Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

Samsun Sarp mı? Erzincan Trabzon mu?

Samsun Sarp mı? Erzincan Trabzon mu?

Bu sorunun sorulması bile akl-i selim olan herkesi tebessüm ettirir! Aslında her ikisi de… Fakat burada öncelik önem kazanıyor!

Bir tarafta 6 (altı) vilayet hizmet görürken, diğerinde 1 (bir) vilayet! Ve bu 6 (altı) vilayetin içinde Trabzon’da var!

İnanıyorum ki, Trabzon’da bile bir anket yapılsa ama akl-i selim düşünenleri ile, kahir ekseriyeti öncelikle SAMSUN-SARP yapılsın diyecekleri kesindir! Neden öyle diyeceklerdir? Çünkü bakacak ki, SAMSUN-SARP’ın içinde TRABZON’da var! Niçin kulağı arkadan göstereyim ki?

Trabzon vilayeti ile, Rize’nin mi, Giresun’un mu, Ordu’nun mu? Hatta Artvin’in mi daha çok ilgisi var? Yoksa Erzincan’ın veya Sivas’ın mı?

Her akl-i selim, tabii ki Erzincan ve Sivas’dan daha çok Giresun, Ordu, Rize ve Artvin’in ilgisi vardır diyeceklerdir!

Haa ilerde bu hat döşenirde, ihtiyaç oldukça ki, olacaktır, ara bağlantılarda gerçekleşir. Yani TRABZON-ERZİNCAN, RİZE-ERZURUM, GİRESUN-SİVAS veya hangi ile uyuyorsa…

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım! Yapıldığında full çalışacağı kesin olan Sahil Hattı yapılmadan, ERZİNCAN-TRABZON’u düşünmek, en hafif tabiriyle haksızlık ve israftır.

Trabzon, bürokraside ve siyasette güçlü olabilir, güçlüdür diye her zaman haklı mı olmuş oluyor!

Sayın Cumhurbaşkanımızın defaatle söylediği, güçlü olan haklı değil haklı olan güçlüdür sözünü hatırlayalım! Bu söz, Cumhurbaşkanı söylediği için doğru değil, gerçekte doğru olduğu için doğrudur.

Bu konuda en önemli görev, bölgemizde vazife yapan, bölgemizin menfaatleri için çalışması karşılığında maaş alan yetkililere düşmektedir!

Trabzon’u Rize’si yok bu işin! Haksızlık var burda!

Hazır Cumhurbaşkanımızda önümüzdeki günlerde Rize’mize gelecek. Konuyu ayrıntılı bir şekilde Sayın Cumhurbaşkanımıza ilgili kişiler anlatmaz ise, kendileri de sorumlu olacaklardır! Şayet söz konusu meselede üzerlerine düşen görevi yapmaz iseler, gelecek nesiller kendilerini nasıl anacaklarını tahmin etmek zor değildir!

Bütün bunlardan dolayı diyoruz ki,

HAYIR BÖYLE BİRŞEY OLAMAZ! BU KARARI VE BU PROJEYİ RİZE OLARAK PROTESTO EDİYORUZ! EN KISA ZAMANDA DÜZELTİLMESİNİ BEKLİYOR VE İSTİYORUZ!

Allah herkese layık olanı verir İnşallah

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
25 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi