Orhan YAZICILAR

Orhan YAZICILAR

Eğitim: "Her Zaman Şart"!...

Eğitim: "Her Zaman Şart"!...

Bu kadar fazla imkana rağmen neden başarılı olamıyor çocuklarımız? Neden akademik başarıları düşük? Bunu hiç düşündünüz mü? Ya da bunun için ne kadar kafa yordunuz?

Aslında cevabı soruda saklı!.. Diyoruz ya haddinden fazla imkan.

Birçok anne ve baba şu cümleyi kuruyor. ‘’Çocuğumuzun bir dediği iki olmuyor, hiçbir eksiği yok ama yine de derslerinde başarılı değil’’. Hiçbir eksiği olmazsa, kahvaltı yatağına giderse, sabahlara kadar sanalda arkadaşlarını dürter ve rüyalarda Tweet atarsa, siz ne kadar renk projesi adı altında çalışmalar yaparsanız yapın, derslerde başarı beklemek eşyanın tabiatına aykırı değil mi zaten..

İnsanoğlu ateşi, tekerleği, ampulü ve daha birçok şeyi neden icat etme gereği duydu dersiniz. Hayatını devam ettirmeli kolaylaştırmalıydı çünkü. Yoksa Ferrari’ye binmek için tekerleği icat etmedi. Sonuçta insanoğlunun en çok hoşuna giden şey bir şeyleri kendisinin başarabilmesidir.

Her şeyi Anne Babalar ve Öğretmenler hazır sunarsa Problemlerin ve yokluğun farkına asla varamaz.. Dolayısıyla var olanla yetinirler.

Genç kardeşlerimiz, genç dimağlarımız yani yarınlarımız için en büyük tehlikelerden biri de ‘’Şeytan İcadı !’’ Sanal ortam.

Ben Tweeter kullanıcısı olmadığım için buna bir çözüm bulup hamamdan tasla dışarı fırlayamıyorum. Fakat aklına yasaklama dışında yeni cinlikler gelen birçok arkadaşımız vardır diye düşünüyorum.

Ben sadece şunu söyleyebilirim.. Bu ‘’Şeytan İcadı!’’ nı da doğru kullanmak için eğitim kesinlikle şart.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Orhan YAZICILAR Arşivi