Güzide DELİACI

Güzide DELİACI

Zayıflamak İçin Spor Öncesi Bir Fincan Kahve…

Zayıflamak İçin Spor Öncesi Bir Fincan Kahve…

Bayanların selülit korkusuyla çekinerek içtikleri kahve aslında kalori yakımına faydalı olabiliyor.

‘Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır’ deyip ev oturmalarında değil de spor öncesi içilen kahve kalori yakımı artıyor. Özel Rize Tıp Merkezi Diyetisyeni Güzide Arslan, zayıflamak isteyen herkesin sporu yaşam tarzı edinmesi gerektiğini belirterek ‘Kafein tüketiminize dikkat edin. Spor öncesi içtiğiniz bir fincan kahve egzersiz sırasında kalori yakımını artırır’ dedi.

Arslan gün içinde tüketilen kahve miktarının arttığında ise selülitlerin de artacağı uyarısında da bulundu.

Sporun insan hayatında önemli bir yeri bulunduğunun altını çizen Diyetisyen Güzide Arslan, sporun yaz kış yaşam tarzınız olması yönünde de önerisi var. Bilinçsiz spor yapılmaması gerektiğini alınan kaloriyle sporda harcanan kalorinin dengeli tutulması gerektiğini de belirten Arslan, daha önce spor yapmayanların yaza hazırlık olsun diye en ağır sporu gözüne kestirmemesi gerektiğini de söyledi. Sağlıklı kilo vermek için acele edilmemesi gerektiğinin de altını çizen Güzide Arslan ‘Uygulayacağınız ağırlık antrenmanlarının vücudunuzu dengeleyecek yönde olmasına önem verin. Bir plan yapın. Haftanın hangi günü spor yapacağınızı ve o günlerde hangi antrenmanları uygulayacağınızı belirleyin. Haftanın üç günü bedeninizi yoracağınıza, haftanın her günü kısa antrenmanlar yapın. Metobolizmanız hızlanacaktır. Bedeninizdeki şikayetleri spor eğitmenine anlatarak onun önerilerine kulak verin. Size özel bir programla çalışın. Herhangi bir kardiyo aletinde nabzınızı sürekli kontrol edin. Yağ yakmak için doğru nabızda olup olmadığınızı görün’ tavsiyelerinde bulundu.

‘Bilinçli kaçamak ile ödüllendirin’

Beslenme düzeninizde kaçamak yaptığınızda o günü tamamen yok sayıp diyetinizi sona erdirmek yerine o kaçamağı bir ödül olarak görülmesi gerektiğini ve diyete devam edilmesini isteyen Güzide Arslan, kendinize verdiğiniz bu ödülü telafi edecek şekilde fiziksel aktivitelerin arttırılması ve kalori dengesinin sağlanmasını da ifade etti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Güzide DELİACI Arşivi