Selim DENİZALP

Selim DENİZALP

ASIL BAYRAM ŞİMDİ...‏

ASIL BAYRAM ŞİMDİ...‏

Üç haftalık galibiyet serisi sonrası geçen hafta içerde oynadığımız maçta liderlik şansı altın tepsi içinde için de bize sunulmuştu. Denizlispor maçında oynanan futbolun karşılığı; ”Salladık ama yıkamadık” cümlesiyle eş değerdi. Futbol böyle bir şey sevgili dostlar. Çoğu zaman neticeyi bulamasın, Hatice’yle idare edersin !..
 
Dün akşam Ç.Rizespor, zorluk derecesi yüksek Konya, Erciyes, Adana ve Karşıyaka maçlarının ilk ayağı olan Konyaspor karşısına çıktı. Ev sahibi takım geçen hafta Bolu deplasmanından aldığı farklı galibiyetin morali ile sahada. Bizde ise iyi bir form yakalayan Sezer’in şansız sakatlığı sebebiyle, aylardır forma şansını bekleyen Mesut Yılmaz onbirde.

Maça iki takımda orta sahayı kalabalık tutarak başlarken, ev sahibi Konya takımı tüm umutlarını Portekizli Neca’nın maharetlerine bağlamıştı. Bu futbolcunun geliştirdiği ataklara sağ kanattan Ömer Ali, soldan ise Erdal’ın bindirmeleri eklendiğinde yeşil mavili ekibin oyuncuları hücuma çıkarken kaptırdığı toplar ekleniyor dakikalar 9’u gösterdiğinde ise “pilav üstü kavurma “niyetine bir gol yiyorduk.

Ceza sahamızdan bir türlü uzaklaştırmadığımız topu uzaklardan Erdal Kılıçaslan yerde yatıyor, kalkıyor sol ayağı ile çektiği şut şansızlık eseri ondan bin kat daha saçı fazla olan defans oyuncumuz Mesut’un başına çaptığında “Çifte porsiyonlu” golü kalemizde görüyorduk.

Bu talihsiz gol ile 1-0 geriye düşen Ç.Rizespor’lu futbolcular ortada birkaç top alış verişi, soldan Onur’un bindirmelerine kalecimiz Davit’in gelişen Konyaspor ataklarında kalede sağlam durmasıyla oyuna dengeyi kuruyordu. 25’de soldan ceza sahasına giren Kalu’nun şutu az farkla dışarı çıktığında hemen beş dakika sonra atacağımız golün emaresi belli olmaya başlamıştı aslında. Dakikalar 30’u gösterdiğinde bu kez sağdan Jallow ortalıyor Kalu’nun ısrarlı takibi meşin yuvarlak Kenan Aslanoğlu ile buluştuğunda skor borda 1-1’lik eşitlik yazısı çoktan yazılıyordu Konya’da…

Kuşkusuz ev sahibi ekip ilk devre boyunca bizden daha istekli, hırslı bir oyun ortaya koydu. Devre farklı ’da bitebilirdi hele ki ilk yarının sonlarında sağdan Neca’nın çıkardığı Sinan’ın dokunamadığı pozisyonda Mevlana’nın türbesinde maçtan önce yapılan duaların faydası çok büyüktü…

İlk devrede oynanan futbol kendi adımıza pek tat vermedi. Vardır Engin hoca’nın bir bildiği, hoca 15 dakikalık molada gerekeni yapar dedim içinden.

Sağ kanatta temposuyla bildiğimiz C.Ahmet, ikinci devre aldı hocasından talimatı geçti sol kanata . Ne mi yaptı ? Ne yapmadı ki.. İki dakika içinde iki süper asistle neredeyse maça damgasını vurdu rüzgarın oğlu. Önce 58’de soldan içeri kesti Jallow “Kadife” bir dokunuş yaptı 1-2..Hemen iki dakika sonra bu sefer ortadan harika bir pas attı bu pası alan Kalu, öyle bir gol attı ki, ceza sahası dışından. Bu golde Konyaspor kalecisi Kaya’nın “Şakulisi” kaydı diyebiliriz.

Peş peşe atılan iki güzel goller ile deplasmanda 1-3 bulan atmaca, skorunda verdiği moral ile 4’ü 5’i de bulabilirdi. İkinci devre Ç.Rizespor takım halinde müthiş mücadele vererek hak ettiği üç puanı alırken, geçtiğimiz sezon bu statta oynadığımız ve 3-1 kazandığımız tarifeyi rakibine bir kez daha uyguladı.

Yazımın son paragrafında en baştaki cümleme dönerek son sözlerimi söyleyeyim.
Ç.Rizespor, evinde oynadığı Denizlispor maçında iki puan kaybetmesine rağmen 90 dakika oynadığı futbolla maç sonu hem taraftarının alkışını, hem de Rize kamuoyunun olumlu tepkisini almıştı. Bir hafta sonra oynayacağı Konyaspor karşılaşması kafadaki soruları dağıtma acısından çok önemliydi. Bir nevi psikolojik direncin hangi yöne gideceği yani bu takım aynı oyunu sürdürecek mi ? Yoksa Denizli maçı “Yalancı bahar” mı ? sorusunun cevabını bize verecekti. İşte dün akşamki Konyaspor maçında futbolcu kardeşlerimiz bize bu sorunun net cevabını sahada verdi. Bu kez Hatice’nin yanına, neticeyi de alarak gurbette geçirdikleri Bayram’dan, evlerine mutlu döndüler.

Ne diyelim klasik bir Türk atasözü ile bitirelim; “‘Perşembe’nin gelişinin Çarşamba’dan belli olduğu’ gibi Ç.Rizespor’un da geçen hafta oynadığı Denizlispor maçındaki “Etli futbol” cumartesi akşamı oynayacağı maç Cuma’dan değilde, geçen haftadan belliydi, diyelim….Asıl Bayram şimdi, başta teknik ekip, futbolcular ve yönetim kurulu üyelerine teşekkürler….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Selim DENİZALP Arşivi