Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

KORKUNÇ İSTATİSTİK: TÜRKİYE BOŞANIYOR!

KORKUNÇ İSTATİSTİK: TÜRKİYE BOŞANIYOR!

Okullar ailelerin yansımasıdır. Daha doğrusu öğrenciler, evin içinin göstergeleridir.

Daha önceleri bir okulda annesi babası ayrı yaşayan veya bir başka deyişle boşanan aile sayısı bir tane ya çıkardı ya çıkmazdı.

Yakın geçmişe kadar hal böyleyken, şu anda maalesef ki, değil okulda her sınıfta bir veya birden fazla aile ya ayrı yaşıyor ya da boşanmış durumda…

Artık boşanmalar ve ayrı yaşamalar sıradanlaştı diyebiliriz. Bu durum insanı gerçekten ürkütüyor!

Sevgili okuyucularıma konu ile ilgili olumsuzlukları sayıp dökecek değilim. Fakat şu kadarını söyleyeyim ki, bu zamanın terör çeşitlerinden birinin, bu tür aile dramlarıdır.

İstatistikler bize, 1990 yılında 25.712 olan boşanma sayısının, 2004 yılında 88.736’ya çıktığını gösteriyor. 2004 den günümüze kadar ki veriler elimde değil fakat tahmin etmek zor olmasa gerek…

Bu noktalara gelmemize birçok sebep sayabiliriz. Önemli bir sebebinin şu olduğunu düşünüyorum: Beni etkilemez, bana zararı olmaz, ben onları örnek almam deyip de malum TV dizilerini takip etmemizdir.

Sen insan değil misin ki, beni etkilemez diyorsun…  Ruhu, vicdanı, duyguları ve aklı olan herkesi etkiler. Beni etkilemez düşüncesi şeytanın vesvesesidir. Zararlı şeylerin zararlı olduğunu anlamak için tatmak, görmek ve yaşamak gerekmez ki… Dinimiz neyin iyi neyin kötü olduğunu zaten bildiriyor. Dinimizi öğrenmemiz bize yeterde artar.

Mensubu bulunduğumuz dinimize göre “NİKÂH” müessesesinin hikmetini “EVLİLİK” birlikteliğinin nereye baktığını anlarsak, boşanmalar yok denecek seviyeye ineceği şüphesizdir.

Nikâh, maddi bir birliktelik değil, manevi bir bağdır. Bu inançla birbirine bağlanan çiftler, değil sadece dünya hayatında Cennette de o birlikteliğini devam ettirirler. Tabii ki Cennet ortamında.

Peygamber efendimizin buyurduğu gibi, dünyada ki aile ortamımızı bir çeşit Cennet’e çevirmemiz mümkündür. Yani daha Cennete gitmeden burada da Cennet havasını soluyabiliriz.

Evlilik ve nikâh konusunda olduğu gibi diğer dünyevi işlerimizde de İslami bir hayat yaşamayı Cenab-ı Hak hepimize nasip etsin! Yoksa özde değil de sözde Müslüman oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi