Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

Batıpark'In Geleceği (2)

Batıpark'In Geleceği (2)

Rize’miz garip bir il! Sahipsizlik mi desem, ilgisizlik mi desem anlayamadım!

Kurumlar arası kopukluk had safhada…

Bu ithamlarım kuru bir itham değil yaşanan gerçeklerdir maalesef!

Örnek verecek olursak,

Son olarak yazdığım bir yazıda, Fener Mahallesinde deniz doldurularak yapılan BATIPARK’ı ele almış ve nasıl kullanılacağını yetkililerden öğrenmek istemiştik!

Bu alanı kuşlar doldurmuyor, devletimizin bünyesinde hizmet yapan resmi bir kurum dolduruyor! Yapması gereken şey bir açıklama ile bu alanı bu şekilde kullanacağız demesiydi! Her nedense öyle bir açıklama basına yansımadı!

Diğer kurumlarımızdan da herhangi bir beyan gelmedi! Çünkü orda yapılan ciddi bir yatırım var, dolayısıyla Rize’mizdeki her kurumu ve her vatandaşı ilgilendiriyor!

Gerçekten merak ediyorum, orda doldurulan ve bildiğim kadarıyla 130 DÖNÜM alanı kapsayan bu yer nasıl kullanılacak?

Çok açık ve net bir talep değil mi? Ama gel gör ki, tık yok, ses seda yok!

Toplumda net bir bilgi yok! Konu ile ilgili muğlaklık had safhada! Şahsen bu durumun ortada ve şeffaf bir şekilde konuşulmasını istiyorum!

Kısaca sormak gerekirse, BU İŞİN DOĞRUSU NE?

Anormal bir istek mi bu? Fakat her nedense hiç kimseden ama hiç kimseden herhangi bir ses çıkmıyor!

Nasıl bir il? Nasıl bir bürokrasi? Nasıl bir siyaset? Nasıl nasıl nasıl? Uzat uzatabildiğin kadar!

Yine tekrar meraktan soruyorum, bu alan yani 130 DÖNÜMLÜK Fener Mahallesinde deniz doldurularak elde edilecek olan alan ne şekilde kullanılacak?

Yani sivil vatandaşa açık olacak mı? Veya bir kısmı mı olacak? Veya nasıl olacak?

Bunları öğrenmek vatandaşın hakkı değil mi? O tesis bu vatandaşın parası ile yapılmıyor mu? Şayet o parayı bu vatandaş ödüyorsa öğrenmeye hakkı vardır!

İsteğimiz bu! Bu açık ve net isteği yetkili kurumlarımız açıklığa kavuşturacaklar mı? Bakacağız!

Gerçekten herkes gibi bende çok merak ediyorum! İnşallah Rize halkının bu merakını yetkililerimiz sona erdirir diye düşünüyorum!

Buna benzer yatırım ve tesisler, ilimiz için önem arz etmektedir! Bence kullanılma şeklinin vatandaşa da danışılması gerekirken, bakıyoruz ki, vatandaş ne şekilde kullanılacağından bile haberi yok! Bu çağda böyle bir şey olamaz!

Saygılar sunuyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi