Zelkif AKGÜL

Zelkif AKGÜL

Türk'e Karşı Cİhad

Türk'e Karşı Cİhad

Yıllarca düşünsem kendini Müslüman RİZE’li olarak ifade edebilecek biri ya da birilerinin Türk’e karşı cihad, teröriste karşı ise mühabbet ilan edebileceği aklıma gelmezdi.
 
Dün köyümde bir kına gecesine katıldım.Benim siyasi sürecim ve MHP den Rize Belediye Başkan adaylığım köyde herkes tarafından bilinmektedir.Bu ortamda bir yemek masasında konu bir şekilde siyasete geldi.Güce tapan zavallı bir hemşehrim bu seçimde MHP nin oylarının çok  azalacağını ve baraja bile yaklaşamıyacağını söyleyince,içimden ‘cahilliğin bu kadarı ancak eğitimle  olabilir, bunları kim ya da kimler bu kadar seviyesiz cahilliğe getirebiliyor’ diye düşünürken hemen yanında bulunan sakallı, kendini dünyanın tek müslümanı zanneden zat, ’bu ortamda Başbakan en doğrusunu yapıyor, o Müslüman orada İmralı da bulunuyor, neden onunla konuşulup anlaşmaya varılmasın ki,bak işte şehit mehitte gelmiyor,anlaşalım çözelim’ cümlesini kuru verdi.Benim başımdan aşağıya kaynar sular döküldü.Düşündüm ve içimden dedim ki;’bu insanlar yıllarca şehitler verdiğimiz vatan hainliğini yöneten bir terörist başına nasıl ‘bu Müslüman da orda gidip anlaşalım’ diye düşünebiliyor.Bu insanlar neden bu ülkeyi bölmeye çalışan ve binlerce insanımızı öldüren katilleri  nasıl bu şekilde algılamaya başladılar?
 
Milliyetçi ve muhafazakar düşünen ve yaşayan insanları derinden yaralayan ifadeleri hangi aidiyet ile dile getirirler.Bu ülkeyi savunan ve milliyetçi varlığı ile canını bile verebilen insanlar için ‘Türk yoktur, hepimiz müslümanız ve apo da Müslüman, o yüzden anlaşmamız lazım’ifadelerini kullanabiliyorlar?
 
Dayanamadım sordum,’ siz neden böyle düşünüyorsunuz’ diye,bana dönüp ‘senin Türk olduğunu nereden bileyim’ dedi.Bende ‘bakınız bende sizin Müslüman olduğunuzu nereden bileyim ‘dedim.Bunun üzerine ‘kelime-i şahadet yeter’ dedi.Bende ‘bir insanın Türk olması için iki bağımsız şart var, biri Türküm demesi ve bir diğeri Türk vatandaşı olmasıdır.’dedim.İçimden ‘senin münafık olmadığını nereden bileyim’ sorusu geldi ama sormadım.
 
Bu ülkede kur’an Müslümanlığı yerine geleneksel Müslümanlık ile çeşitli grup ya da kişilerin etkisi altında kalarak, kendi milletine karşı cihad ilan etme aşamasına gelerek, binlerce kişinin katiline Müslüman kardeşim diyecek bir ruh hali içinde olmak…
 
Hucurat suresi 13. Ayette ‘’Ey insanlar! Şüphe yok ki, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizi tanımanız için sizi boylara ve kabilelere ayırdık. Allah katında en değerli olanınız, O’na karşı gelmekten en çok sakınanınızdır. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, hakkıyla haberdar olandır.’’ Bile boy ve kabilelerden bahsedilip takvanın ayrı bir behis olduğu ve bu behiste apo gibi katiller ve onlarla anlaşanların olamıyacağı açıktır.
 
Bu insanlar kime ve nasıl inanıp dininin emirlerini görmezden gelirler.Bu insanlar şunu derse anlarım.’Ben güce tapan biriyim,şimdi güçlü iktidar ve hükümet belli,günah olduğunu biliyorum ve ahirette gerekeni çekeceğim.O yüzden dünyalığımı bunun böyle olduğunu iddia edenlerle yapacağım ve hükümete ve yöneticilerine inanıp Türk milletine karşı çıkar cihadı ilan edeceğim’’. Bak işte o zaman anlarım.Yoksa benim dinimi bana karşı cahilce kullanmaya çalışmalarının başka ne sebebi olabilir.
Allah sonumuzu hayır etsin. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
5 Yorum
Zelkif AKGÜL Arşivi