Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

SAHİPSİZ İL: RİZE

SAHİPSİZ İL: RİZE

Maalesef ilimizde her hangi bir işi samimi olarak yüklenip sahiplenen, buna Rize’nin yerli halkı da dâhildir, kimse yok gibi görünüyor…

Ve yahut da gerçekten çalışıp gayret gösteren birkaç yetkili varsa, bir sure sonra bakıyor ki, işe pek kimse el atmıyor yahut ilgilenmiyor, o da kenara çekiliyor.                                   

       Yazık… Çok yazık…

       Böyle imkânları daha ne zaman yakalayacağız ki, Rize’yi havaya kaldıralım. Bırak havaya kaldırmayı, gelen memurlara, üniversite öğrencilerine tabiri caizse rezil oluyoruz.

Kısa bir örnek vereyim. Geçen gün bir tanıdık arkadaş, dolmuşta seyahat ederken arka sıradaki üniversite öğrencisi beş kişilik bir gurubun içinden biri diğer arkadaşlarına şöyle diyor: “Allah belasını versin, bu Rize’ye nerden geldim?” Buna şahit olan arkadaşım da biraz gurur meselesi yapıp niçin böyle diyorsunuz gibi bir tavra girmiş.

           Fakat ben kendisine söyledim ki,  yanlış yaptın!

           Kendilerine öncelikle hak verecektin. Doğru söylüyorsunuz, diyecektin. Ondan sonrada Rize’nin durumundan kendilerini biraz aydınlatacaktın, dedim.

         Gerçekten halkın ilgisizliğinden, bazı yetkililerin küçük hesaplardan dolayı işlere el atmamasından dolayı içim sızlıyor!

          Niçin yetkililer ve halk bu kadar duyarsız! Sel felaketinin üzerinden hemen hemen on gün geçmesine rağmen şehir içinin çamurları halen tamamen  kaldırılmamış.Komşu il ve ilçelerden ciddi destek isteyip iki-üç günde  şehri temizlemek zor muydu ?

          Duyduğuma göre, sel felaketinden dolayı vergiler hafta başı yetkili bakan tarafından ertelenmiş. Vergi veren esnaf bu durumdan, vergisini ödedikten sonra haberdar oluyor. Bunu esnafa veya ilgililere duyurmak çok zor muydu?

Örnekleri fazla uzatmama gerek yok. Buna benzer başka çok örnekler vardır.

      Yazının başlığını atarken biraz ağır mı kaçtı diye düşünmüştüm, fakat hayır… Şimdi daha iyi anlıyorum ki, hafif bile kaçmış.

        Kimim hangi yetki elinde varsa lütfen bunu kullansın! İlla da yetkili olması şart da değil,etkili ve nüfuzlu insanlarda devreye girip, ilimizi bu  görüntülerden kurtaralım!

         Karanlığı yumruklayacağımıza bir mum yakalım! O yapsın bu yapsın demeden söyleyeceğimizi söyleyelim! İnşallah hayırlı olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi