Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

Kastamonu Havalimanı Açılıyor ! Peki RİZE...

Kastamonu Havalimanı Açılıyor ! Peki RİZE...

1 mi büyük, 30 mu? Ne alaka diyeceksiniz! Haklısınız, fakat çok alaka olduğunu şimdi söyleyeceğim.

Kısaca söyleyeyim, yeni açılan Kastamonu Havaalanından bir (1) yolcu uçarken, şayet Rize’de bir havaalanı olsaydı aynı sürede otuz(30) yolcu uçacaktı. Bu oranı kafadan atmıyoruz. Biraz merakı olan kişi iletişimin bu derece geliştiği bu çağda, birkaç dakika içerisinde öğrenebilir.

Hani sözün bittiği yer denir ya, aynen öyle… Kastamonu ilinin Türkiye haritasındaki yerini bilmeyen yoktur. Kesinlikle Kastamonu’ya havaalanı yapılmaması gerekir diye bir düşüncem olamaz. Şahsen devamlı şunu savunmuşumdur, artık havaalanı lüks olmaktan çıkmış, adeta otobüs terminali gibi ihtiyaç olan yerde yapılması gerekir düşüncesini taşıyorum. Hatta hatta her ilde ve bölgede bir değil ihtiyaca göre birkaç tane de olabilir. (İstanbul gibi)

Giresun, Ordu illeri arasındaki havalimanı yapım aşamasında olduğu gibi, Gümüşhane, Bayburt illeri arasında da bir havaalanına ihtiyaç vardır düşüncesindeyim.

Bu genel girişten sonra beni gerçekten şaşırtan ve tekrar tekrar okumak ihtiyacı duyduğum ve de yapımı yeni biten Kastamonu havalimanının açılışını bir aksilik olmaz ise Sayın Başbakanımız 19 Temmuz’da açacak. Yüz milyon lira harcanarak yapılan havalimanı, Kastamonululara hayırlı olsun… Uçak seferleri de sadece İstanbul’a haftada dört sefer olarak düşünülüyor. Yani ortalama iki günde bir sefer ve 135 kişilik küçük uçaklarla yapılacak.

Bir de ısrarla üzerinde durduğumuz Rize-Artvin bölgesinin yolcu kapasitesine bakalım. Sırf HAVAŞ şirketinin taşıdığı her gün en az 800 yolcu mevcut. Bu rakam tahmini bir rakam değil, kesin bir rakamdır.  Çünkü HAVAŞ şirketinin servis saatleri belli, kalkış saatleri ve yerleri bellidir. Merak edenler her hangi bir acente şirketinden telefonla bile öğrenebileceği bilgidir bu…

HAVAŞ şirketinin taşıdığı günlük 800 yolcu, bu bölgeden havayolunu tercih eden yolcuların sadece “ÜÇTE BİR”idir. Yani her gün 800x3 eşittir 2400 yolcu demektir bu… Bu rakam bazılarına abartılı gelebilir. Şahsen ben de rakamları abartılı bulanlara şaşırıyorum. Madem abartılı buluyorsun, zahmet edip de bir telefon aç! Uçak biletini aldığın acente sahibinden bilgi al!

Bu rakamlar ışığında, Kastamonu’yla bölgemizi mukayese etmeye devam edelim. Kastamonu havalimanından, günde ortalama 70-80 yolcu uçarken, Rize ve çevresinden 2400 yolcu uçacak. Rize ve bölgesinden 200 kişilik uçaklarla her gün 11-12 uçak kalkarken, Kastamonu havaalanından, iki günde bir o da 135 kişilik bir uçak kalkacak. Dikkatinizi çekmek isterim, kapasite olarak otuz(30) kat demektir bu...

Bu kapasitedeki bir il olan Kastamonu’ya havaalanı yapan irade, Rize bölgesine niçin bir havaalanı yapmaz!!!

Bu sorunun cevabını ben şahsen tatmin olana kadar soracağım ve araştıracağım!

Şayet bizim yazdığımızın hilafına bir durum söz konusu ise, daha bu konuyla ilgili yazı kaleme almamaya söz veriyorum! Bu kadar iddialı konuşuyorum!

Bu elzem olan ihtiyacı bilen Aziz bölge insanı! İş sana düşüyor. Ne yapılması, nereye gidilmesi gerekiyorsa şahsen ben her zaman hazırım.  Siyasilere de bir serzenişim olacak, bu konuyu sessiz değil de sesli düşünün lütfen! Ne dediğinizi bilelim ve sesli olarak cevabımızı verelim. Sonunda yine halk kararı versin!

Saygılar sunuyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
13 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi