Taha TOPRAK

Taha TOPRAK

Semada Parlayan Bir Gençlik: 12 Yıldız

Semada Parlayan Bir Gençlik: 12 Yıldız

Açın gözlerinizi ve inceleyin semanın her yerini…
Güneş’e bakın ve düşünün görevlerini…
Yağmur’a bakın ve anlayın amacını…

Semadaki olayları aydınlatan binlerce nur... Her biri farklı yerde, güzel bir halkanın her bir noktasında yer alıyordu.  O kadar güzel parlıyorlardı ki, insan dahi her anında onları izlemeyi tercih ediyordu.

Herkes sıkıntılı zamanında kaldırır gözlerini ve düşünür onca görevini…
Ve herkes mutlu anında kaldırır gözlerini ve sevinir, düşünür mutlu olma nedenlerini ve geleceğini…
Ve diğer milyonlarca insan bir göreve başlamadan dahi gider ve yıldızlara bakarak, kendini motive eder, huzura erişir ve “ben hazırım” der.

Yıldızlar, insanların her anında yanında olmuyor mu bir nevi? Onların sıkıntılarına çare, mutluluklarına sevinç ve görevlerinde başarı olmuyor mu? Her birimiz huzura erişmek için sahile gidip seyretmeyiz mi yıldızları? Hayatımızda o kadar benimsemişizdir ki onlar, herkes birilerine veya bir şeye “benim yıldızım” diye seslenir. Yıldızlar ile kendimizi rahatlatır ve kendimizi mutlu ederiz. Herkesin bir sığınma noktasıdır ve herkesin kötü duygularını en aza indirme noktasıdır: YILDIZLAR

 YILDIZLARI düşündükten sonra onları kullanarak bir sorunumuzu çözmeye çalışalım şimdi. Hepimizin en büyük endişesi geleceğimizdir, bizden sonra bu dünya huzur ve mutluluk içinde yaşamaya devam eder mi endişesiyle herkes bir şeyin temelini atmaya çalışır. Gelecekte huzurlu bir yaşamı devam ettirmek için gençlerin ülkesini nasıl geliştireceği hep büyüklerimizin akıllarında bir soru işareti olarak kalmıştır.

Bu şüpheyi dindirmenin tek çözümü, sağlam bir gençliğin, gelişmiş ve yetişmiş bir gençliğin olmasıdır. Gençlerin bugünlerde bir yerlerde söz sahibi olma gereksiniminin uygulanmış olmasıdır.

Bunun için İstanbul’da bir yıldız doğuşu hareketi başladı. “12 YILDIZ” bu görev için kollarını sıvadı. Ezberleri bozmaya, gençleri bir küme etrafında toplamaya, onların bir şey başarmalarına ve sahiplenilmeyi arayan gençleri bulmaya ve korumaya niyetlendiler. O kadar çok insan var ki, terk edilmiş, yeteneği ve başarısıyla, ıssız bir yerlerde… Her gencin yapabileceği ve başarabileceği bir konu ve görev vardır. Onların sadece tek bir dokunuşa ve uzanacak bir ele ihtiyacı vardır. O kadar çok genç var ki, uzanacak bir el bekleyen, bu dünyanın kurtuluşu ve saadeti için bir şey yapmak isteyen.

12 YILDIZ nedir?                                                                           

12 YILDIZ usta-çırak ilişkisi içinde, 12 Yıldız’ın ustasıyla dünyayı değiştirecek projelerin küçük adımlarını atar ve bu adımları genişletir.  Her bir yıldız yetiştikçe kalfalığa yükselir, her bir kalfa da 12 Yıldız’ı yetiştirir ve kalfaların da yetişmesiyle ustalığa çıktığına şahit oluruz. Böylece her 12 halkasında 12 farklı genç ve onların ulaşabileceği binlerce genç halkada yerini alır. Amaç her bir gence dokunmak ve “sen yapabilirsin” demek. Yaptıkları sosyal sorumluluk projeleriyle, insanların ezberlerini bozmaya ve hayatlarına dokunmaya devam ediyorlar. Bu azim ve inanç ile birçok ülkede temsilcilerini seçtiler ve her ülkede gençler için çalışan 12 YILDIZ kadrosu oluşturuldu. Her ülkede insanlık için birçok sosyal sorumluluk projeleri yapılmaya devam ediyor. Kuruluşunda 12 Yıldız seçimi yapılırken aldıkları 800 başvuru, gençlerin gerçekten böyle bir şeye ihtiyacı olduğunu ve herkesin bir şeyleri başarabileceği inancını bizlere anlatıyordu. 12 Yıldız’ı daha yakından tanımak, projelerine ve hedeflerine daha yakından şahit olmak için http://12yildiz.org/ adresinden takip ediniz.

Usta: Ömer EKİNCİ  (12 Yıldız oluşumunu başlatan mimar…)

Girişimci, eğitimci, gençlerin Abi’si…  Her bir insana dokunmayı amaçlayan, yardım bekleyen gençlere elini uzatan ve artık yeni bir şeylerin yapılması gerektiğine inanan örnek bir hayat hikâyesinin başkahramanı… Verdiği yüzlerce konferanslar ile artık bir doyum noktasına geldiğini ve artık bir şeyler yapmanın zamanı geldiğini bizlere öğretiyor.  Ve Ömer abi, bir değer yaratmak ve iz bırakmak uğruna 12 YILDIZ gençlik hareketini başlatan isim.  “Seçilmiş insan olmayabilirsin ama seçilmiş insan gibi davranmaman için hiçbir neden yok.” sözüyle birçok gence, kendisine güvenmelerini ve bir şeyleri başarabileceğine inanmalarını onlara hissettirdi. Bizim bitmek bilmeyen isteklerimiz vardır ve bazı insanların tek bir isteği vardır: Üzerlerine yağan kurşunların arasından eve varabilmek. Açlığa ve zulme terk edilmiş binlerce genç ve çocuk var. Ve dünyayı değiştirecek bir projenin artık başlaması gerektiği inancıyla bu projeyi başlatan ve ilk bir yıl içerisinde geniş kitlelere ulaşan, birçok projenin başarısını taşımış sosyal sorumluluk oluşumunun sahibi Ömer abi’yi daha yakından tanımak isteyenlerin http://www.omerekinci.com adresinden takip etmesini tavsiye ederim.

İşte 12 YILDIZ’IN kuruluşunda parlayan, 2013’ün YILDIZ kadrosu…

2111.20140204231219.jpg

Ve bu başarısı ile bir yılı dolduran 2013 yıldızlarının kalfalığa ulaştığı ve yeni 2014 yıldızlarının halkaya katıldığı şu günlerde büyüyen yeni bir tablonun da şahidi oluyoruz.

2112.jpg

Dünyayı değiştirme, ezberleri bozma yolunda her bir gence dokunacak ve onları başarıya sürükleyecek yeni projelere imza atma yolunda yürüyen 12 YILDIZ’ı yakından takip ediyor ve faaliyetlerine katılıyorum. Sizlerde şehrinizde ve üniversitenizde birkaç gencin başarıya sürüklenmelerine vesile olmak ve sosyal sorumluluk projelerine ev sahipliği yapmak istiyorsanız bu gurur verici ailenin bir parçası olmak için “Şehir ve Üniversite Yıldızları” için genç arkadaşlarımızın başvurmalarını tavsiye ederim:  http://12yildiz.org/basvur

Bu vesileyle, bu hareketi başlatan ve aynı zamanda MÜSİAD Gençli Kurulu Girişimcilik Biriminde birlikte çalışmaktan gurur duyduğum Ömer abimi tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Ve uzun bir yolda yürüyen, kendine inanmış, başarmak için birkaç projenin temelini atmış 12 YILDIZ’ı da gönülden kutluyor ve başarılarının devamını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

Ve Ömer abimiz ne güzel anlatmış görevimizi: “Hayatın, başrolünde olduğun bir filmdir. Sürekli kayıttasın. Bu senin maceran, figüran değil başrol gibi oyna. Filmin vasat değil, başyapıt olsun.

Muhammed Ali ne güzel anlatmış hayatı: “Günleri sayma, sayılmaya değer günler yaşa

Ey genç kardeşim, görev bizimdir. Birilerinden görev bekleme, insanlık için bir şeyler yapmamız gerekiyorsa, bu hayat bizimdir. Kalk ve düşün yaşananları… Bunca şahit olduğumuz olaylar yaşanırken biz ne yapıyoruz, neleri değiştirmek için çabalıyoruz…

Selam, sevgi ve muhabbet ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Taha TOPRAK Arşivi