Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

BİR MİLYON KİŞİYE HİZMET!

BİR MİLYON KİŞİYE HİZMET!

                Başlık muhtemelen heyecanlandırmıştır sizi! Bir milyon kişi az bir rakam değil! “Nedir bu hizmet?” diye merak ediyorsunuzdur!

                Geçen günlerde MÜSİAD Rize Şubesi Başkanı değerli dostum Sayın Mahmud DABAK Bey’i, yeni hizmet görevi için ziyaret etmiştik. Gerçi önceden de internet sitelerine beyanatı düşmüştü. Aramızda da hasbihal ettik, çok doğru ve ikna edici bir bakış açısı olduğu için tekrar edeyim dedim. Rize ve Bölgeye hizmet verecek olan havalimanının bir milyonu aşkın kişiye hizmet götüreceğini söylüyordu Sayın DABAK…

                Bir milyon rakamını nerden çıkardı? Diyeceksiniz! Hep birlikte sayalım… Trabzon’un Rize’ye daha yakın ilçeleri olan ÇAYKARA  ve OF ilçelerinden başlayalım… Erzurum’un İSPİR ilçesi ve MADENKÖPRÜ beldesi, Rize’nin İKİZDERE, KALKANDERE, İYİDERE, DEREPAZARI,RİZE MERKEZ,GÜNEYSU, ÇAYELİ, PAZAR, PAZAR HEMŞİN, ARDEŞEN, ÇAMLIHEMŞİN, FINDIKLI, Artvin’in ARHAVİ, HOPA, KEMALPAŞA, BORÇKA, ARTVİN MERKEZ, MURGUL, YUSUFELİ, ŞAVŞAT, ARDANUÇ ve sahile yakın belki atladığım başka ilçeleri de sayarsak, bir milyonu aşkın bir nüfusu kapsıyor.

                Bu kadar geniş alanı her gün, belki yüzlerce servis aracı ve özel arabalar ile ta Trabzon’a taşımaya gerek var mı? Sırf bu sevkiyatlardaki yıllık masraflar biriktirilirse bir havaalanı yapar… Ayrıca havaalanını gözümüzde çok büyütmeyelim. Şunun şurasında biraz büyükçe bir terminal ve duble yoldan biraz daha geniş birkaç kilometrelik sağlam bir yol… Var mı başka bir şeyi?

                Bunları anlattığımızda hep şu söyleniyor, Başbakan’a bilgi verilmiyor ki… Dolayısıyla bugün havaalanının ihtiyaç haline geldiğinden habersizdir.

                Konunun Başbakan’ımıza taşınamadığı noktasında sıkıntı olduğu görüşüne katılmakla birlikte,  Sayın Başbakan’ımızdan da şunu beklerdik ki, yetkililerden biraz detaylı bilgi istesin.Sayın Başbakan’ımızın bu konuya biraz uzak durmasının altında, mevcut durumdan haberdar edilmemesinin yattığını düşünüyorum. Çünkü havayolu trafiği aydan aya değil, günden güne artmaktadır. Trabzon gibi mütevazi bir İl’e günde ortalama kırk uçak iniş veya kalkış yapıyorsa gerisini siz hesap edin. Dikkat edelim dört değil kırk uçak!!!

                Geçen günlerde bir yazar arkadaşımız, havaalanlarıyla ilgili önemli bir yetkilinin kendisine şöyle dediğini aktardı: “Başbakan’ın bize bir talimatı yeter!” O yetkili de Rize ve Bölgeye hizmet verecek havaalanına önce sıcak bakmıyordu. Yazar arkadaşımız kendisine konuyla ilgili detaylı bilgi verince, düşünceleri değişti ve “keşke Başbakan bize bir talimat verse” diye ekledi.

                Onun için diyorum ki, birisi çıkıp beni ikna edinceye kadar yazmaya ve söylemeye devam edeceğim. Halka hizmet Hakk’a hizmettir. Son olarak şunu söylüyorum ki, buna destek verenlerin sadece gönülden değil, elinden ve dilinden de vermelerini özellikle temenni ediyorum. Zaten de sorumlu değil miyiz? Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi