Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

RİZE SAHİL YOLUNUN DURUMU

RİZE SAHİL YOLUNUN DURUMU

Rize Tıp Fakültesi kavşağından liman kavşağına kadar ki sahil yolu ve bağlantıları pek sağlıklı yapılmamış. Bence projesi biraz alelacele çizilmiş. Onun için ay geçmiyor ki bu yolda bir ölümlü kaza olmasın!

                Hiç olmazsa yeni güzergâh yapılana kadar, bazı düzenlemeler yapılabilir. Mesela Ticaret Borsası binasının önü gerçekten çok çok tehlikeli bir durum arz etmektedir.

                Duble yoldan hastane yoluna girecek arabalar için yapılan sapak, bu yolu olabildiğince daraltmış. Yani sadece bir araba gidip bir araba gelebiliyor. Es kaza yol üstünde bir araba veya dolmuş dursa, arkadan gelen araba yolu darlığından dolayı onu geçemediği için hemen trafik sıkışıyor.

                Velhasıl çok can sıkıcı bir durum! Ve hemen orada ilköğretim okulu olduğu için kazaların ardı arkası kesilmiyor.

                Geçen günlerde Karayolları Bölge Müdürü ile bilvesile görüştük. Kendilerine de söyledim. Bir kere o yolun genişlemesi lazım. Yaya kaldırımı mevcut haliyle daraltılamayacağına göre, hastaneye geçiş için yapılan sapağın kaldırılması gerekiyor diye düşünüyorum.

                O zaman Rize tarafından hastaneye gelecek arabalar nereden sapacak? Ona da şöyle bir formül bulunabilir.

                Duble yoldan Çayeli’ne doğru giderken Tıp Fakültesine varmadan rampayı çıkınca sağa sapıp bir üst geçişle hastane yoluna bağlanabilir.

                Bu benim formülüm. Bu alternatif formülü Karayolları Bölge Müdürüne de dedim. Herhalde yolu tam göz önüne getiremediği için olsa gerek, bir yorumda bulunmadı. Öyle veya böyle bu yolun genişlemesi şarttır. İlla ki de çaresi vardır. Yeter ki, Karayolları yetkilileri, bu yolu ve sapağını gelip bir incelesinler! Şöyle orada 5-10 dk. Mevcut durumu bir tespit etsinler!

                Bu yolda her sönen ocağın manevi mesuliyeti, mevcut durumu düzeltme imkânı olup ta düzeltmeyenlerin sırtındadır.

                Rize’deki yetkililerin, bu tür konularda daha duyarlı olmalarını umuyorum. Karayolları yetkililerine, mevcut durumu tespit etmek için limandan Tıp Fakültesine kadar sahil yolunu bir gezdirseler her şey açık açık görünecek.

                Hayırlı hizmetler temennisiyle saygılar sunuyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi