Selim DENİZALP

Selim DENİZALP

Duygu içinde helalleştik‏

Duygu içinde helalleştik‏

Sedye kirlenmesin diyene mi, Mahmut'u kurtarın onun karısı hamile diyene mi, eline oğlum hakkını helal et diyen yazan babaya mı üzülelim? Kahrolduk…  Soma’da kaybettiğimiz 301 şehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet, geride kalan ailelerine sabır diliyorum. Bağımız sağolsun…

Ligde geçen hafta İstanbul’da Kasımpaşa maçından çıkardığı beraberlik, Doğu’da Beşiktaş’ın Elazığ galibiyet haberi ile birleştiğinde Ç.Rizespor uzun bir zaman sonra ligde bulunduğu göçük altından bileğinin hakkı ile gün ışığına çıkmış, ciğerleri temiz havayla teneffüs etmişti.

İçeride son hafta oynadığımız kağıt üzerinde formalite maçında Elazığspor’u ikinci devre attığımız gollerle geçerek sezonu üç puan ile kapatma başarısını gösteren futbolcuları en başta tebrik ediyorum.

İki takımda son maç öncesi bir çok oyuncusuna erkenden “Teskere” vermiş, kadroda fazla forma şansı bulamayan futbolcularına şans tanımış.

Yeşil-mavili takım hafta boyunca 1,5 idmanla çıktığı Elazığspor maçında son haftalarda yükselen formu ile tavan yapan Ali Adnan’nın usta dolu asistleriyle maçı kopardı diyebiliriz. Iraklı Milli oyuncuya dikkat. Ali Adnan son dört haftada dört asist yaptı. Yeni sezonda onu büyük olasılıkla televizyon karşısında izleyeceğiz. Avrupa kulüpleri şimdiden Ç.Rizespor’un kapısına yatmış. Kendisini de sordum, “elbette benim gönlüm Avrupa “dedi. Napolyon’u veren, düdüğü çalar. Bu futbolcuyu ısrarla izleyen ve alınması için rapor veren M.Ali Karaca’yı da unutmayalım. Bakarsınız yeni sezonda Karaca hoca bize ne madenler bulup, çıkaracak. O isimler şimdiden belli!

Sezonun ilk devresinde Antalya ve Kayserispor’a içeride yenilmiştik. Elazığspor’a ise deplasmanda kaybetmiştik. İkinci devre yeşil-mavili takım ne kadar bu ligde kalmayı hak ettiğini dosta düşmana gösterdi. Öyle ki dışarda Antalya ve Kayseri galibiyetleri ve son hafta Elazığ maçı . İşte üç takım bir alt lige gitti. Ç.Rizespor bir çok kritik maçtan hayati galibiyetler alarak, ilk devrenin rövanşını da almış oldu. Tebrikler Uğur hoca.

Futbolda dün yoktur. Yeni sezonda yeni sıkıntılar bizi bekliyor. “Takımda kimler gidecek?”, “Kimler kalacak ?”..

Şu bir gerçek ki, benim yıllardan beri gözlemlediğim bir olay doğrultusunda bir takımın kaleci dahil defansında yani ilk altı oyuncusunun isimleri değişmezse sıkıntı olmaz. Bizde bu bağlamda kaleci Serkan, Orhan, Koray, Godfrye, Vıera, Kıvanç, Kağan mutlaka ama mutlaka kalmalı. Ali Adnan giderse yerine çok daha iyi bir sol bek alınmalı. Bu taşlardan oynanmamalı, aksi takdirde sil baştan yaptığında o defansın oturması zaman alır. İlerisi her türlü hallolur. Kanat adamları da dahil. Önemli olan temel, yani defans..

Konuşacak, yazacak çok şey var. Zamanımızda bol.. Cuma günü Cuma namazına Uğur hoca ile birlikte gittik. Kendisi ile veda niyetini bir söyleşi yaptım. Hoca benden hakkını helal et dedi. “Bende helal olsun” dedim. Başkan Metin bey ve yönetim kurulu üyeleri maç sonunda bizden helallik istediler. Bizde helal ettik. Bir helallikte ben sizden istiyorum, bu sezon büyük sıkıntı yaşadık. Bu satırlardan bazen kan damlayan cümleler yazdım, bunları kaleme alırken içimiz, ciğerimiz yanıyordu. Ne yazmışsam, Rize için, Rizespormuz un menfaati için yazdım. Ben devre arası bu satırlardan haykırmasam, şimdileri diğer üç takımın yerinde bizde olurduk. Allah’a emanet olun, bir kez daha hakkınız helal edin, görüşmek üzere…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Selim DENİZALP Arşivi