Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

MUHTEŞEM YÜZYIL’IN İKİYÜZLÜLÜĞÜ

MUHTEŞEM YÜZYIL’IN İKİYÜZLÜLÜĞÜ

Meşhur dizideki yalan ve aldatma, ta baştan başlıyor. Bahsettiğiniz yüzyıl eğer gerçekten “Muhteşem” ise, ne bu melanet ne bu sefihlik! Yok, eğer muhteşem değil de sefahat ve eğlence yüzyılı ise neden ismini “Muhteşem” koydunuz?

                Neden milleti şaşırtıyorsunuz? Neden sağ gösterip sol vuruyorsunuz? Tarihimize ve ecdadımıza niçin bu kadar düşmansınız?

                Abartarak anlattığınız o sahneler yaşanmış olsa bile, 600 yıllık periyotta o bölümler yüzde belki de binde kaçını kapsar? Niçin pireyi deve yapıyorsunuz? Niçin Osmanlı İmparatorluğunu kötü göstermek için elinizden gelini yapıyorsunuz? Yoksa Osmanlı size Müslümanlığı, şeriatı, Allah’ı, Peygamberi, sarığı, şalvarı, mehteri ve manevi değerleri hatırlattığı için mi?

                Lütfen yapmayın! Bu kadar kendi kendinize düşmanlık etmeyin! Başta İslam âlemini ve bütün dünyayı şaşırtmayın!

                Gerçekten dünya şaşırıyor. Öz benliğine bu kadar düşman olan bir toplum olur mu diye!

                Koskocaman bir devlette yanlışlıklar olmadı mı? Tabii ki olmuştur. Fert bile ne kadar iyi insan olursa olsun yanlışlıkları ve hataları vardır ve olur.

                O dönemlerde de dünya da birçok devlet ve idare vardı. Acaba diğer devlet ve imparatorluklarla Osmanlıyı mukayese edince, nasıl bir karşılaştırma ortaya gelir! Avrupa ve diğer ülkelerin o zamandaki idare sistemlerini düşünerek Osmanlıyı değerlendirin! O zaman diyeceksiniz ki, ecdadımıza ne kadar da haksızlık etmişiz!

                Ben demiyorum ki, Osmanlıya kutsallık verelim, hep iyi ve güzel yönlerini gösterip anlatalım!

                Bir kere tarafsız ve objektif olarak yansıtmalıyız. Hatta iyi yönleri üzerinde biraz daha durmakta da bir beis yoktur. Çünkü onlar bizim dedelerimiz!

                Belki bazıları Osmanlıyı dedesi ve ecdadı olarak kabul etmeyebilir. Ona da saygı duyarım. Çünkü başka milletlerden olabilir.

                Öyleyse en azından yüzde doksandokuzu Müslüman ve kahir ekseriyeti de Türk olan Türkiye’de böyle bir dizinin gösterilmesi en azından saygısızlıktır. Gidin İsrail’de gösterin, Amerika’da gösterin! Fakat emin olunuz ki, onlar bile bu diziyi göstermekten ar ederler.

                Maalesef kendi mefahirimizi kendi ellerimizle bize yıktırmaya çalışıyorlar.

                Aman dikkat!!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi