Arzu Erbaş Defnedildi

Arzu Erbaş Defnedildi
Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da öldürülen iş kadını Arzu Çakmakçı Erbaş (33) için Rize'de cenaze töreni düzenlendi.

Rize Sahil Camisindeki cenaze törenine, Arzu Çakmakçı Erbaş'ın eşi Hakkı Çakmakçı, çocukları Nisanur (7) ve Batuhan (14), babası Mustafa ve annesi Perihan Erbaş, yakınları ile Rize Valisi Zekeriya Şarbak, AK Parti Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce'nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

7889

Arzu Çakmakçı Erbaş'ın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrası Muradiye beldesine götürüldü. Burada da ikindi namazının ardından düzenlenen cenaze töreni ile aile mezarlığında defnedildi.

7887

Arzu Çakmakçı Erbaş'ın babası Mustafa Erbaş, törende gazetecilere yaptığı açıklamada, kızını öldüren kişilerin eşkalinin Hollanda güvenlik güçlerince belirlendiğini ifade ederek, ''Gerekli deliller toplandı. Bir an önce kızımın katili caninin bulunmasını ve adalete teslim edilmesini bekliyoruz'' dedi.Öte yandan, Arzu Çakmakçı Erbaş için birden fazla cenaze namazı kılınmasıyla ilgili olarak Rize Müftü Yardımcısı Yahya Çankaya, cenaze namazlarının dua niteliğinde olduğunu belirterek, bu nedenle vefat edenler için birden fazla cenaze namazı kılınmasının dinen bir sakıncası olmadığını söyledi.

7894

Arzu Çakmakçı Erbaş, 10 Ağustos tarihinde Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da Geuzenveld semtinde işlettiği ''Moedersschoot'' adlı çocuk yuvasının kapanış saatlerinde gelerek, arabasını sokağa park ettiği sırada, kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından bıçaklanarak ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede ölmüştü.

ÖNCEKİ HABERLERİMİZ