Selim DENİZALP

Selim DENİZALP

Yeni Gelin Gibi

Yeni Gelin Gibi

Dün akşam Ç.Rizespor, Beşiktaş karşısında futbol adına çok bir şey koyduğunu en başta açık yüreklikle söyleyebilirim..

Beşiktaş takımı dün akşam Rize’de sezonun belki de en dirençli, agresif özellikle ikinci 45’de oyunu domine eden takım görüntüsü içindeydi.

Futbolda en önemli unsurların başında kötü oynadığın bir maçta puan almak hele de Beşiktaş gibi Şampiyonluk adayı karşısında bunu başarmak çok önemlidir. Bunu önümüzde ki 1-2 hafta içinde bu takımın alacağı galibiyetlerle ne demek istediğimi, sezon sonu G.S ve BJK takımlarından teker, teker alınan bu altın puanların nasıl işe yarayacağını hep birlikte tanıklık edeceğiz..

Sahaya inecek olursam, özellikle her hafta hakemler tarafında “kıtır, kıtır” doğranan Ç.Rizespor, dün akşam kazandığı iki “alın teri” penaltısı sonrası ulusal basından “Haksız, ağır penaltı” gibi kelimeleri duyabilirsiniz. Sakın ola aldırmayın..

İlk penaltıda Beşiktaş takımının forvet oyuncusu Mustafa acemice Kwekue’yi yaka paça yere indiriyor. Defans oyuncusu hele de ceza sahası içinde asla bunu yapmaz, forvet Mustafa Paktemek  gibiler acemiliğinin kurbanı oldu, yani sizin anlayacağınız “Yeni gelin gibi, saldırdı Kwekue’nin belinden aşağıya” …

Genç hakem Ali, bu pozisyonda önce “Palabıyıklarını” hafice parmakları ile okşadı ve beyaz noktayı tereddütsüz gösterdi, doğru karar…

İkinci penaltı pozisyonunu yazmaya, irdelemeye bile gerek yok.  Eczacıbaşı Vitra kadın voleybol takımı oyuncuları bile böyle eliyle topla oynamaz.. Dolayısıyla hak edilmiş, tertemiz iki penaltı kazandık ve gol çevirdik..

Ç.Rizespor doğru düzgün pozisyon bulmadan, erken geriye düştüğü bir maçta iki penaltı ile devreyi önde kapattı.

Özellikle penaltı pozisyonunda enerjilerini boşaltan Beşiktaş takımı ilk devrenin sonuna kadar dağınık bir görüntü verirken, bizim takım o boşluktan üçü bulsa bu maçın sonucu çok şeye gebeydi, olmadı..

İkinci 45’de öyle bir geri yaslandık ki takım halinde en başta yazdım bu bize yakışmadı..

Tamam Beşiktaş’a mutlak gol lazım, oyunu forse edecek, risk alacak.. Ama sen en azından orta da bir iki top alış verişi yapsan, kanatlarda top saklasan.. Hiç biri yok..

Kelecimiz Serkan’ın bir maçı bir maçına tutmuyor.. Tandem de Ousmane Vıera’nın “devre mülk” gibi her hafta değişen partneri bu kez Nijeryalı Godfrye olurken, bu oyuncu beklentilerin uzağında kaldı..

Solda Ali Adnan birkaç haftadır gaza bastı, bravo.. Kwuke benden bu maçta bir kez daha sağlam raporu aldı, Kıvanç’ta sağanın iyilerindeydi. Ya gerisi!..

Özellikle sol kanatta oynayan Deniz o bölgenin bir türlü hakkını veremiyor. Mutunba ve Hurşut sağlamsa, biri o bölgeye kaydırılmalı. Ali Abdi’nin sakatlığında bu iki isimden biri sahada olması şart. Adaletli forma verelim Uğur hoca. Yoksa senin de Rıza hocadan farkın kalmaz..

Oyuna sonradan giren Lualua ne yapsın. Aklı arka adalesinde.. Her topla buluştuğunda eli arkaya gidiyor. Risk aldı, olmadı. Antalyaspor maçında olmuştu, futbol bu önce sağlık diyelim. Peki ilk kez forma şansı bulan Avusturya Milli takım oyuncusu Ümit ne yaptı? Bence ilk maçı heyecanından diyelim etkili olmadı.. Ya Sercan? Girdi taze kuvvet, ha bire patinaj yaptı, kıç üstü düştü. Bırak depar atmayı, adam eksiltmeyi, yürüyecek mecali yok ! Hocam tekrar yazıyorum, aylardır altı pişen kadronda yer alan bazı oyuncuları yakmadan forma verelim. Aksi takdirde yemek altına yanacak, bilmiş ol…

Hülasa kelam oyunun genelinde sahamıza hapsolduk.. Haklı kazandığımız iki penaltı atışı sonrası bir puana “Tav” olduk.

Ligin boyu her hafta kısalıyor. Şu da bir gerçek ki zorlu bir fikstürden geçtik.. Bundan sonra kendi ayarımızda olan takımlarla karşılaşacağız. Beşiktaş’ın bu sezon en iyi oyununu ortaya koyduğu bir maçta, biz kötü bir oyunla puan aldık. Birde olaya böyle bakın. Demek istiyorum ki; Bu takım sağlam bir Engin, Ahmet, sağlam bir Lualua ile, aylardır aç, susuz forma bekleyen istim üzerinde Hurşut ve Mutunba takviyesi altında önüne geleni pataklar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Selim DENİZALP Arşivi