Selim DENİZALP

Selim DENİZALP

SANCILI GALİBİYET‏

SANCILI GALİBİYET‏

Maç öncesi iki takımda zirveden kopmama adına “Ustura” ucundaydı. Ç.Rizespor, geçen hafta Samsun’da saldırı bakanlığı izin yaparken, savunma bakanlığı ise bir kez daha çökmüştü. Rakip Bolu takımı ise evinde yara almış bir şekilde Rize’ye gelmişti.
 
Bu tür maçlar, kötü günler geçiren bir takım için fırsattır. Mustafa hoca hafta içi yaptığı açıklamada ; Samsunspor maçında “Fahiş” hatalar yapan kaleci Lorıya dahil sahada 14 tane Lorıya vardı diyerek bir nevi “O kızım sana diyorum, o gelinim sen işit hesabı” bütün oyuncularına uyarı mesajını göndermişti.
 
Mustafa hoca 4-0’lık Samsun yenilgisi sonrası yara aldık demiş, tedaviye başladık demişti. Maç öncesi kadroları gördüğümde hastaya bırakın serum tedavisini aspirinle geçiştirmiş. Bu ligde önce gol yemeyeceksin, hele ki bu kadar hücum gücü oyuncuların var mutlaka atarsın. Bunu birisi hocaya anlatması gerek, her maçta gemileri yakarak maça başlarsan, maç bitiminde bizde cıra gibi yanarız hocam..
 
İnelim şimdi yeşil cimlerin üstüne bakalım maç boyunca durum nedir. İlk devre iki takım adına kaleciler şanslıydı. Bizden Cernat, Eren ve Depetris’in kafası üç kale içinden geçmeye yemin ederken, Boluspor üç dakika içinde üç önemli fırsattan yararlanamıyordu. Sol bek Hakan biri direkten dönen top olmak üzere iki pozisyonda, Aydın Çetin ise kaleci Lorıya ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda bizim kaleci iyi kapanarak gole müsaade etmiyordu.
 
Bu devre Ç.Rizespor hücumda daha iştahlı oynayan ekipti. Ne var ki haftalardır kötü futbol oynayan C.Ahmet bu maçta da o durağanlığını sürdürüyor, bir başka beklenenin altında kalan oyuncumuz ise Sercan Kaya oluyordu. Sol bek Oğuzhan işini iyi yaparken, kaptan Cernat özellikle duran toplarda fırsat aradı ama, onun dilinden anlayan yoktu.

Bolu takımı ortada Cihan ve Alp defansta ise Dixon, Muhammet ikilisi iyi işi çıkardı. Kaleci Serdar ise tecrübesini konuşturarak oyunu elinden geldiği kadar soğuttu ve bu devre kalesine gol görmeyerek işinin hakkını verenlerin başında geliyordu.
 
Golsüz sona eren devrenin ardından, ikinci yarı yeşil-mavili takım zıpkın gibi giriyordu. Önce Oğuzhan’ın Sercan’a onun da Eren’e verdiği topuk pasını bu oyuncu güzel kesiyor, son dokunuşu ile Arjantinli Depetris yapıyordu. 1-0
 
Atılan bu “el emeği, göz nuru” dörtlü koalisyon gol sonrası Mustafa hoca tedbire sarılıyor, C.Ahmet’i yanına alarak Mısırlı Hassan’ı sahaya sürüyordu. Hoca sanırım yukarda girişte yazdıklarımı okudu mu ne !
 
Şaka bir yana bizim adımıza maçın son düdüğü çalana kadar sancılı bir süreç başladı. Oyuna giren Hassan beklenen katkıyı vermedi, Allah’tan Kazak Samkov çift kişilik oynadı bu devre. Buna birde Sezer’in yürekli oyunu ve geç Oğuzhan’ın bitmeyen enerjisini ekleyelim. Boluspor golden sonra Rize’de tek kale top oynadı, bu kadar kapanmanın , ilerde top tutamamanın bir nedeni olması gerek.
 
Maç öncesi iki takımda yaralıydı. Bu galibiyet bizim yaramızı bir nebze olsa da kapattı. İlk kez Mustafa hoca yönetiminde bir maçtan gol yemeden ayrıldık, buda ayrı bir artı olsun, devamı da Kartal maçıyla gelsin diyelim. Işık var mı soruyorsanız ? Şimdilik yok …Bu takımın oyuncuları daha iyisini yapar, yapmalıdır….

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Selim DENİZALP Arşivi