Mehmet PAKSU

Mehmet PAKSU

Büyüyü bozdursak da tekrarlar mı?

Büyüyü bozdursak da tekrarlar mı?

Nişanlımla birdenbire ayrıldık. Bir hocaya gittim. Nişanlımda büyü olduğunu söyledi. "Güçlü bir büyü, bozdursan da tekrarlayacak" dedi. Bunun çözümü için bir kaşığa bir şeyler yazdı, bazı malzemeleri bir araya getirdi, üzerine 3 Yasin okudu, hepsini denize atmamı söyledi. Sizce bu da bir çeşit büyü müdür? Ben yapmakta tereddüt ettim. Büyüye büyüyle karşılık vermek günah sonuçta. Bunun haricinde sizin önerebileceğiniz bir şey var mı? Bu büyü nasıl çözülür? Yardımınızı bekliyorum. (Rumuz: Dize)

Benim en başta tek önereceğim şey bu tür "zavallı" insanlara gitmemeniz, bunlardan "imdat" beklememeniz, bu kişileri ciddiye alıp ümit bağlamamanızdır.

Peygamberimiz bu kişiler için "Hiçbir şey değiller" diyor; büyücülere, büyü bozma işi yapanlara gidilmesini yasaklıyor.

Çünkü bu tür insanlar "Umut tacirleridir", "Dua satıcılarıdır" zor durumda kalan insanları istismar ederek onların üstünden kendilerine bir yer edinenlerdir.

İslam dininin bu kişilerle bir işi olmadığı gibi, Allah'a ve kadere inanmış bir Müslüman'ın da böyle kimselerle hiçbir şekilde ilgisi ve ilişkisi olmamalı.

Sorunuzda geçtiği gibi, bakınız ne diyor: "Güçlü bir büyü, bozdursanız da tekrarlayacak." Bu söz ne anlama geliyor? "Sen bu büyüyü bozdurmak için sürekli bana geleceksin" demek istiyor.

Büyüyü bozan, geçersiz kılan, etkisini, tesirini gideren Yüce Allah değil midir? Allah dilemezse, kimse kimseye ne zarar verebilir ne de faydası dokunabilir?

Buna rağmen kendilerinde güç vehmedenler, istediklerini yapacakları iddiasında bulunanlar, ne kadar inandırıcıdırlar, ne kadar güven verirler ve ne kadar etkileri vardır?

Büyücüler halkın inancını istismar ettikleri için, duaları, âyetleri, sureleri de kendi emelleri için kullanmakta hiç tereddüt etmezler.

Sizde var dediği büyüyü bozmak için yapmış olduğu ve tavsiye ettiği şeyleri yapmamakla iyi etmişsiniz.

Denemeye bile gerek kalmadan, büyücülerin yanına kim gitse, hiçbir şekilde bir büyü şüphesi olmayana bile hiç çekinmeden "Sende büyü var, bozalım" derler. Yani aynı şekilde bazı şeyleri sayıp dökmeye çalışırlar.

Kendinize büyü yapıldığını duysanız bir defa inanmayın. Böyle bir şeyden şüphe etseniz bile tek yapacağınız şey, Felak ve Nas sıkça okumaktır.

Felak Suresi'nde, "Düğümlere üfleyen büyücülerin şerrinden Allah'a sığınırım" ifadesi geçer. Yüce Allah, çok açık bir şekilde büyücülerin şerrinden kendisine sığınılmasını emrediyor.

Yanlış mı yapıyorum?

Ben 26 yaşındayım bekarım. Bir sene önce tövbe ettim, namaza başladım. Boş geçirdiğim yıllarıma acıyorum. Şu anki sorunum ise tesettüre girmek ama işim el vermiyor. Açık gezdiğim her an çok daha fazla günaha girdiğimi düşünüyorum ve çok üzülüyorum. Yanlış mı yapıyorum? (Rumuz: Asiye)

Bir arayışa girmişsiniz, sonunda kendinizi bulmuşsunuz. Allah'a kul olmanın, tövbe etmenin ve namazın zevkini tatmışsınız. Bununla da kalmamışsınız, kalbinizin attığı yere de yolculuk yapmışsınız.

Bu kadar mesafe aldıktan sonra eksiklerinizin farkına varmışsınız. O eksiğinizi tamamlama yoluna girmişsiniz.

Ancak zamanlama konusunda bir sıkıntı yaşıyorsunuz. Çevreniz sizdeki bu değişimi fark etmiştir.

Derler ya hani, "Her şeyin bir vakt-i merhunu (zamanı) var" diye... Artık su yokuş yukarı akmayacaktır. Zamanı geldiğinde ani bir kararla içinizde tuttuğunuz o duyguyu hayata ve uygulamaya geçeceksiniz. Çünkü böyle tereddüt içinde yaşamanız mümkün değil.

Bir gün gelecek şu âyet sizde yaşayacaktır.

"Uğrumuzda çaba harcayanlara Biz yollarımızı göstereceğiz. Zira Allah iyilik yapan ve iyi kulluk edenlerle beraberdir." (29:69)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Mehmet PAKSU Arşivi