Mehmet PAKSU

Mehmet PAKSU

Evlenmek için hanımdan izin almam şart mı?

Evlenmek için hanımdan izin almam şart mı?

Ben ikinci bir eş almak istiyorum ama buna hanım razı olmuyor.

Rızası olmadan da evlenebilir miyim? (Rumuz: Zafer)

Olayın bir sizin açınızdan, bir de eşiniz açısından iki yönü vardır.

Sizin açınızdan bakıldığında böyle bir niyete sizi götüren sebepler nedir?

Eşiniz ihtiyacınızı karşılıyor mu yoksa soğuk veya "yetersiz" mi kalıyor?

Eşiniz neden karşı çıkıyor? Sadece bir eş tepkisi mi? Yoksa size olan güveni mi sarsıldı?

Evlendiğinizde iyice yalnız kalacağından, evlilik hayatınızın biteceğinden mi endişe ediyor?

Bunun için daha ilk baştan her ikinizi doğrudan ilgilendiren bir konuda ortak bir karara varmadan hareket ederseniz, kelimenin tam anlamıyla "kaş yapayım derken göz çıkartma" gibi bir hataya düşmek gibi bir sonuçla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Haber vermeden evlendiğinizde, eşiniz durumu öğrendiğinde cevabınız hazır mı? Kendinizi savunabilecek gerekçeleriniz mevcut mu? Eşinizi ikna edebilecek, kendinizi haklı çıkarabilecek güçte misiniz?

***

İkinci önemli bir mesele, eşiniz evlendiğinizi öğrendikten sonra birbirinize olan sevginiz, saygınız, ilginiz ve yakınlığınız devam edecek mi? Aile hayatınız eskisi gibi kalacak mı?

Yoksa iyice ağzınızın tadı kaçacak, keyfiniz alt üst olacak, aldığınız/alacağınız lezzetler kavgalarla zehre dönecek, soluğu mahkeme kapılarında mı alacaksınız?

Bir de çocuklarınız varsa, onlara nasıl anlatacaksınız?

Çocuklar yaptığınızı hoş görüp yanınızda mı yer alacak veya annelerine mi destek çıkacaklar?

Eşinizle aranızın açılması yetmiyormuş gibi bir de baba evlat sıkıntısı çekerseniz, bunu kaldırabilecek misiniz?

Bütün bunları ve olayın daha aklınıza gelecek olan yönlerini ölçün, tartın, düşünün, taşının, ne getirir, ne götürür hesap edin, zararda mısınız, kârda mısınız, ona göre hareket edin.

Sonradan hayatınız allak bullak olacağına duygularınıza kulak verirken, aklınıza bir danışın, yaşayacaklarınızı mantık süzgecinden geçirin, ondan sonra karar aşamasına varın.

Bu arada "Dünyanın bir üzüm tanesi yedirip yüz tokat vuracağını" da aklınızda tutun, bakalım nasıl bir sonuca varacaksınız?

Yol yakınken dönecek misiniz yoksa düşündüğünüz gibi mi hareket edeceksiniz?

Hayattan alının zevkler sadece cinsel tatmin olmasa gerektir? Bazı sosyal faaliyetlerden, hayır hizmetlerinden, seyahat ve benzeri zevk/keyif alınacak daha birçok alanlar da vardır.

Olayın bir de bu yönüne bakmakta fayda vardır.

Zinaya düşmekten korkuyorum

Ben 8 yıldır evliyim. Evlendiğimiz gece de dahil olmak üzere ilişkiye girmeye başladığımızda eşim bir süre sonra uykuya dalıyor. İlk başlarda alttan almaya, hoşgörülü davranmaya çalışsam da son zamanlarda artık bu çekilmez bir hal alıyor. Eşime bu durumdan bahsettiğimde kendisinin ilişkiyi istememe gibi bir durumun olmadığını ama buna engel olamadığını ve çok üzüldüğünden bahsediyor. Psikoloğa gitmeyi veya bir yakınıyla dertleşmesini önerdim, kabul etmedi. Ben zor durumda kalıyorum, zinaya girmekten korkuyorum. (Rumuz: Bakıcı)

Eşinizi bir psikiyatra götürmek için ikna etmekten başka çareniz görülmüyor. Hastalık sadece insanın mide sancısı çekmesi, kalp spazmı geçirmesi veya beyninde bir tümör görülmesi değildir.

İnsan bu, can taşıyor, depresyon geçirir, çökkünlük yaşar, kaygıları olur, cinsel ilişki soğukluğu içinde bulunur. Cinsellikten nefret eder, acı çeker. Bütün bunlar psikiyatrinin ve jinekolojinin konularıdır ve tıbbi tedavi gerektirir.

Kansere yakalanıp doktora gitmeye çekinen bir yakınınızı hastaneye götürmek için nasıl bir yol/yöntem izlerseniz, eşinizi tedavi ettirmek için de benzer bir yol izlemeniz gerekir.

Eşinizin dini duygularını da öne çıkararak, harama, günaha düşmek gibi bir tehlike içinde bulunduğunuzu anlatın.

Hatta bu konuda kendinizi yeterli görmüyorsanız önce siz bir doktora gidin, taktikler alın, ikna etme yolu öğrenin, daha sonra eşinizle görüşün. Böylece bir çıkış bulursunuz.

Bütün mesele "Cennetiniz" olan yuvanızı sağlam tutmaktır.

Bu arada "mahremiyet okulu" setimizden çok istifade edeceğinizi belirtmek istiyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Mehmet PAKSU Arşivi