Selim DENİZALP

Selim DENİZALP

Bilmecenin Cevabı

Bilmecenin Cevabı

Ç.Rizespor Başkanı Metin Kalkavan, sanırım şu sıralar emekli apartman yöneticisi gibi elinde kalem önünde Posta gazetesinin ilave ekinin bulmaca sayfasını doldurmaya çalışıyor.

Aslında soldan sağa, sağdan sola soru basit..

 

Başkan Kalkavan’a sorulan 15 harflik bulmacanın sorusu şöyle:

 

Rizespor’un alt yapısından yetişmiş, uzun yıllar futbol oynamış. Mustafa Denizli dahil bir çok teknik adamın yardımcı antrenörlüğünü yapmış, sıkıştığın anda görev verdiğin ve yeşil-mavili takımda o zor dönemde seni zafere taşımayı bilmiş, taraftarın sevgisini almış, yalanı, hilesi, hurdası olmayan, işini seven, futbolcusunun dilinden anlayan, liglerde yer alan bir çok takımı iyi tanıyan, transfer edeceğin oyuncuları tek tek izleyen, rapor tutan, yaşı başı kemale ermiş, duruşu ile, saha içinde taktik anlayışı ile artık kıvama gelmiş bir teknik direktör ismi?

 

Başkan Metin Kalkavan, bu kadar uzun bir sorudan ve içinde yer alan ipuçlarından hiçbir şey anlamamış. Aslında soru basit. Allah’tan imdadına yetişen eşi Işık Hanım var.

 

Tam o sırada eşine yaptığı orta şekerli bir kahveyi masasının üstüne bırakan Işık Hanım devreye giriyor :” Ya Metin niye o kadar düşünüyorsun ki?”…

 

Bak çocuklar Ecem ve Dilara bile yan taraftan Mehmet Ali Karaca diyor..

 

Senin aklın hala gazetenin spor sayfasında yer alan diğer teknik adamlar listesinde..

 

“ Karaca hocaya bence şans verme zamanı geldi de, geçiyor. Tamam, ben senin kadar futboldan anlamam ama, şu içtiğin kahvenin kırk yıllık hatırına olsa da benin dediğimi dinle. Neden risk almak istemiyorsun?. Karaca hoca bence bir risk değil, aksine tam tersi. Hem bundan önce bir çok hoca ile çalıştın. Ümit Kayıhan’a, Engin Korukukır’a, hatta taraftarın goglede arayıp ta bulamadığı bizim Mehmet Şansal’la, yetmedi, geçen sene 16 resmi maçta galip gelemeyen atom karıncaya tahammül ettin. Rizeli seviyor M.Ali Karaca’yı, bence senin bir kayıbım olmaz. Hem maddi olarak yeni alacağın bir hoca, onun yapacağı transferler ve göndereceği oyuncularla yaklaşık kafadan 15-20 Milyon lira kara geçeceksin. Hadi bir kez olsun dinle Rizelinin sesini. O stat bence Karaca hoca ile ful dolar. Bak ben sana bir şey daha diyeyim. Göreceksin kombineler çıkar çıkmaz bitecek. Beş yıllık Başkanlığın döneminde ilk kez oturduğun koltuğa rahat bir şekilde yaslanıp, maç izleyeceksin. Rizeli Karaca diyor. Bu çok önemli, M.Ali Karaca ismi birleştirici olacak. Sen hala akşamları istişareye yatıyorsun, gündüzleri içtiğin kahvenin falına bakıyorsun. Akhisar Başkanı Hamza hocaya güvendi, nereden nereye geldi. Yine Okan Buruk, Sergen Yalçın ve Hami Mandıralı. Bu üç ismin pro lisansı bile yok. M.Ali Karaca’nın en üst düzey diploması var. Ertuğrul Sağlam hoca nerede başladı? Samsunspor başkanı “Uyanıklık” yapmasa şimdileri Türk futbolu “Sağlam” bir hoca kazanabilirmiydi? Bak işte Milli takım eski teknik direktörü Rizeli Abdullah Avcı ne diyor:” Rizespor aramasın başka yerde hoca. Kendi evladına sahip çıksın. Karaca’nın fazlası var, eksiği yok” diyor. Ben sana daha ne diyeyim Metin. Benim mesleğim Doktor. Ben teşhisi böyle koydum, reçeteyi yazdım, artık uygulaması sana kalıyor. Ha uygulamasan, yine kendi bildiğini okursan sonra da deme; yaşayan anamdan bu taraftar ne istiyor, babamın kemikleri mezarda sızlıyor”

 

Işık hanımın eşi Metin beye söyledi bu sözler tabiki Teşbih-i mücmel, yani benzetme. Varsa hatamız af ola, hürmetlerimi sunarım kendisine..

 

Benim son sözlerim şu sıralar bir takım çevreden çıkan sözler karşısında olsun..

 

Hani diyorlar istemezuk  çevresi…

 

M.Ali Karaca’nın nedir seceresi ? Antrenörlük bilgisi ?

 

Tek cevap;” Hoca olmak sadece sahada idman yaptırmak değil, o işin en kolay tarafı”..

 

Anlayan anlamıştır.. Gerisi soldan, sağa.. Sağdan, sola.. 15 harflik kelimede saklı!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Selim DENİZALP Arşivi