Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

Rize Hakkını Alıyor!

Rize Hakkını Alıyor!

Önce şunu söyleyeyim ki, Rize havalimanı projesi geç kalınmış bir yatırımdır. En az 5 sene önce yapılmalıydı...

Dünya değişti şartlar değişti, son 10 yılda birçok şey değişti, değişiyor. Bu durum, parti ve patırtı ile de çok alakalı değil, normal gidişatla alakalı bir şey...

Bundan 10 sene önce Trabzon’a inen uçak sayısı 2-3 ile ifade edilirken, bugün 30-35’lere çıkıyor. Bunu bilmeyen bazı dostlarımız şaşıyor bu işe... Gerçekten her gün Trabzon’a o kadar çok uçak iniyor mu? Diye hayretlerini belirtiyorlar. Bende ilk duyduğumda pek inanmamıştım bu rakama. Fakat realite bu... Rize, seyahati seven bir bölge... Büyük şehirlere uzaklığı nedeniyle de, uçağı tercih ediyor. 17-18 saatlik çileyi kim çekmek ister? Trabzon’u kullanan yolcuların birçoğu Rize bölgesinden olduğuna göre her şey meydanda...

Bu değerlendirme, sadece yolcu yoğunluğu açısındandı. Birde diğer etkenleri işe katarsak, durumun aciliyeti daha iyi anlaşılır.

Onun için ben şunu diyorum ki, Rize havalimanı konusunda bu aşamada kime ne görev düşüyorsa biran önce yapıp bitirmeli. Sağdan soldan gelen olumsuz tepkilere kulağını tıkamalı. Ve başını yere eğmeden hedefe odaklanmalıdır. “Başını yere eğmeden” dememin gayesi, hani bazıları, sanki başbakanın ilidir diye yapılıyor imajını vermeye çalışıyorlar ya... Hiç mi hiç alakası yok... Geç bile kalınmıştır.

Her gün 2100-2200 yolcunun değişik yollarla Trabzon’a taşındığını düşünün! Sırf bu yolcuların taşınma masrafı ile bir değil iki havaalanı yapılır. Onun için Rize bu yatırımı çoktan hak etmiştir. Bölge olarak diğer ciddi yatırımları konuşuyor olmamız gerekiyordu.

Bu geç kalınmış havalimanı yatırımını bu saatten sonra artık engellemeye kimse kalkışmamalıdır. Hiç kimse eveleyip gevelemesin... Varsa bir belgesi ortaya koysun! Batıdaki komşu vilayetimiz için bazı olumsuz şeyler söyleniyor. Ben şahsen inanmıyorum. Fakat böyle bir durum varsa da, artık bu işi bıraksınlar. Kendi şehirleriyle ilgilensinler...

Sayın Başbakan’ımızın talimatları doğrultusunda herkes üzerine düşeni yapsın ve bu iş bitsin artık!!! Rize’nin başta Milletvekilleri ve Siyasetçileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının yetkilileri ve Rize halkı olarak bu işe bir el daha atalım... Dikkatimizi dağıtmadan bölgemizin yolcu yoğunluğunun Sayın Başbakan’ımıza ulaşmasını sağlayalım. Gerisi zaten gelir.

Rize bölgesinin çoktan hak ettiği bu yatırıma katkısı olanları tebrik ederken, işi sonlandırmadan “artık iş bitti” diye de rahatlamayalım. Gündemi çok hızlı değişen bir ülkede yaşıyoruz, ne olacağı belli olmaz.

2014 yatırım bütçesine koydurup öyle keyfini çatalım. Her gün Trabzon yollarında çile çeken yaşlı, sakat, çoluk çocuk birçok vatandaşın hayır duaları bu işe katkı yapanlarla beraberdir. Bu bölgeyi her yönden, hatta trafik yönünden bile ciddi rahatlatacak olan Rize havalimanı projesine katkısı olan herkesten Allah razı olsun!

Bu tür amme hizmetlerinin dinimiz açısından ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatırken, bu hizmete el atıp destek veren herkesi tekrar tebrik ediyorum. Saygılarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
11 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi