Selim DENİZALP

Selim DENİZALP

Dövüşmeden Kaybettiler

Dövüşmeden Kaybettiler

Ç.Rizespor dün Eskişehir’de ikinci 45’de ortaya koyduğu kötü futbolla rakibine farklı mağlup olmaktan kurtulamadı.

Yeşil – mavili takımı dokuz günlük gurbet yolculuğu anlaşılan o ki bir hayli yıpratmış..

Rize’den dolayısıyla ailesinden uzak, uzun süre kamp bizim takım futbolcular üzerine “Bitse de gitsek” havasını vermiş.

Rıza hoca, eski takımı ES ES ‘in orta sahasına karşı ; Çift on libero ( Kıvanç ve Kağan ) ikilisi ile başlarken kaptan Cernat’ı tribüne göndermiş. Buraya kadar her şey normal gözükse de , sorun sağır sultanın da bildiği santrafor bölgesinde. Al birini, vur ötekine hesabı Kwekue, Uche Kalu…

Bu maçla birlikte Uche Kalu, bana göre son şansını kullandı, devre arası bavulunu toplar. Kweuke’de ise Çalımbay risk aldı. Bu futbolcunun kasığı “Telden” tutuyor. Ha koptu, ha kopacak.

Atmaca’nın kanatlar eski gücünde değil. Top tutamıyorlar, adam eksiltemiyorlar. Sercan ve Tevfik ikilisi nasıl olsa hoca bizden vazgeçmiyor hesabı cepten yemeye devam ediyorlar. Hurşut ve C.Ahmet tarafında ise nasıl olsa hoca bize güvenmiyor, şans vermiyor veryansını var, onlarda haklı.

Takımda genel durum bu, sahaya inecek olursam ES ES, kadro itibariyle bu ligin sert takımlarından. Bizim maçta bireysel olarak durgun gözüken Erman ve Erkan Zengin ikilisi hiçbir şey yapmadılar, sadece tabelayı değiştirdiler!. Kırmızı- Siyahlı takımın Şilili oyuncusu Ertuğrul Sağlam’ın anlaşılan o ki yeni Batajası olacak. İlk devre iki takımda denk mücadele içinde gözüksede,fırtına ev sahibi takım adına ikinci devre koptu. İlk sekiz haftada dokuz gol kalesine gören Ç.Rizespor, bu 45’de kaleye 4 gol birden goldü.

Bu durumun tek nedeni yukarda da yazdım mental yorgunluk. Bizim takım basmasa, koşmasa, mücadele yapmasa birde defans ve kalecisi gününde olmasa fark yer. Kısaca Rıza Hoca`nın takımı her maçta dövüşmesi lazım, dün maalesef dövüşmeden kaybettiler.

Bunun yanında Rizesporlu futbolcular Eskişehirspor karşısında hiç tertipli, düzenli değildi, o alıştığımız Rizespor dün akşam sahada yoktu. Her ailede bir hergele çıkar ya  ; sabah kalktığında “ Nasıl olsa gece yine dağılacak” diye yatağını toparlamaz  ! İşte bizimkilerde dün akşam öyle mücadele verdiler. Akıllar başka yerde, savruk, bitkin tembellik diz boyu…

Bu takım ilk devre sonuna kadar ne toplarsa kardır. Devre arası bir yerli, birde yabancı forvet geçen hafta da yazdım şart. İkinci devre bu ligde telafisi olmayan maçlar oynanacak. Şu an kötü olan takımları sakın ola hep böyle olacaklar diye düşünmeyin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Selim DENİZALP Arşivi