Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

Belediye Hepimizin İse...

Belediye Hepimizin İse...

Bütün adaylar henüz belli olmadı. Tabii ki partilerin adayları yanında, bağımsız adaylar da çıkabilecek…

Şuana kadar belli olan adaylara ve daha sonra çıkacak olanların hepsine şimdiden başarılar diliyoruz…

Rize’miz için hangisi hayırlısı ise, o kişinin kazanmasını Cenab-ı Hak nasip etsin!

Tabii ki bu makamlar “hizmet” yerleridir. Seçim sürecinde her aday doğal olarak kendisinin kazanması için gayret gösterir.  Doğal olarak, sonuçta ipi bir kişi göğüsleyecektir. Artık ondan sonra herkes, hatta kazanamayan adaylar bile, seçilene destek verip yardımcı olmalıdırlar.

Bu durum, partilerin içlerinde de böyle işlemelidir. Yani daha açık konuşursak, iktidar partisinin adayı belli oldu. Aday adaylarının hepsi aday olamayacağına göre, dışarıda kalanlar kaderine razı olmalı, kırgınlık ve dargınlık olmadan, seçilen adaya destek vermelidirler. Bu durum her parti için geçerlidir.

Siyasette küslük olmaz!

Bunu siyasetçilere biz hatırlatacak değiliz. Her oyunun, her sistemin kendine has kuralları vardır. Demek siyasi zeminin bir kuralı da böyleymiş…

Ha! Şunu da söyleyelim ki, halk arasında “ithal aday” diye isimlendirilen ve bu şekilde gelmesi, şahsen beni de bir Rizeli olarak rahatsız etti. Şahsen rahatsız olmam, adayın kötülüğünden değil, sistemin yanlış işlemesindendir. Adayı değil, uygulanan sistemi eleştiriyorum.

Hani insanın sorası geliyor, madem ortaya çıkan aday adaylarından hiçbirini seçmeyecektiniz, temayül adı altında yaptığınız ön eleme neyin nesiydi?

Bunun cevabı yoktur!

Sistemi eleştirirken, bir şeyi gözden kaçırmamalı, yani pireye kızıp yorgan yakmamalı ve bütün bunları kırıp dökmeden yapmalıyız. Çünkü, bu şehir hepimizin şehri, bu belediye hepimizin belediyesidir…

O görüşte olan, bu görüşte olan kim olursa olsun, hep birlikte aynı ortamda yaşıyoruz. Yanlış bir iş, bir icraat yapılınca, sadece o partiyi destekleyenler değil bütün herkes zarar görüyor.

Bu açılardan olayı değerlendirince, anlaşılmayan bir nokta zannedersem kalmıyor. Kim kazanırsa kazansın, hepimizin Belediye Başkanı oluyor…

Değil parti görüşü, dünya görüşü bile farklı olsa, birlikte yaşama, birlikte paylaşma kültürünü kazanmalıyız…

Allah hepimize, her konuda olduğu gibi, bu noktada da hoşgörülü olmayı ve karşı tarafa saygı duymayı nasip etsin!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
5 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi