Selim DENİZALP

Selim DENİZALP

Dümendekilere Dikkat

Dümendekilere Dikkat

Malum adettendir her transfer mevsiminde bir yazı kaleme alır, neler yapılması, nelere dikkat edilmesi gereken konuları bu köşeden paylaşırım.

Bu yazı biraz geç kaldıysa da bunu yaşanılan Şampiyonluk coşkusuna, Rizespor’da geçen hafta gerçekleşen kongre sürecine verin.

Gelelim sadette..

Bu takım 5 yıl önce neden düştü ?

Dönemin Başkanı Kadir Çakır ve menajer Yusuf Turanlı’nın hatalı transferleri ve sözleşmelere atılan bol sıfırlı imzalar yüzünden.

Bunda hem fikir miyiz ?…..

Düştüde ne Oldu ? Akıllandık mı ?Hayır

Aynı popülistlik Bank Asya 1. Ligde de devam etti. Serdar Samatyalı 1.100, Okan Öztürk 1.150 Trilyon gibi korkunç rakamlar yine yazıldı.Ödendi mi ? N….ödendi..

2009’da geldi A.Ş sırtında borç kamburu ile..Öde öde bitmedi. Hatta bu yıl devre arası parayı veren düdüğü çalar hesabı sezon sonu yaşanan şampiyonluk parayla geldi. İyi mi oldu ? Elbette ..Borç 11’den 19 Milyona yükseldi. Olsun artık süper ligdeyiz bir şekil oda kapanır..

Şimdi zurnanın zırt dediği yerdeyiz. Bu takımın yapacağı transferler Ç.Rizespor’un yol haritasını belli edecek.

Dümende kim var ? Metin Kalkavan

Orada sıkıntı yok..En azından mali yapı konusunda. Merkez Bankasında bile bu kadar kemer sıkma politikası yok. Disiplin, disiplin, disiplin…

Şimdi transfer mevsimindeyiz. Taraftarın eli yalama yapmış f5 tuşuna basmakla. Sabah ilk işi bölge gazetelerini alıp Rizespor sayfasında yer alan kimi aldık kimi alıyoruz yazılarını okumaktan..

Ben anlatmaktan dilime tüy bitti. Bu takımın canı yılar önce hatalı transferlerden yandı. Bunun ceremesini çektik, halada çekiyoruz.

Bu borcun büyük bir bölümü unutmayın hatalı transferlerden oldu. İpler her zaman menajerin ve yabancı futbolcunun elinde oldu ve adamlar tıpış, tıpış kuruş, kuruş paralarını Rize’den aldılar..

Bizim takımın kalıcı bir geliri yok. Borçla düştün mü sonun Sakarya, Kocaeli …Olur. Alim Allah bir daha da kurtulamasın..

Sizde haklısınız. Onu alalım, şunu alalım..

Ama kazın ayağı öyle değil. Helede UEFA kriterleri olduğu sürece Halim Başkanın dediği gibi ayak ve yorgan meselesi..

Yazının orta sularında yazdım. Dümende Metin Başkan ve teknik direktör Rıza Çalımbay var. Bunun için rahatım.

Rıza hoca ilk geldiği yıl kadroyu kendi kurmuştu. Mısırlı Beşir bu ligi bilen kaleci Zdrakov e sol bek Victorıya.. Alın size referans işte. Aynı yol izlenecek. İsimsiz ama başarıya aç, veya bu ligi bilen yabancı oyuncular. Bu transfer döneminde de Rıza hoca bu tip isimleri alacak. Kimse merak etmesin..

Yazımın son kısmında tekrar ana fotoğrafa döneyim..

Yeşil-mavili takımın transfer konusunda sessiz kalması sizi ürkütmesin. Önemli olan yapılan transferlerin kağıt üzerinde yazan Napolyon yani para kısmıdır. Saha içinde bu futbolcunun ne vereceğini zaten Rıza hoca biliyor, ona göre istiyor. Bak işte devre arası Arjantinli Depetris kakalandı. Sözleşmesi 3 yıl, tazminatı ağır. Gelde gönder!..

Geçmiş Başkandan kalan maddi anlamda büyük sıkıntılar yaşayan ve borcunu yarıya yarıya indiren bu yönetim süper ligde yapacağı bir den fazla yanlış transfer aynı hataları tekrarlamak anlamına gelir. Dolaysıyla yoğurdu üfleyerek yeme vakti.

Şimdi karar sizin. Olaya birde bu gözle bakın, kulak verin. Acele yok, önemli olan transferlerde doğru zamanda, doğru şartlarda oyuncu almak. Aksi takdirde ağır borç yüküyle makarayı tekrar başa sararız, benden söylemesi..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
4 Yorum
Selim DENİZALP Arşivi