Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

Çanakkale Zaferi ve Şehitler !...

Çanakkale Zaferi ve Şehitler !...

Her Türk Mekke ve Medine’den sonra Çanakkale’yi ömründe bir defa gidip görmelidir. Acizane ben de bundan birkaç yıl önce Rize’den toplu olarak 18 Mart’ta bu ilimizi, yani şehitliklerimizi ziyaret ettim. 30 Yıllık Öğretmenlik mesleğim boyunca Çanakkale Zaferini konuştuk ve çocuklarımıza anlattım. Ama görmeden anlatmayla; gördükten sonra anlatmam arasında çok fark oldu.

Çanakkale Zaferi’nin, sadece kazanılmış bir savaştan ibaret olmadığını, onun da ötesinde dünyaya inanç ve kararlılık anlamında verilen önemli bir mesaj olduğunu anladım.

Milletimizin bağımsızlığa olan inancı ülkemizin bu günlere gelmesinde en büyük etken olmuştur. Türk milletinin bu zafer ile dünya tarihinin seyrini değiştirdiğini ve bir Milletin var olma adına verdiği bir savaşın, kurtuluş mücadelesinin dışa vurmasıdır. Vatanın her karış toprağı işgal altında olan ve 250 bin genç vatan evladını toprağa veren, bir milletin diriliş hikayesidir.

Çanakkale, Türk Milleti, geçmişte topla tüfekle olduğu gibi bugün de çağın şartlarına uygun koşulları oluşturarak mücadelesini sürdürmekte, gelişmişlik yönünde attığı adımlarla, ekonomi, bilgi ve bilişim yöntemleri ile dünya ile yarışır duruma gelmiştir.

Çanakkale Zaferi; özünde, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk Milletinin neleri başarabileceğinin en büyük göstergesidir.

Başta Çanakkale Zaferi’nin genç nesillere çok iyi anlatılması gereklidir. Çünkü onlar tarihimizi, kültürümüzü ve bizi biz yapan değerlerimizi yeni nesillere anlatmak bizim aslı görevimizdir.

Geçmişte olduğu gibi bu günde milletimizi bölmek ve parçalamak isteyen dahili ve harici güçler, maalesef içimizde ki bazı hainleri de kullanarak böl, parçala, yut politikalarını hayata geçirmeye çalışmaktadırlar. Özellikle de gençlerimizin bu oyunlara gelmemeleri gerekmektedir.

Şu gerçek çok iyi bilinmelidir ki; ülkemizin bugün geldiği noktayı net bir şekilde gençlerimizin görebilmesinin en temel unsuru burada saklıdır.

Bu vesile ile Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında bu büyük zaferi ve haklı gururu bizlere yaşatan 250 bin şehidimize ve de sonradan vefat eden gazilerimize Allah’tan rahmet dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Orhan YAZICILAR Arşivi