Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

Rize - İspir Tüneli (!!!)

Rize - İspir Tüneli (!!!)

Ovit Tünelini ne kadar allayıp pullasanız da, bir gerçek var orta yerde… Şu haliyle yapılan masrafı hak etmiyor ve yakın bir gelecekte de edeceğini sanmıyorum… Madem bu devasa tüneli yaptınız, ayaklarını niçin yapmıyorsunuz? Tırlar, otobüsler o tünele helikopterle mi taşınacak?

Konuya biraz acı girdim ama gerçek bu…

Ovit Tünelini, gerek yoktu diye eleştirenler var! Bu gidişle bunlara hak verdiriyorsunuz! Rize’yi İspir’e bağlayan bir tünel görünümünde olacaksa, ne gerek vardı bu masrafa!

Her gün geçmesi gereken araba sayısının onda biri geçiyorsa ki, öyle! Eleştirenlere hak vermiş olmuyor muyuz?

Hani nerde, RİZE-MARDİN SEVGİ YOLU ve İPEK YOLUNU CANLANDIRACAĞIZ deyip de esip gürleyenler!

Sayın Cumhurbaşkanımız gelip gidiyor Rize’ye, Rize’nin değerli siyasetçileri veya STK kuruluşlarının başkanları, bu yolun eksiklerini projelerle ve belgelerle hiç Cumhurbaşkanına sundular mı acaba?

Ne mi eksiği var? Sahilden İkizdere’ye kadar yavaşta olsa çalışmalar var! Ya İkizdere-Tünel arası yaklaşık 20-25 kilometrelik bölümde hiçbir çalışma var mı? Yok…Hatta bildiğim kadarıyla ihalesi bile yapılmamış!

Onunla da bitmiyor iş! İspir ilçesinden sonra Hortik (Gölyurt) geçidine yapılmakta olan Kırık Tünelinde 1,5-2 senedir hiçbir çalışma olmadığını biliyor musunuz?

Biliyorsanız niçin Cumhurbaşkanına söylemediniz, bilmiyorsanız niçin bilmiyorsunuz ve bu yolla kimler ilgilenecek?

Açık söyleyelim, şu haliyle bu tünel, Rize’yi İspir’e bağlayan bir tünel olmaktan öteye geçmez! Ve de Rize’de yaşayan İspir’li hemşehrilerimizin cenazelerini kısa yoldan taşımasına yarar!

Hani İyidere deki Lojistik Merkez!

Ovit Tüneli ile entegre edip, hatta tarihi İpek Yolunu canlandıracaktık! Bu konuları hiç konuşan var mı? Konuşmakta önemli değil, bu konuya ciddi bir şekilde eğilen var mı?

Ben olsam, Ovit Tünelini yaptık diye ortalıkta tafra atmam! Giderim mevcut durumu baştan sona Sayın Cumhurbaşkanı ve diğer yetkililere süratle anlatır ve netice alırım!

Gerçekten merak ediyorum, tünelin şu hali, Cumhurbaşkanımıza anlatılmış mı diye!

Ulaştırma Bakanına kızmıyorum, bizim yetkili kişilerimize serzenişte bulunuyorum! Hani sen gerekeni yaparsın da, iş başkasından kalır! Durum öyle değil ki! Sayın Bakanın da, konuya ciddiyetle eğildiğini düşünmüyorum! Bu da ayrı bir mesele!

Gönlüm Rize’miz için olumlu şeyler söylemek istiyor, fakat gerçekler engelliyor maalesef! Hani gönül cennet istiyor, fakat günahlar bırakmıyor misali…

Muhakkak Cenabı Hak her topluma layık olanı veriyor!

Bazı kişiler bu söylemlerimden alındıysa, onların o sitemlerini baş göz üstüne kabul ediyorum! Yeter ki bu konuları konuşsunlar…

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
6 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi