Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

KUR’AN SEZONU YİNE BURUK AÇILDI

KUR’AN SEZONU YİNE BURUK AÇILDI

Yaz tatilinin geldiğini genellikle camilere giderken, sarkan başörtüsünü başında toplamaya çalışan mini minnacık kız çocuklarından anlarız.

                Genellikle tam da Kur’an okumaya geçince biten o tatlı bir-bir buçuk aylık koşuşturma niçin yaşanır? Normalde çocukların tatil zamanları o aylar…

                Demek ki bir yerlerde aksama var ki o eksiklik o şekilde kapatılmaya çalışılıyor.

                Daha açık konuşalım, ilköğretim 4. Sınıftan 8. Sınıfa kadar haftada 2 ders saati, liselerde haftada 1 ders saati olarak uygulanmakta olan “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” dersi demek ki yeterli olmuyor.

                Hem niçin ilköğretim 4. Sınıftan başlıyor? İlköğretim 1.-2.-3. Sınıflarda çocuğun dini bilgi almaya ihtiyacı yok mudur? Yani, çocuk 10 yaşına gelene kadar hiçbir yerde ne okulda ne camide dini bilgi alamıyor.

                Bir de üstüne üstlük 4. Ve 5. Sınıflarda iken camiye gidemiyor. Yani kanunen 12 yaş sınırı var.

                Hani diyenler olur ki, hangi çocuk 12 yaşına kadar camiye giderken engellendi?

                Gerçi bazı şehirlerde kısmen de olsa engellemeler var. Bu kanun mademki uygulanamıyor, niçin yürürlükten kaldırılmıyor?

                Velhasıl neresinden bakarsak bakalım, Türkiye’de dini eğitim tam rayına girmiş değil. Bazı zamanlardan kalma bazı kalıntılar var.

                Tahmin ediyorum ki, birçok kişi kanunen böyle bir kısıtlamanın olduğundan bile haberi yoktur. Yetkililerin bu konuyu güzelce halka anlatıp hal çaresine bakmaları gerekmez mi?

                Daha ne bekliyoruz ki…

                Aklı başında olan hiç kimsenin bu engellemeyi kaldırmaya karşı çıkacağını zannetmiyorum.

                Eğitimciler gayet iyi bilir. Önceden çocukların dini bilgileri ile bugünün çocuklarının karşılaştırınca fark hemen anlaşılıyor.

                Gerçi bu konuda gayret sarf eden özel kurum ve kuruluşlar çok var. Allah hepsinden razı olsun. Fakat 28 Şubat ürünü olan 12 yaş sınırını artık kaldırmanın zamanı geldi hatta geçiyor diye düşünüyorum.

                Birçok kişi, bu zamanda böyle bir yasak olur mu? Diye hayret ediyordur. Geçen günlerde Diyanet İşleri Başkanının da temas ettiği gibi maalesef gerçek!

                O halde zaten uygulanamayan yasağı bir an evvel kaldıralım! El âlem de bizi yanlış anlamasın!

                C. Hak hepimize feraset versin!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi