Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

RİZE’NİN KALBİ KANIYOR

RİZE’NİN KALBİ KANIYOR

Kanıyor da, el atan pek yok!

            Hani yarayı tedavi için açarsınız, fakat dikmek için herkes birbirine bakar! Cumhuriyet caddesinin halini görünce böyle bir manzara hissettim.

            Sanırsınız ki, mahalle yolu tamir ediliyor. Hatta günde üç-beş araba geçen bir köy yolu….Yavaş yavaş çalışan bir iş makinesi ve boş duran iş makineleri! Görünen bu!

            Kış kapıda, hatta geldi. Burası ilin kalbi mesabesindeki caddesi. Kapandıktan beri Rize’nin trafiğinin hali belli…

            Bu kadar önemli bir caddenin bir an önce trafiğe açılması için ne gerekiyorsa yapılmalı. Bir vatandaş olarak ilin yetkilerine, başta Sayın Valimiz olmak üzere Belediye Başkanı, STK Başkanları ve en önemlisi o cadde üzerinde ticaret yapan esnaflara sesleniyorum.

                                    SESİZİNİZİ ÇIKARIN!

                                    HAKKINIZI ARAYIN!  

                                    VAZİFENİZİ YAPIN!

            Nasıl olur böyle bir caddenin onarımında çalışanlar memur gibi akşam tatil eder! Gece gündüz çalışıp, her şeylerini seferber edip bu caddeyi bir an önce bitirmelidirler!

            Böyle bir ihmalkârlık, böyle bir vurdumduymazlık olmaz!

            Bölge haberlerini yayınlamakla görevli neşriyat organları ne iş yapar! İnternet siteleri, mahalli gazeteler, TV Kuruluşları nerdesiniz! Niçin bu konuyu sık sık haber yapmıyorsunuz? Oradaki esnafla niçin konuşmuyorsunuz? Müteahhidi ile niçin bir röportaj yapmıyorsunuz? Hatta o manzarayı gören duyarlı insanları niçin konuşturmuyorsunuz? Haklarını aramaları insanların görevleridir.

            Bediüzzaman Hazretleri’nin konuya ışık tutan bir sözü vardır. Şöyle; “Kişi cehalet ile hukukunu bilmezse ehli hamiyeti dahi müstebid eder.”

            Yetkililerin, görevlilerin yaptığı işin hakkını vermeleri ve daha duyarlı olmaları, o işten olumsuz etkilenen vatandaşların seslerini çıkarmalarına bağlıdır. Başkalarına bakıp da niçin moralinizi bozuyorsunuz? Sen kendin yapabileceğin kadar yap! Konuş, hakkını ara! Git, yetkilileri sıkıştır! Niçin çekiniyorsun ki…

            Bu işle görevli müteahhitleri ve yetkilileri de olayın vahametini anlayıp, çalışan sayısını artırarak gece de çalışıp bu caddeyi bir an önce bitirmeleri şarttır. O caddede gece çalışmak için ayrıca aydınlatmaya bile ihtiyaç yoktur.

            Saygılar sunuyorum.           

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
4 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi