Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

Gölet Haberi Sevindirdi

Gölet Haberi Sevindirdi

Geçen günlerde Sayın Belediye Başkanımız Rahmi Metin beyin bir beyanatı şahsen çok sevindirdi bizi! Zannedersem bu beyanat gözlerden biraz kaçtı veya gündemde gerektiği kadar konuşulup tartışılmadı!

Fakat Rizemizin geleceği için çok çok önemli bir proje olduğuna inanıyorum…

Yağmur memleketi Rize ile göleti bazılarımız bir araya getiremeyebilir! Fakat bence hiçte öyle değil!

Yarın bir gün Cenab-ı Hak yağmurları kesse veya azaltsa, zaten oran olarak da azalıyor, icabında göleti olan kurak bir il su sıkıntısı çekmez biz Rize olarak çekebiliriz! Çünkü o ilin göleti var bizim yok…

Biz Rize olarak bol yağış aldığımız için, su ihtiyacımızı yağan yağmurdan karşılıyoruz, taze su kullanıyoruz! Stokta fazla bir suyumuzun olmadığını biliyorum.

Hani bir benzetme var ya, “demirciyi odun kazması ile gömmüşler” misali, adeta suyun içinde yaşadığımız halde susuzluk çekebiliriz diye düşünüyorum!

Bütün bunları değerlendirince, Sayın Belediye Başkanımızın gölet haberine çok sevindiğim gibi etüt çalışmalarının başladığını da öğrenince şahsen çok mütehassıs oldum!

İnşallah bu konu mümkün olduğu en kısa zamanda faaliyete geçirilir!

Aziz Dostlar! Zaten dünyada suların ne kadar azaldığını, kuraklığın ne kadar arttığını söylemeye gerek yok sanırım!

Bu gidişin nereye varacağı az çok bellidir. Bunu anlamak için kahin olmak gerekmez!

Su, petrol gibide değildir. Petrolsüz yaşanır fakat susuz yaşanmaz! Petrolün olmazsa fakir olursun paran olmaz, fakat suyun olmaz ise hayatın olmaz.

Bu görünen gelecekle yüz yüze geleceğimizde kesin olduğundan, şimdiden bu hayati konuda tedbir almamız kaçınılmaz bir gerçektir!

Bu konuya el attığı için Sayın Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Ve bu projeyi en kısa zamanda hayata geçirmesini diliyorum.

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
8 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi