Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

Reklam mı, Müstehcenlik mi?

Reklam mı, Müstehcenlik mi?

Son zamanlarda reklam adı altında müstehcenliğin en pespaye şekli haber sitelerinde teşhir edilmektedir. Çok afedersiniz, evimizin en mahrem odasında bile görmeye utanacağımız insan kıyafetleri, çoluk çocuğun bile rahatlıkla izleyebileceği şekilde, sözde reklam adı altında teşhir edilmektedir.

Reklamları veren firmayı eleştirmenin anlamı yok, eleştirsende değişen herhangi bir şey olmayacak! Şahsen eleştirdiğim, reklam adı altında yapılan bu tür yayınlara, devlet yöneticilerimizin bigâne kalmalarıdır. İkinci olarak da, o reklamı yayınlayan yayımcı kuruluştur.

Bu tür neşriyatların zararları saymakla bitmez! Mesela, insanlar arasındaki sevgi ve saygıyı, annelere karşı saygı ve hürmeti, aile bağlarını zedelemesi ve kısaca aileyi temelden sarsıcı etki meydana getirmektedir.

Devletimizin en önemli görevlerinden biri de, aileyi korumak değil midir! Ayrıca aile bağlarını temelden sarsıcı bu tür yayınların en sinsi yönü de, reklam kılıfı altında yayınlanmasıdır.

Haber sitelerini açarken yanımızda kimler var, kadın var mı? Çocuk var mı? Diye bakmaya başladık artık! Yoksa siteleri açmaya utanır olduk.

Böyle bir şey olabilir mi?

Yetkili kişi ve kurumları uyararak yazımı bitirmek istiyorum.

En son olarak da, yetki pozisyonunda olan kişilere bir teklifim olacak; lütfen haber sitelerindeki haberleri okurken, çoluk çocuğunuzun yanında olacak şekilde okuyabiliyorsanız mesele yok, şayet okumaktan sıkılıyorsanız, lütfen bu pespayeliğe son verin…

Saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi