Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

Corona'nın Hatırlattığı Nimetler!

Corona'nın Hatırlattığı Nimetler!

Hani şairin dediği gibi: ”Ol mahiler ki, derya içredur, deryayı bilmezler.”

Biz kullar da zaman zaman bu hataya düşmüyor değiliz! Her hangi bir nimetin, nimet olduğunu anlamak için, elimizden çıkmasını mı beklememiz gerekiyor! Nitekim ayetlerde Cenab-ı Hak buyurmuyor mu ki, “Şükrederseniz artırırım” diye…

Bu hüküm, bizi ve her şeyi Yaratan Allah’ın koyduğu bir kanundur. Bizler de birisine hediye verdiğimiz zaman, teşekkür (şükür) istemez miyiz?

Aziz Dostlar, öncelikle şuna inanacağız ki, Cenab-ı Hak’tan habersiz hiçbir şey olmaz. Bu hakikatı Yaratıcımız Kuran-ı Kerim’de defaatle zikrediyor. Konu ile ilgili birkaç ayet meali vermek istiyorum:

“O’nun ilmi dışında bir yaprak bile düşmez” (En’am Suresi)

“Hiç kuşkusuz Allah, göklerin ve yerin gaybını bilir” (Hücürat Suresi)

“Hiç Yaratan bilmez olur mu?” (Mülk Suresi)

Bunlar gibi daha birçok ayet-i kerimede, Cenab-ı Hak’kın her şeyden haberdar olduğu, her şeyin yapılışı O’nun dilemesine bağlı olduğunu zikretmektedir.

Bu hakikate inanmak, şunun için önemlidir; yapanın Allah olduğunu bilirsek, hem güven içinde olur, hem de o olaydaki hikmet ve sebepleri düşünmeye başlarız! Hele de stres gibi psikolojik sıkıntılar hiç yaşamayız!

Ya ne yaparız! Almamız gereken dersleri alır, gerekli adımları atmaya bakarız!

Olaya bu açılardan bakıp, dünyayı kısa bir zamanda bloke eden Corona’yı değerlendirmeye alırsak, farkına varamadığımız birçok değerlerimizi bizlere hatırlattığını görürüz! Hem de iliklerimize kadar yaşatarak hatırlattığını desek daha isabetli olur!

Nereleri unutmuştuk ki, Corona bunları bize hatırlattı?

Sokaklarda rahat bir şekilde gezmenin değerini, sevdiklerimizle oturup çay içmenin zevkini, arabalarımıza binip dilediğimiz bir yerde piknik yapmanın lezzetini, caminin ve cemaatin manevi değerini, dostlarımızla karşılaştığımızda, tokalaşıp müsafaha etmenin hazzını, çoluk çocuğumuzla haşır neşir olmanın güzelliğini ve daha bu listeye ekleyeceğimiz birçok şeyin değer ve kıymetini Corona bizlere hatırlatmadı mı?

NE DEĞERLİ NİMETLERMİŞ BUNLAR!

İşin özü, rutine bağladığımız bu ve buna benzer birçok değerimizi, Corona vesilesiyle, Cenab-ı Hak hatırlattı dememiz gerekiyor! Çünkü Kainatta tesadüfe yer yoktur! Bu işleri yapan ve tek icracı Allah’tır.

Dünyaya kalacağımız kadar değer verelim! Asıl hayat, öldükten sonra ki hayattır.

Bu bakış açılarıyla hayatımıza bakmayı, Cenab-ı Hak hepimize nasip etsin.

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi