Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

OLMASI GEREKEN BU!

OLMASI GEREKEN BU!

                Son zamanlarda Rize ve bölgesi için önemli yatırımlar gerçekleşmektedir. Kentsel dönüşümün başlatılması, Güney Çevre Yolunun hayata geçmesi, Ovit Tüneli ve Rize-Erzurum yolunun hızlanması, Salarha Tüneli hakkında ciddi adımlar atılıyor olması, Organize Sanayi Bölgesinin önündeki engellerin kaldırılması gibi gelişmeler, bölge insanının aklına, “İŞTE OLMASI GEREKEN BU!” sözünü getiriyor

                Bütün bunlar Rize için ekstra çalışmalar değil, yapılması gereken hatta bana göre bazıları gecikmiş yatırımlardır bile…

                Bütün bunların yanında Rize trafiğini felç eden sahil geçişine halen daha neşter vurulmaması, bence Rize’yi zor durumda bırakmaya devam edeceğe benziyor.

                Trafiğin rahatlaması için Güney Çevre Yolunun yapılışını beklemek doğru bir düşünce olmasa gerek. Sahil geçişine acilen tedbir almak durumundayız. Artık Menderes Bulvarının mevcut yükü taşıması mümkün olmamaktadır. Güney Çevre Yolu en az birkaç yılda biter. Şehrin araç sayısı gittikçe zaten artıyor. Yarını düşünerek adım atmalıyız.

                Ayrıca bu yatırımları aksatmadan devam ettirirken, bütün bunları taçlandırıp anlam kazandırmak için Rize-Artvin ortak havaalanına başlamak, bölge için hayati önem taşımaktadır. Bu yatırım artık lüks olmaktan çıkmıştır. Bu konuda ayak diremenin bir anlamı yoktur.

                Ulaşım baş döndürücü bir hızda gelişmekte, bizlerde bu hıza ayak uydurmak zorundayız. Bölgenin geleceği turizme bağlıdır deniyor. Havaalanının yapılışının diğer nedenlerini saymasak, sadece turizm açısından bile hayata geçmesinin gerekliliği apaçık ortadadır. Kaldı ki bölge insanının dışarısı ile çok sıkı bir sirkülâsyonu vardır.

                Bölge kamuoyu bu konunun, yetkililerin masalarına gelmelerini ve bütün etrafıyla müzakere edilmelerini beklemektedir. Bölge halkı, söz konusu meselede tatmin edici bir cevap aramaktadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi