Selim DENİZALP

Selim DENİZALP

Pazar Kahvaltısı

Pazar Kahvaltısı

Antep deplasmanından spektakuler bir galibiyetle dönen Ç.Rizespor’da özellikle forvet bölgesinde yaşanan sıkıntıya rağmen dört gol atması, oyunun tamamına yakın bir bölümde panik yapmadan, ayağa top yapması, yeni transferler Cernat, Samat ve Oğuzhan’ın “Cuk” diye oturması bir başka sevindiren taraf olurken, eksik kalan bölgelerde bu hafta yapılacak olan yeni transferler bu takımı en az bir iki vites daha büyütecektir.

Dün sabah kahvaltısından sonra, öğlen yemeği arası sosyetenin “brunch” tabir ettiği yemek saatinde başlayan maça Ç.Rizespor; “Yumurtalar rafadan, gol Cernat” dan diyerek adeta karşılaşmaya 1-0 önde başladı.

Kaliteli her zaman kalite, hele de bu “Muşamba” liginde Cernat gibi oyuncular hem çok gol atar, hemde attırır. Bu noktada içimden geçen keşke Uche Kalu’da olsa; yede yanında yat hesabıyla eş değer olurdu…

Ev sahibi takım ilk dakikalarda yediği golün şokundan sabah uykusu mahmurluğundan olsa gerek erken uyandı. Net bir pozisyon yokken 28’de kullandıkları köşe vuruşundan Ömer’in ayağından eşitliği sağladılar. Bu golde bizim defans zincirleme hata yaptı, hangi birini yassak önem arz etmez, önemli olanın Mustafa hoca’nın devre arasında futbolcularına neler söylediği…

İkinci devre oyuna iyi başlayan takım yine Ç.Rizespor oluyordu. Bu devrenin hemen başında Mustafa Hoca’nın saha içindeki “Beyni” Cernat, öyle bir pas attı ki C.Ahmet’e az kalsın heba oluyordu. Boş kaleye defan oyuncusunun yardımıyla tıngır, mıngır filelerle buluşan meşin yuvarlak bir kez daha bizi sevindirirken, bu kez ilk devrenin tersi atılan gol sonrası geriye yaslanmayarak, ilerde basmaya devam ediyordu.

Devre arası bir başka nokta transfer olan kaleci Davit’in hemşeri Samat 62’de sağdan rakipten söktü aldı topu, sert kavisli yaptığı ortayı son noktayı koyan isim Şahinali Terzi oluyordu.

Ev sahibi G.Antep BŞB takımı ne olduğunu anlamadan 3-1 geriye düştüğü maçta aklı başına bu golden sonra geldi. Öyle bir baskı kurdular ki Ç.Rizespor kalesi önü bir nevi “Pozisyon bataklığına” dönüştü.

Hani girmedi mi, girmez misali goller kaçarken son noktayı Mısırlı koyuyordu. Maçın uzatma anlarında kazanılan serbest vuruşta baktı “Reis” Cernat yok, bu yokluktan geçti topun başına hem kendisi siftah yaptı, hem de maçın skorunu belirledi. 1-4

Velhasıl kelam Mustafa hoca ile hem bu lige hava geldi, hemde Ç.Rizespor’a. Eksikler yok mu? Tabiki var. Zaten maçtan iki gün önce Mustafa hoca ile yaptığım görüşmede eksiğimiz var, korkumuz yok cümlesini kullanmıştı bana. Bu takım forvetsiz deplasmanda dört gol atıyorsa, birde alınacak olan golcüler ile ne olur gerisini siz düşünün..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Selim DENİZALP Arşivi