Taha TOPRAK

Taha TOPRAK

Genç Müsiad Bayramı

Genç Müsiad Bayramı

Yıl 2013, bu sene yapılacak bir görev vardı. Gençliğe ses getirmek gerekiyordu. Dördüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Genç İşadamları Kongresi bu yıl yapılacaktı. Kararlar verildi ve program belli oldu. MÜSİAD Gençlik Kurulu, iki yılda bir düzenlediği bu kongreye biraz farklılık katması gerekiyordu. Tarihinin en büyük buluşmasını yapacaktı. MÜSİAD Gençlik Kurulu ağır ve zor bir işi omuzlarına aldılar ve çalışmaya başladılar. Ellerindeki malzemeler, inanç, güven ve azimdi. Öyle bir program çıktı ki meydana içimizi ürpertiyordu adeta.  6-7 Aralık denildikçe bizlere, günleri sayarken hızlanıyorduk bir yanda.

Tarihinin en büyük buluşması İstanbul’da gerçekleşecek ve 4.500 katılımcı olacak dediler, daha da heyecanlandık. Ve kongreye 3 gün kala, Genç MÜSİAD ailesi ile kongre programı için toplantı gerçekleştirdik. Bütün ekip hazırdı. Herkes kendilerine düşen görevi yerine getirmek için kongre gününü bekliyordu. Ve kongre sabahı geldi. Yönetimde görev aldığımız Genç MÜSİAD Girişimcilik Birimi ekibimiz ile kongre yerine vardık. Hazırlık telaşı ve heyecan esir almıştı bizi. Ve o an, kongre başlama saati geldi.

Toplumsal Risk-Rızk” ikilemi konu olarak belirlenen kongrede 50’ye yakın ülkeden üst düzey sivil toplum örgüt yöneticileri, üst düzey bürokratlar ve genç girişimciler yaklaşık 1.500 kişi ile yine yurtiçinden gelen Genç MÜSİAD şubeleri ve genç girişimciler 3.000 kişi ile İstanbul’da buluştu. Salon 4.500 kişi ile dolup taştı adeta…

Davetliler arasında programımıza teşrif eden T.C Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcımız Sn. Ali BABACAN, Ekonomi Bakanımız Sn. Zafer ÇAĞLAYAN, Avrupa Birliği Bakanımız Sn. Egemen BAĞIŞ, Başbakanımızın Ekonomi Başdanışmanı Sn. Yiğit BULUT ve birçok işadamları katıldı. En önemlisi orada programı izleyen binlerce genç beni çok mutlu etti ve ülkem adına gururlandırdı.

Genç MÜSİAD koordinatörlüğünde düzenlenen MÜSİAD’lı işadamlarımızın oluşturduğu yatırım fonunu girişim projeleriyle buluşturmak için Girişimcilik Birimi olarak organize ettiğimiz 100fikir100şirket10milyon destek ile girişimci adaylarımızı HAMİ YATIRIMCILARLA buluşturma gayreti içerisine düştük. Her fikre 100.000 TL, toplamda 100 fikir için 10 milyon TL yatırım alacak olan girişimci adayları proje başvurularını 31 Aralık’a kadar http://www.100fikir100sirket.com/ adresine yapabilecekler. Yine kongre içerisinde “Proje Vadisi” standımızda bu programın tanıtımını gerçekleştirdik.

                2 gün süren kongrenin birinci günü akşamında İstanbul’da memleketimiz Rize’den gelen RİZE GENÇ MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleriyle kahve sohbeti gerçekleştirdik. Dışarıda faaliyet yürüttüğün bir yerde memleketinden bir parça görmek, beni çok mutlu etmişti ve aynı zamanda duygulandırmıştı. Genç MÜSİAD Genel Merkezinde ev sahipliği yaptığım bir programa Rize Şubesi teşrif etmişti. Yine en başarılı şubeler arasında Rize şubesi ilk 5’teki yerini yine almıştı ve yine ödülsüz dönmemişti Rize’ye. Bunun için Şube Başkanı Esra Alemdaroğlu nezdinde bütün Genç MÜSİAD Rize şubesi ailesini tebrik ediyor, katılımları için bir kez daha teşekkür ediyorum.

2. gün daha farklı bir coşku ile başladı program. Birçok panelin düzenlendiği programda “Risk&Rızk” farklı boyutlarda ele alındı. Gençliğe ilham veren bir program olmuştu adeta. Kongre sonunda çıkan sonuçlar ile tüylerimiz ürpermişti adeta. Gençliğe yön vermek için geçmişinden ders alan bir gençlik gördüm. Rızkın Allah’tan geldiğini bilerek risk alan bir gençlik gördüm. Ülkesinin kalkınması için her türlü fedakârlığı yapacak ve her zor durumda birlik ve beraberlikle birbiriyle kucaklaşacak ve beraber yürüyecek bir gençlik gördüm. Toplumsal davranış ile birilerine ağabeylik, mentörlük yapacak bir gençlik gördüm.

Kongremizin sonunda Genç MÜSİAD ailesi bayramını kutladı ve başarılı bir sonuç ile kongreyi kapatmıştı. Bu ailede olmaktan her zaman gurur duyduğumu bildirmek istiyorum. Bu kimliği taşımaktan onur duyuyorum. Bunun için Rabb’ime şükürler olsun. O kadar yorulmuştuk ki kongre süresi boyunca. Uykusuz kaldık gece ve gündüz. Azmettik ve başardık sonunda. Eve geldiğimde bütün yorgunluğum üzerimden kalkmıştı adeta. Çünkü bir amaç için yapmıştık programı. Ulaştığımız hedefi görünce başardığımızı hissediyorum adeta. Ve son isteğim Cenab-ı Hak kongremizin hayırlara vesile olmasını nasip eylesin.

                Bu vesile ile Genç MÜSİAD Genel Başkanımız Faruk Akbal ve yönetiminde bulunduğum Girişimcilik Birimindeki ekip arkadaşlarım başta olmak üzere, Genç MÜSİAD ailesine teşekkürlerimi ileterek kendilerini tebrik ediyorum.

                Yazımı şair Abdurrahim Karakoç’un bir şiiri ile bitirmek istiyorum.

“Ya Rab bu hasrete can dayanmıyor;
Zaman kısa, ben yorgunum, yol uzun.
Her adımda bir engel var, salmıyor,
Zaman kısa, ben yorgunum, yol uzun.”

Selam ve saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Taha TOPRAK Arşivi