Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

Rizemiz Emrivakilerle mi Yönetiliyor?

Rizemiz Emrivakilerle mi Yönetiliyor?

Bir şey yapılıyorsa kuralına göre yapılmalı, yanlış olmuş doğru olmuş konusu ayrı bir meseledir! Kuralına uyulduktan sonra en azından bizden sorumluluk gider!

Dinimizde de herhangi bir konuda bir müçtehid bir fetva verir ve isabet ederse iki sevap, şayet isabet edemez yanlış karar verirse yine bir sevap alır.

Buradan ders almamız gereken konu şu, meseleyi tahlil ederken işi “KURALINA GÖRE” yapmaktır!

Şimdi gelelim Rize’mize; yapılan yatırımlarında bence tadı tuzu kaçıyor, yapılmayanlar ayrı bir konu!

Nasıl yani diyeceksiniz? Mesela ÇAYKUR diye bir kuruluş, yıllardır Rize’mizin ve bölgemizin tabiri caizse ekmek teknemiz. Bu kurum hakkında ciddi bir karar alınıyor, fakat milletin haberi yok!

Herkes birbirine soruyor, bu nereden çıktı? Varlık Fonu diye bir fon icad edildi nedir? diye.

Ben işin iyi oldu, kötü oldu tarafında değilim! Belki neticesi iyi de olacak! Fakat niçin konuşulmadan tartışılmadan yapılıyor?

Ayrıca duyduğumuza göre Orta Cami’yi de içine alacak güzergahta bir VİYADÜK düşünülüyormuş, karar alınmış. Fakat ilgili kişilerin yani orada mülkü olanların sonradan haberleri oluyor! Niçin?

İlla hepsi ikna edilsin diye bir iddiada değiliz, fakat en azından yapılsın mı, yapılmasın mı diye bir referandum (birçok ilde böyle yapılıyor) yapmasan da ilgili kişilerle önceden mütalaa edip tepki de varsa en aza indirmek varken, yukarıdan emrivakilerle karar alıp iş yapmak doğru mu?

Doğrusu beni bu durumlar bir Rizeli olarak üzüyor!

Yapılan yatırım doğru yapılsa da tadı tuzu kalmıyor! Tam tersi yapılan yatırım doğru yerde yapılmış olsa bile, kuralı ile yapılmadığından bereketli ve verimli olmuyor bence…

Mesela yapılan AVM, yine Rizelinin içine sindiğini zannetmiyorum! O yatırıma içten içe bir tepki var! Bu tür yatırımların hayrı olmaz! O yatırım orayı kullanacak olan milletin içine sinmiyorsa o tesis yürümez!

Hem şu ŞEHİR HASTANESİ meselesi var! Kimin ne yaptığı ne dediği belli değil! Dosyaların Ankara’ya gittiğini duyduk, fakat arkadan halen daha yer aranıyor hastaneye…

Yahu kardeşim! Bu tür yatırımları milletle beraber niçin yapmıyorsun? Daha doğrusu niçin milleti arkana almıyorsun?

İhtiyaç değilse zaten yapma! İhtiyaç ise sır gibi saklamamıza gerek var mı?

Elimizde iki hastane var! Biri zaten her ilçede bile olan klasik Devlet Hastanesi, diğeri Üniversitenin Araştırma Hastanesi !

Bölgenin yükünü çeken Araştırma Hastanemizin kapasitesinin üç katı yoğunlukta çalıştığını herkes biliyor.

O halde alnın açık yüzün ak olacak! Açık açık bu acil bir ihtiyaçtır diyeceksin! Ezilip büzülmeye gerek yok! Diğer illerde yapılanlar, çok düzenli ve hakkaniyet ölçülerine göre mi yapılıyor?

Hem sonra Rize’mizde ne fazladan yapıldı ki! Sanki torpilli bir il gibi davranıyoruz. Bence torpilli il olmadığı gibi normal yapılması gerekenler de yapılmıyor.

Bu konuyu belki biz Rize’de yaşayanlar olarak çok anlamıyoruz, fakat dışarıdan ilimize gelenler çok iyi görüyor, anlıyor ve söylüyor!

Bence Rize kapalı devre çalışıyor, açık oynaması lazım! O zaman yatırımların yağmur gibi yağdığını göreceğiz. Tabii ki bu benim görüşüm.

Son sözüm halka rağmen hayırlı bir iş olmaaaz!

Saygılar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
24 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi