Mehmet PAKSU

Mehmet PAKSU

Eşim üstüme kuma getirdi

Eşim üstüme kuma getirdi

Kocam üstüme kuma getirdi. Çok acı çekiyorum. Kocama asla kadınlık görevlerimi yapmayı düşünmüyorum. Tavsiyeniz nedir? (Rumuz: Çile) Böyle bir şey yaparsanız kumanızı çok sevindirirsiniz, ona bayram ettirirsiniz. Zaten o da böyle bir şey bekliyordur.

Bir kere beyinizi elinizden almış, sizi ondan soğutmaya ve uzaklaştırmaya çalışıyor. Siz de kalkıp intikam almaya çalışıyorsunuz, kendi kolunuzu bir kere daha kırmayı göze alıyorsunuz.

Böyle düşüneceğinize, "Eşimi kimseye yar etmeyeceğim, onu kimseyle paylaşmayacağım, hiçbir şekilde ondan ayrı kalmayacağım" derseniz daha isabetli hareket etmiş olmaz mısınız?

Eşinizin hem dini hem de resmi olarak hanımı sizsiniz. Bu imkânı ve fırsatı değerlendirmeye ve korumaya çalışın. Kendinizi yenileyin, duygu dünyanıza çekidüzen getirin. Evinize sahip çıkın, kocanızı kendinize bağlayın, sadakatinizi arttırın, aranızdaki samimiyete gölge düşürmeyin.

Kararlı, akıllı, mantıklı ve temkinli davranırsanız, nefsinize uymamış, duygusallıktan uzaklaşmış, sıkıntılarınızı azaltmış olursunuz.

Bir de eşinizle beraberliğiniz devam ettiği sürece onun meşru/makul isteklerini yüzgeri etmeyin. Yoksa hem dinen sorumlu olursunuz hem de aranıza giren o bayanı sevindirirsiniz.

Böyle durumlarda hislerine söz geçiren, tehevvüre kapılmayan, öfkesini dizginleyen, geleceğini düşünen, çocuklarına sahip çıkan bir kadın er veya geç kazanır, sürekli bir adım önde olur.

***

Dünyadaki cennet sarayının sultanı olmak istiyorsanız eşinizi şefkatinizle sarın/sarmalayın, faziletinizle öne çıkın, aklınızla idareyi ele alın.

Çünkü şefkat aşktan daha keskin bir duygudur. O bayanda aşk vardır, eşinizi sizden almış, sizde de şefkat ağır bassın. Zira aşk karşılık bekler, fakat şefkat karşılık istemez. Siz şefkatli davranırsanız, onu mağlup edersiniz.

Ayrıca eşiniz neden böyle bir şey yaptı? Onu böyle bir iş yapmaya mecbur kılan sebepler neydi? Bu konuda kendi âleminizde bir özeleştiri yapın, eksik bıraktığınız bir şey var mıydı? Onu bir gözden geçirin.

Yuvamı yıkanların vebali var mı?

Benim evliliğimin yıkılmasına kayınvalidem, kayınvalidemin kız kardeşi ve eşi sebep oldu. Bu kişiler bir yuvayı yıktıkları için vebal almış olurlar mı? (Rumuz: Selvi)

Olmazlar mı hiç? Büyük vebal almışlar hem de en büyüğünü...

Bu kişiler eşinizin en yakınlarıdır. Kurduğunuz ailenin sorunlarını gidermeye çalışıp yaşatacaklarına, yıkılmasına sebep olmuşlar, birbirini seven iki kişiyi ayırmışlar.

Diğer yandan bu kişiler bir yerde hakem rolü üstlenmişler. Sizin hakkınızda karar vermişler. Demek ki eşinizle aranızda ciddi sorunlar vardı, yuvanız çatırdamaya başlamış, tehlike çanları çalıyordu. Onlar suçlu olarak sizi görmüşler ve oğullarının yanında yer almışlar, böyle bir tercihte bulunmuşlar.

Olayı tarafsız biçimde düşünüp aranızı bulabilirler, sizi tekrar birbirinize bağlayabilirlerdi. Ancak bu işin zor tarafıydı. Onlar kolayını tercih etmişler, ağız birliği yapmışlar, sonucun bu şekilde hızlanmasını sağlamışlar.

Vebal taşımaları kendi sorunları ve problemidir. Fakat bu arada sizin de almanız gereken bazı önlemler, yapmanız gereken bazı görevler vardı. Acaba yeteri kadar bunları yapabildiniz mi? Çatınızın başınıza çökmemesi için eşinizle kenetlenebildiniz mi?

Bunları da bir gözden geçirmeniz lazım, ilerisi için bir tecrübe olsun. Şimdi artık dönüşü olmayan bir yola girmişsiniz, farklı şeride geçmişsiniz. Önemli olan şimdi ne yapacaksınız, onu bir düşünün.

Şayet tam olarak boşanmamışsanız, tekrar birleşme çarelerini arayın. Bu mümkün değilse, kendi ayaklarınız üstünde durmaya, yeni bir hayatı kurmaya çalışın.

Özellikle geriye dönüp bakmayın. Çünkü yapacak bir şey kalmamıştır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Mehmet PAKSU Arşivi