Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

OLİMPİYATLAR ŞEHRİ TRABZON

OLİMPİYATLAR ŞEHRİ TRABZON

Rize’de yaşayan bir vatandaş olarak komşu vilayetimize zaman zaman seyahatlerimiz oluyor. Bu seyahatlerde ister istemez bazı durumlar dikkatimizi çekiyor.

                Baştan söyleyeyim ki, tarafgir bir bakışla değerlendirmiyorum. Hak, adalet ve eşit dağılım noktasında olaylara bakıyorum.

                Trabzon tabii ki yapılan yatırımları hak ediyor. İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de farklı etkinlikler yapılıyorsa niçin Trabzon’da olmasın! Buna diyecek lafımız yok.

                Biz diyoruz ki, komşumuzda iki oluyorsa bizde de bir olsun… İki de biri bırak beşte bir olsun! Fakat maalesef değil beşte bir, onda bir bile olduğunu düşünmüyorum.

                Komşumuzda neler olduğunu soruyorsanız, bir-iki sene önce olimpiyat oyunları oldu. Önümüzdeki yaz yanılmıyorsam dünya gençlik olimpiyatları olacak. Akyazı kompleksi ki, içinde stadın yanında spor kompleksleri, bir-kaç tane beş yıldızlı otel, birkaç etap halinde kentsel dönüşümler, tanjant yolları velhasıl her birileri onlarca hatta yüzlerce milyon dolarlık tesisler…

                Ve her biri hacimli projeler olan 61 projeden bahsediliyor. Trabzonlu bir arkadaşımız son senelerde Trabzon’a yapılan yatırımın 1,5 milyar doları bulduğunu söyledi.

                Şimdi bende Rize’de yaşayan bir vatandaş olarak şehrime bakıyorum, o çapta veya ona yakın bir tesisleşme göremiyorum.

                Geçen haberlerde okudum, Trabzon’da olimpiyatlar için yapılan yatırımların birçoğu Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyor. Cidden söylüyorum ki olsun, daha da olsun!

                 Şunu da söylüyorum ki; Sadece niçin bizde de olmasın! Nüfus yoğunluğu bakımından en fazla bizim iki katımız olmasına rağmen, yatırım bakımından aradaki bu uçurum niye?

                Rize’de de yatırım yapılıyor diyorsanız, bende diyorum ki, orada yapılan sadece bir kompleksin veya kentsel dönüşümün tutarı Rize ‘deki tüm yatırımlara bedeldir.

                İnşallah yanılıyorumdur.

                Rize’nin proje üretememesi öne sürülüyorsa, bunu başarmak zor olmasa gerek!

                Nasıl mı? Şöyle…

                Talimat verip Rize’nin Sivil Toplum Kuruluşlarından, bürokrasiden, Belediye’den, şehrin ileri gelenlerinden 5-10 kişilik bir heyet kurdurursun, bölgemiz ve Rize ile ilgili çalışmalar yapıp taslak projeler üretip Ankara’daki yetkililere sunarlar. Makul ve mantıklı olanlar uygulanır.

                Burada yapılacak şey, sadece bir talimattır. Gerisi çorap söküğü gibi gelir.

                Proje üretilmiyor deneceği yerde, heyetin oluşması için gayret gösterilsin yeter.

                Bizler istemesini bilmiyorsak ki bilmiyoruz, istemesini öğretin bize…

                Fakat kimse bu zaafımızdan istifade etmeye kalkmamalı.

                Özellikle Rize’deki yetkililerin bu konuyu sakin kafayla düşünüp bir neticeye varmalarını istiyor ve diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi