Pınar HOLT

Pınar HOLT

Titreşiminizi Yükseltmenin 12 Yolu

Titreşiminizi Yükseltmenin 12 Yolu

Değerli Dostlar,

Sizede oluyor mu bilmem ama ben bir ortama girdiğimde bazı kişilerle yakınlaşırken, bazılarına daha mesafeli durmam gerektiğini söylüyor iç sesim. Ya da iç karartıcı ve şiddet içeren bir haber karşısında üzerimde bir ağırlık hissederken, kedimin bana sokulup mırlaması karşısında içimde bir sıcaklık ve rahatlık hissediyorum. Vakit buldukça bu konu üzerinde araştırmalar ve okumalar yaptığımda, bu hislerimin tek sebebinin yayılan titreşimle alakalı olduğunu keşfettim. Bizler, yüksek bir seviyede titreştiğimiz zaman daha hafif, daha mutlu ve daha rahat hissederken, düşük bir seviyede titreştiğimiz zaman daha ağır, daha huzursuz ve karmaşık hissediyoruz.

Kimya dersi okuyanlar her şeyin atomlardan oluştuğunu hatırlayacaktır. Bu atomlar hareket halindedir ve atomların hızına bağlı olarak cisimler katı, sıvı veya gaz halinde görünür. Maddenin gerçekliğini titreşim olarak deneyimledikçe, zihnin gerçekliğini de bilinç, algı, duyum ve tepki olarak deneyimlemeye başlarız.  Doğada her şey farklı frekanslarda titreşir. Hayvanlar, bitkiler, taş, toprak, insanlar, sesler ve hatta düşünceler, duygular bile. Hayattaki Her Şey Titreşimdir" demiş Albert Einstein. Her şey titreşir! Hayat titreşimdir!

Her birimizin kendi titreşimleri var ve kendi hızımızda titreşiyoruz. Ve fakat, titreşimler yaşadığımız deneyimlerimize de bağlı olarak, kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Hangi frekansta titreşirsek benzer frekansları kendimize çekeriz. Bu ne demek? Yani stresli veya rahatsız olduğumuz zamanlarda vücudumuz artık doğru ses dalgası üretemez. Bu durum kendimizi ruhsal olarak iyi hissetmemizden tutunda, hayat kalitemize ve hatta sağlık problemlerine kadar gidecek bir sürece sokar bizleri.

Hadi şimdi kapa gözlerini ve kendini dinle. Şu an nasıl titreşiyorsun? Dünya nasıl titreşiyor? Eğer düşük frekansta titreştiğinizi düşünüyorsanız, sizinle titreşiminizi yükseltmeye yardımcı olacak yollar paylaşacağım:

1.      Şükredebilmek: Şükretmek, titreşimimizi artırmanın en hızlı yollarından biridir. Düşük enerjili bir duygu yaşadığınızı hissettiğinizde hemen aklınıza şükredecek bir şeyler getirin. Ya da her gün üç tane şükredecek bir şey bulun ve onu yazmayı alışkanlık haline getirin.

2.      Aşkı hissetmek: Aşk, yaşamın en yüksek titreşen hallerinden biridir. Sevdiğiniz birini hatırlayın. Bu eşiniz olabilir, anneniz  babanız olabilir, çocuğunuz olabilir, baktığınız başka bir canlı olabilir ya da yaratıcı olabilir.  Bu siz de bir rahatlama, hafiflik ve mutluluk hissettirecektir. Ve işte tam da o noktada enerjiniz yükselmeye başlayacak.

3.      Cömert olmak: Sevgi, ilgi ya da maddi konularda cimri veya gözü aç olduğumuzda, titreşimimiz azalır ve bu bizi kötü hissettirir. Hayatımızda neyi çok istiyorsak, o istedğimiz şeyi fazlasıyla birine ya da başka bir şeye gösterebiliriz. Kendinizi parasız mı hissediyorsunuz? O zaman bütçenize göre birilerine yardım edin. Yeterli zamanınızın olmadığını mı düşünüyorsunuz? O zaman iyi bir amaç için zaman ayırın. Yalnız mı hissediyorsunuz? Birilerine gülümseyin, ilgi gösterin.

4.      Meditasyon ve Nefes Çalışmaları Yapmak: Meditasyon yapmak ve dikkatli bir şekilde nefes almak sinir sistemimizi sakinleştirir, ruh halimizi iyileştirir ve daha fazla huzur duygusu hissettirerek yüksek derecede titreşim yaymamıza yardımcı olur.

5.      Bağışlayabilmek: Abraham Hicks'in duygusal rehberlik ölçeğine göre suçlama, düşük bir enerjidir. Ölçekte, 22 duygu sıralamasında suçlama 15. sırada bulunuyor. Affetmek için çalışırsanız, kendinizi bir bowling topu gibi ağırlaştırabilecek bu düşük enerjiden kurtulursunuz ve titreşimimiz yükselir.

6.      Yüksek Enerjili Yemekler Tüketmek: Tükettiğimiz her şey  yaşam gücümüzün enerjisidir. Çok fazla “ölü” enerji yani et, kızarmış veya işlenmiş gıda tüketirsek, titreşimimizi düşürürüz. Yerel ve organik meyve ve sebzeler tükettiğimizde, vücudumuz bunları tam anlamıyla emer ve kendimizi daha hafif, canlı hissetmemize yardımcı olur.

7.      Alkol Tüketmemek: Geçici olarak iyi hissettirsede alkol titreşimimizi azaltır. Uyuşmak yerine, daha sağlıklı bir yaşam tarzını benimseyerek, vücudumuzdaki toksinlerden arınarak enerjimizi ve dolayısıyla titreşimimizi yükseltebiliriz.

8.      Olumlu Düşünmek: Ne düşünürsek, o bizim geleceğimizi yaratır. Eğer karamsar, endişeli veya olumsuz düşünürsek, muhtemelen düşündüğümüz şeylerin içinde buluruz kendimizi. Şükür etmek hayatımıza nasıl daha fazlasını çekiyorsa, sabırsızlık, kıskançlık ve değersizlik de öyle. Dikkatimizi hangi düşüncelere verdiğimizin farkında olmalıyız. Çünkü olumlu ya da olumsuz bir düşüncenin, onun gibi bir başkasını çekmesi ve çekim yasasını harekete geçirmesi sadece 17 saniye içinde gerçekleşebilir. Negatif düşünceleri zihnimizden uzaklaştıralım ve pozitif düşüncelere odaklanmaya çalışalım.

9.      Eğlenceli Müzik, TV, Kitap ve Filmleri Tüketmek: Bizim enerjimizi yiyen değil, canlanmış hissettiren müzik, TV, kitap ve filmleri tüketmemiz titreşimizi arttırmaya yardımcı olur. Bir düşünelim: ‘Sosyal medya bizi enerjik mi yoksa güvensiz mi hissettiriyor? Şiddet içerikli filmler gerçekten ruh halimizi iyileştiriyor mu yoksa endişemize katkıda mı bulunuyor?’

10.   Çevrenizi Güzelleştirebilmek: Evimizin ve çalışma ortamımızın güzelliği yaşam coşkumuzu yükseltir. Yaşadığımız ve çalıştığımız ortamlarda bizi sakinleştiren ve enerjimizi yükseltecek renkler kullanmamız, dağınıklığı azaltmamız enerjimizin yükselmesine yardımcı olur.

11.   Egzersiz Yapmak: Açık havada egzersiz; hem fiziksel sağlığınıza iyi gelecekken, hemde doğa ile bağlantı kurmamıza vesile olacak ve titreşimimizi yükseltecektir.

12.   Yüksek Titreşimli Sosyal Çevre Edinmek: Son olarak, bizi aşağı çekmek yerine bizi yukarı    çıkaran insanlarla çevremizi kuşatalım. Kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlayacak, bize inanan ve tıpkı bizim gibi yüksek frekansta olan insanlarla zaman geçirelim. Frekansımız yükseldikçe bu çevremize de yansır. Dünyanın kolektif bilincini yükseltmeye katkıda bulunmanızın tek yolu budur.

Sevgiyle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Pınar HOLT Arşivi