Eski Bakan'a TÜMSİAD Rize'den Cevap Gecikmedi

Eski Bakan'a TÜMSİAD Rize'den Cevap Gecikmedi
MHP Trabzon Milletvekili ve eski Bakan Koray Aydın’ın, Of-İyidere arasına yapılması düşünülen lojistik merkeze karşı çıkmasına TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdülbaki Fil'den sert bir şekilde cevap geldi.

TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdülbaki Fil yaptığı açıklamada, MHP Trabzon Milletvekili ve eski Bakan Koray Aydın’ın açıklamasını talihsiz bir açıklama olarak niteleyerek yapılan açıklamayı yadırgadıklarını ve açıklamanın iki il arasındaki ortak çalışmalardaki iyi niyet ortamını zedeleyebileceğini ifade etti.

İŞTE TÜMSİAD RİZE ŞUBESİ ADINA BAŞKAN ABDÜLBAKİ FİL'iN AÇIKLAMALARI

Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın, İyidere -  Of  lojistik merkezi projesi konusunda yaptığı  talihsiz açıklamayı ve ortaya koyduğu üzücü tavrı Rize halkı adına yadırgadığımızı ve anlamakta güçlük çektiğimizi ifade etmek isteriz.

Halbuki bu ve benzeri durumlarda, komşu iller arasında çeşitli yatırımlar ve hak paylaşımları konularında, özellikle bölge siyasetçilerinin kısa menzilli menfaat anlayışından uzak ve toplumcu bir bakış açısından hadiselere bakarak durumu böyle değerlendirmelerinin  daha sağlıklı olacağını düşünmekteyiz.

Sayın  Koray Aydın’ın güzide komşumuz Trabzon’un hakları noktasından hareketle Trabzon adına, yine geçtiğimiz günlerde Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Trabzon’lu hemşehrimiz Sn. A. Hamdi Gürdoğan’ın üstelik Rize ve birçok Karadeniz ilinden Yönetim Kurulu Üyeleri olan, yani kendi sektöründe tüm doğu karadenizi temsil etmekle görevli, doğu karadeniz ihracatçılar birliği’nin sanki ortak fikriymiş gibi başkanı bulunduğu birlik adına, Koray bey’le aynı paraleldeki açıklamaları, sadece Rize’de değil, başta komşumuz Trabzon olmak üzere tüm doğu karadeniz illerinin toplumsal ortak çalışmalarında karşılıklı iyi niyet ortamını zedeleyebilecek açıklamalardır.

Halbuki, bölge siyasetçilerinin ve çeşitli STK'ların yönetim kademesinde bulunan insanların, günü birlik, populist, mikromilliyetçi ve ayrımcılık kokan bu tür çıkışlar yapmak yerine, ülkenin birleştirici unsuru olarak görülen ve takdir edersiniz ki ilk önce kendi içinde birliğini kurumlar ve bireyler bağlamında sağlaması gereken Doğu Karadeniz bölgesinin her iline özellikle aynı mesafede durarak, tüm bölgenin kalkınmasına odaklı bir  anlayış içinde olmak yakışır.

Aksi takdirde çok düşünmeden konuşularak ortaya çıkarılan bu tür  fitne fırsatları, birçok toptan alışveriş tercihini Trabzon’dan yana kullanan Rize esnafını ve hafta sonları Trabzon alış-veriş merkezlerine giderek milyonlarca liralık ciro katkısı sağlayan, binlerce Rizeli hemşehrimizi de, bu tercihlerinin doğru olup olmadığı noktasında çelişkiye düşürecektir. Böyle bir durumu ne Trabzon esnafı ne de siyasileri muhakkak ki arzu etmezler.

Bu sebeple, ortak bölgesel çıkarlarımız noktasında, tüm bölge siyasetçilerine ve diğer ilgililere, konuya gereken hassasiyeti ve özeni göstermelerini tavsiye ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm halkımızın ve islam aleminin mübarek kurban bayramını kutlar, saygılar sunarız.

TÜMSİAD RİZE ŞUBESİ YÖNETİM KURULU ADINA BAŞKAN ABDÜLBAKİ FİL

İLGİLİ HABERİMİZ

Trabzon MHP'den Rize Düşmanlığı !