Selim DENİZALP

Selim DENİZALP

Düdüklü Tencerenin Basıncı

Düdüklü Tencerenin Basıncı

Yıllardır Rizespor’u yönetenler ağız tadıyla bir yazı yazmamıza müsaade etmiyorlar..

Film hep aynı..

Lige iyi başlayan bir takım ve sonrası..

Kör bile bir kuyuya bir kez  düşer..Ama biz yıllardır üstü tahtayla kapatılmış olsa da o kuyuya her sezon düşüyoruz ve en acı olan da ders almıyoruz..

Öküz düştükten sonra bıçak vurmak kolay hesabı..

Şimdide biz ne yazsak bu satırlardan boş..

Dün akşam Konya’ya ligin iki sıkıntılı takımı karşı karşıya geldi.

İki takımda da eksik, gedik çok. Biz kendi takımımıza bakalım .. Rıza hoca son Karabük deplasmanında olduğu gibi orta sahaya  Cumali takviyesi ile başlarken, cezalı Kıvanç’ın yerine Kağan’a görev emri yazıyor tahtaya ,  taktik olarak ’da ; Önce durdur, sonra vur” notunu bırakıyordu..

İlk devre nispeten hesap, kitap tutuyor desem de , maçın başında Konya takımına verilmeyen net penaltıyı notlarımıza ekleyelim ve tekrar bize dönelim.

Bu takımın ilk beş hafta dışında haftalardır kanatları tıkanmış. Özellikle Tevfik, hoca ne bulmuşsa ona bir türlü vazgeçmiyor.. Bu kadar top kaybı yapan, adam eksiltemeyen, adam kovalamayan, cıt kırıldım bir futbolcu bu ligde anca rotasyonda kullanılır. Zaten geldiği kulüplerde de oynadığı süreler belli. Ama Rıza hoca ısrarla oynatıyor, oyunda tutuyor. Hoca şimdi der ;” O Selim bey, çok biliyorsan gel de kendin yap kadroyu, adam varda biz mi oynatmadık?”

Hocam Sivas’ı çalıştırırken, kupa maçında 1461 Trabzon takımıyla size karşı oynayan ve çok beğendiğiniz Sercan’a Cernat’ın yokluğunda verin forvet arkası 9,5 pozisyon görevini bak ne oluyor. Sol tarafta da Oğuzhan & Ali Adan arkalı önlü formülüne bir göz attın. Gerçi Ümit Milli takımda banko oynayan Oğuzhan bu sezon ilk kez 18’e girdi, büyükler affeder hocam, gençtir sıkıntısı olabilir kazanalım bu oyuncuyu, sıvazlayalım baba şefkati ile Oğuzhan’ı  bak göreceksiniz o sol kanat arkalı önlü rakiplerin korkulu rüyası olur.

Dönelim maça ikinci devre kale arkasında meslektaşlarım Alihan, Selman ve kulüp medya sorumlusu Timur bey ile ;” Buradan mutlaka puan alacağız, ilk devre ısıran bir Rizespor vardı, tamam takım ileride top tutamıyor, ortada pas yapamıyor ama en azından basıyor, koşuyor derken, aniden bastırıyor yağmur haliyle bizde kaçacak delik arıyoruz. Girdik kibrit kutusu kadar kapalı bir yere hem resim aktarıyoruz hemde zor şartlarda maçı takip ediyoruz dört birden. Girmez olaydık pat golü yedik bize uzak kalan kale tarafından . Alihan soruyor nasıl oldu? Ben diyorum Bizimkiler hoholis oldu orda sanırım bizden biri asist yaptı.. Kesti yağmur indik sahaya bu sefer C.Ahmet sağdan indi Alihan yine bu gol dedi;” Nijeryalı bıçak gibi yasladı Konya kalesine” oh be derken, defansta çıkarken yapılan gereksiz bir faul ve sonrası kendi ayağımıza sıktık…

Buna talihsizlik diyebiliriz, şansızlık kelimesini ekleyebiliriz. Gerçek olan şu ki golden sonra stoper Ousman Vıera’nın santrafora geçmesi ve orada insan üstü mücadele vermesi. Bizde mevcut 3 santrafordan daha iyi idi Viera..

İşte yukarda bunları anlatmak istiyorum  hocam. Değiştir be hocam.. Taşlardan oyna be hocam. Kimse vazgeçilmez değildir.. Tamam malzeme bu da, ustalık, kaptanlık, deneyim, tecrübe işte bu zamanlarda belli olur.

Bu futbolcuları en yakın bilen sensin hocam. Dolayısıyla her şeyden haberdarsın. Ama sen bana ;” Bu işi düdüklü tencere gibi düşüneceksin, bir yerden hava kaçırmazsa basınçtan patlar, yeter ki nereden kaçırdığını bilmen gerek “ diyorsan bende hocam size; Düdük kimde sorusunu soruyorum. Son sekiz hafta hep aynı kişiler ve oyun tarzı. Dolayısıyla rakipler ezberledi. Son dört haftaya giriyoruz,  bu taraftar o tencerenin basıncı ile haftalardır patlama noktasında. Bu takım bu sonuçları bu pısırık oyun tarzına isyan ediyor.

Hülasa kelam, taraftar hak etmiyor diyorum hocam ve futbolcu kardeşlerim uyarıyorum. İşin hakkını verin, evinize götürdüğünüz helal kazancın karşılığını sahada verin en azından terinizin son damlasına kadar koşun, mücadele edin diyorum ve bu sözlerim sadece sizleri kapsamıyor, yazının girizgâhında değindiğim yıllardır “Ağız tadıyla” bize yazı yazdırmayan yönetime en büyük faturayı ben değil, Rizespor’un gerçek sahibi taraftar kesiyor, buda böyle biline…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Selim DENİZALP Arşivi