Selim DENİZALP

Selim DENİZALP

Çarpıldık !…

Çarpıldık !…

Ligde tarafların birinin sevineceği, diğerinin karalar bağlayacağı haftalara girdik.

Son iki haftada evinde göz kamaştıran bir performans sergileyerek çıkardığı altı puanın rüzgarını arkasına alan Ç.Rizespor, dün akşam ligde sıkıntılı günler yaşamak istemeyen Denizlispor’un konuğu oldu.

Teknik direktör Mustafa Denizli bu maça hafif yoğunlaştırılmış defans tetbiri başlarken, pivot santrafor Depetris’i yanına çekiyor, ileri ucu tamamen Eren, Sercan ve C.Ahmet’ten oluşan pır pır forvet hattından oluşturuyordu.

Maç öncesi Mustafa hoca sanırım; Önce durdur, sonra vur taktiğini düşünmüş olması gerek ki bu tertibi uygun görmüş. Bu maç öncesi biten karşılaşmalarda Manisa ve Erciyes takımları kesesini üç puan ile doldururken, bizimkilerinde sanırım bu sonuçlardan ilk devre boyunca hafif stres kaplamış.

Orta sahada panik bir futbol, basit top kayıpları üst seviyede. Kanat bekleri ; Aman ha fazla bindirip, yerimize dönemeyiz havasında. Tandemde Sezer’in sakatlığında aylar sonra forma şansı bulan Mesut, ilk devre fazla etliye sütlüye karışmadan işini yaptı. İlerde ise Sercan başta olmak üzere Eren ve C.Ahmet iştahlı bir görüntü verse de son final paslarında başarılı olamayınca “ağırda sağılan bir kova süt yere döküldü heba oldu hesabı” boşa giden pozisyonlar eriyip gitti bu devre. Kuşkusuz maçın en net pozisyonu devrenin son dakikasında Cernat’ın derinlemesi pasında C.Ahmet , golü garantiye alıyor, takım arkadaşı Sercan’a topu uzattığında boş kaleye giden meşin yuvarlağa topuğu ile dur diyen Ömer devreyi de golsüz tamamlıyordu.

İkinci devre Mustafa hoa son haftalarda olduğu gibi C.Ahmet’i çıkarırken Arjantinli Depetris’i sahaya sürüyor, Tangocu ilk topla buluşmasında kaleci İsmail ile karşı karşıya kaldığında eli, ayağı bir birbirine dolanarak bizim bu yörenin diliyle “Hoholis” oluyordu.

Bu net fırsattan sonra Depetris’in kafası çizgiden , Eren Albayrak’ın yakın mesafeden dağlara taşlara vurduğunda ; Atamayana , atarlar kuralı futbolda bir kez daha devreye giriyor, sezon başı Ç.Rizespor ile idmanlara çıkan gurbetçi futbolcu Süleyman hocası onu dışarı almadan bir dakika önce güzel bir vuruşla topu ağlarımıza bırakıyordu.

Geçen hafta Kartal maçının iki yıldızı Sercan ve Eren’in Denizlispor’lu sağ bek Ömer ve sol bek Ahmet’in kelepçelerinden kurtulamadığı sef Cernat’ın isteksiz bir görüntü içinde olduğu maçta; Her horoz kendi çöplüğünde öter hesabı ev sahibi takım kendi evinde bizden çok daha fazla maçı isteyen ekipti.

Horoz’la Atmaca’nın maçını yöneten Arslanboğa ve yardımcılarına değinmeden geçemeyeceğim. Tüm takdir hakları ev sahibine çaldılar. Özellikle Cernat’a yapılan sert müdahaleler kesin kart gerektiriyordu. Malatyalı ve yardımcıları görevlerini iyi yaptılar !..

Denizli deplasmanında alınan bu mağlubiyet ilk iki yolunda havlu attık anlamına gelmese de zirvede yer alan K.Erciyes ve Manisa takımlarının haftayı üç puan ile kapatması bizi zora soktu. Son dokuz haftaya girildiğinde bu ligde daha çok sular akar, yalnız Samsun maçı öncesinde olduğu gibi aklın bir hafta evvel evinde aldığın farklı galibiyete kalarak, ayağını sağlam basmasan olacağı bu olur, yani “Çarpılmaya” devam ederiz !…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Selim DENİZALP Arşivi