Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

Şehrimiz Erken Kararıyor!

Şehrimiz Erken Kararıyor!

Saat 6-7’ye geldi mi şehrimiz adeta karanlığa gömülüyor. Rize de yaşayan bir vatandaş olarak gördüğüm ve duyduğum eksiklik ve aksaklıkları dile getirmeyi görev addediyorum. Bu görevi her duyarlı vatandaşın yapması gerektiğini düşünüyorum.

                Bence bu aksaklıklardan bir tanesi şehrimizin dükkânlarının gayet erkenden kapatmasıdır.

                Memurlar daireden en erken beşte çıkıyor. Yorgun argın eve giden memurun yemeğini yiyip bir de elbisesini değiştirip çarşıya çıkması en az altı buçuk-yediyi bulur. Çarşıyı şöyle bir dolaşıp ihtiyacı olan alış verişi yapması saat dokuzları alır.

                Demek ki esnaf en az dokuz-dokuz buçuğa kadar dükkânını açık tutması lazım ki, müşterilerin ihtiyacını karşılasın!

                Bu prensibi koyacak olan kurumsal birimlerdir. Esnaflar bu işi kendi aralarında başaramaz. Başta valilik olmak üzere her kurum kendi üzerine düşen görevi yapmalıdır.

                Ben bir vatandaş olarak devlet daireleri ve kurumların hiyerarşisini bilemem. Sadece bana göre aksaklıkları ortaya koyarım. Şayet tespitlerimde yanlışlık varsa ki olabilir, onu da yetkililer ortaya koymalıdır.

                Kurumlar katılımcılığı sağlamak için her birimden vatandaşın görüşünü almalıdır. Böyle gelmiş böyle gider anlayışıyla hareket etmek kolaycılıktır.

                Eminim ki, birçok şehirde alış verişin kahir ekseriyeti 5’ten sonra olmaktadır. Rize’nin mevcut durumu, bu ihtiyaca cevap vermediği için, doğal olarak müşteri de sağa-sola kaymakta, bizler de kendi kendimize dövünmekteyiz.

                Bu meseleye kurumların el atmasını, bu ve bunun gibi konularda karar alırlarken vatandaşın görüşünü de almalarını arzuluyoruz.

                “Halka hizmet hakka hizmettir.” Anlayışında olmak dileğiyle saygılar sunar, kurumların başlarında bulunan görevlilere başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi