Ali TEZEL

Ali TEZEL

Boşandıktan sonra size daha çok görev düşüyor

Boşandıktan sonra size daha çok görev düşüyor

Boşanma sadece kadın ile erkek arasındadır ama bazen boşananlar bunu çocuklarına da yansıtıp, çocukları silah olarak kullanabiliyor. Boşandığı eşini cezalandıracağım düşüncesi ile velayeti kendisine bırakılmış çocukları karşı tarafa göstermiyor. İşte burada Aile Bakanlığı devreye girebilmeli…

Evlilik nasıl doğal ise boşanmak da aynı şekilde doğal. Ancak, boşanma aşamasında veya sonrasında eşine zarar vermek isteyen taraf bilerek veya bilmeyerek aslında çocuklarına zarar veriyor. Çocuğa ana-baba arasında tercih yapma baskısı, taraf tutmasını istemek çocuk da, şizofren kişilik bölünmesi, parçalanmasına bile gidebiliyor. Taraflardan birinin çocuğun yanında sürekli ağlaması, güçsüz olduğunu gösterip çocuğun yanında olmasını ve boşanma savaşında taraf olmasını açık veya gizlice isteyebiliyor. Boşanmanın karı koca arasında değil çocuklarında da dahil olduğu savaşa dönüştürülmek isteniyor.

***Çocukların ana-baba arasında silah olarak kullanılmasına engel olun….

Boşanmış erkekler platformu üyelerinden bazıları ziyaretime gelip, özellikle velayeti annelerine verilen çocuklarını görememekten, görmek isteseler de bunu icra dairesi marifetiyle yapmaktan dertliler. Çocuklarını sanki bir malmış, paraymış gibi polis ve icra memuru marifetiyle görebilmenin acısını ve zorluğu yaşıyorlar.

İşte bu sebeple Aile Bakanlığı ve Bakanlığın psikolog ve sosyologları aracılığıyla polis ve icra memuru olmadan ana-babaların çocuklarını mahkeme kararları çerçevesinde ilişki kurmalarını sağlayacak tedbirleri almalı.

***VELAYETE AİLE BAKANLIĞI ARACILIK ETMELİ

Mahkeme kararına rağmen çocukları gösterilmeyen ebeveynlerin hafta sonları icra müdürlüklerinden, psikolog ve polis nezaretinde çocuklarını almaları ve buna Aile Bakanlığı uzmanlarının eşlik etmesi uygun bir yaklaşım olacaktır. Çocuklar hacizli mal muamelesi görmesi engellenmelidir. Çocuğun velayeti kimde ise özellikle büyükşehirlerde, velayet değişimi Aile Bakanlığı’nın ilgili birimlerinde yapılmalıdır. Mahkeme kararına rağmen çocuğunu diğer tarafa göstermeyen, ilişki kurmasına engel olan tarafa ciddi yaptırımlar getirilmelidir.

İşçilerin sadece yüzde 9’u sendikalı

Çalışma Bakanlığı’nın işçi ve sendikalı işçi sayısı istatistikleri 29 Ocak 2014 günü açıklandı. İşçi sayımız  11.600.554 ve sendikalı işçi sayımız 1.096.540 yani toplam işçilerin sadece yüzde 9,45’i sendikalı. Bu sene ilk defa sendikaya üyelik noter aracılığıyla değil, e-devlet yoluyla yapılacak. Bakalım 2015 yılında kaç işçimiz sendikalı olacak. Ab ortalaması olan yüzde 80 oranına ulaşabilecek miyiz?

Zamanın geldiyse hemen emekli ol

Tavandan primi yatan bir kişinin 8.200 iş günü primi yatmış şu anda emekli olması ile 9.000 iş günü primi dolması sonrasında emekli olması arasında ciddi emekli maaşı fark eder mi?

Ne kadar fark eder? Beyhan Ünal

Gerçekten 8200 günü hep tavandan ise bugün emekli olsa ayda 2900 lira gibi emekli aylığınız olur. Bundan sonra emekli olmayıp, yine tavandan prim ödemeye devam ederseniz de her ay bu rakam 15 lira gibi artar. Ancak unutmayın, aylık 2900 lirayı almayacaksınız, üstüne 3000 liraya yakın prim-vergi ödeyeceksiniz ve ilerde alacağınız emekli aylığı sadece 15 lira olacak. Bu mantıklı bir karar olmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Ali TEZEL Arşivi