Zelkif AKGÜL

Zelkif AKGÜL

Zavallı Millet Ve Sömüren Vekil…

Zavallı Millet Ve Sömüren Vekil…

Fakirlik ve sakatlık zor zanaat arkadaş…Kimi görsen etrafında ya sömürmeye ya da kullanmaya çalışıyor.

Daha birkaç gün önce hem Rizespor yöneticisi olan ve hem de Deniz Ticaret Odası yöneticisi olan Metin Kalkavan şu ifadeleri kullandı: “Fakir-fukara balık yiyecek diye, 1 kilo hamsi 1 TL’ye satılmamalı. Hamsi en az 5-7 TL olmalı. Fakir-fukara tabiki balık yemeli fakat fakir-fukara, domates alacak, ekmek alacak ama balığa gelince fiyatın düşmesini bekleyecek. Böyle saçmalık olmaz.”Ayrıca balıkçılara seslenen DTO Başkanı Kalkavan, “Balık tutmayın kardeşim. Gerekirse tuttuğunuz balıkları buzhanelere koyun. Bu fiyata gidin fabrikaya satın. Piyasaya balık sokmayın ki fiyatlar düşmesin” ifadelerini kullandı.

Rizespor’a ne şekilde gelip başkan olduğu malüm olan bu AKP zihniyetli zat adeta ait olduğu zihniyetin fikir dünyasını ortaya koyarak zor durumda olan fakir  halkın tahakküm ile yönetilmesi hakkını kendinde görüyor.Fakir isen ‘sana benim uygun gördüğüm pozisyon ve yeme hakkı vardır ve ben ne dersen o olur’ mantığı ile kazancına kazanç katma sevdasındalar.

Bu arada boş durmayan AKP zihniyeti vekilleri aracılığı ile yaptıkları her türlü sömürünün yanında fakirlik ve hastalığı da nasıl sömürdüklerini haykırma yarışına girerler ve aşağıdaki ifadeleri kullanırlar;

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, 2005 yılında AK Parti hükümetinin engellilere yönelik yasalar çıkardığını belirterek, "Bu insanlar sokağa çıkamıyorlardı, evlerde saklanıyorlardı. Anneleri babaları bu insanları sokağa çıkarmaya sıkılıyordu, utanıyordu. Ama hükümetimizin 2005 yılında çıkardığı yasa ile biz engellileri insan yerine koyduk, adam yerine koyduk. Bazıları ‘eskiden evimizdeki engelli, yatalaklar bir an önce ölse de kurtulsak diye Allah’a yalvarırdık’ diyordu. Şimdi ‘aman ölmesin, evimizin bereketi bu. Ben onun yüzünden devletten 450-500 lira bakım ücreti alıyorum, aman ona bir şey olmasın diye bakıyoruz’ diyorlar. İşte zihniyet değişikliği bu" der.

Bu millet böyle yöneticileri seçtikçe hakikaten zavallı oluyor işte.Demek istiyor ki ‘siz bundan önce hasta ve sakatlarınızı insan yerine koymuyor ve bakmıyordunuz, biz geldikten sonra onlar için size para verdik, hasta ve sakatlarınız artık sizin gözünüzde para etmeye başladı,siz zaten parayı çok sevdiğiniz için onlara bakacaksınız ve bize de bu yüzden oy vereceksiniz.Bizden önce siz hasta ve sakatlara baktığınız yoktu ve neredeyse onları ellerinizle öldürme noktasına getiriyordunuz.Biz size onlar için para verince onlar insan oldu ve siz de para kazandınız.Artık bundan sonra siz onlar üzerinden geçinmeye devam edin, onlara iyi bakın ve bizde sizden geçinelim, verin oyları biz işi ve malı götürelim’.

Yahu, el insaf be….Bu millet yıllarca bir karşılık beklemeden ulvi duygularla hastasına ve sakatına hiç sıkılmadan ve çekinmeden bakmıştır.Hatta ve hatta sizin gibi yüzde yüz sakat zihniyetli insanlara bile bakmış, hatta maalesef millet vekili bile yapmıştır.Siz yokken tüm hasta ve sakatlar diri diri öldürülüp gömülüyor mu zannediyorunuz? Belki bilinç altı zihniyette siz böyle yapardınız da bunu ifade ediyorsunuz ne dersiniz?

AKP nin her türlü sömürüsüne bunu da eklediniz ya…Vah benim milletim atın bu yükü üstünüzden.Hani sağ eli verdiğini sol el görmeyecekti.Bunlar Müslüman olamaz olsa olsa münafık olur.İnsanların zor durumları bu kadar kullanılmaz ve tahakküm kurulmaya çalışılmaz.Allah sonumuz hayır etsin…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
5 Yorum
Zelkif AKGÜL Arşivi