Hemşin'e İstanbul'dan Aday Adayı

Hemşin'e İstanbul'dan Aday Adayı
Rize'nin Hemşin İlçesinde belediye başkanlığı için İstanbul'dan gazeteci-muhasebeci Dursun Ali Yılmaz, aday adaylığında bulundu.

AK Parti Rize İl Başkanlığınca 1 Ekimde verilen aday adaylıkları startının ardından müracaatlar devam ediyor. Dursun Ali Yılmaz, Hemşin Belediye Başkan aday adaylığı ile ilgili dosyayı AK Parti Rize İl Başkanlığına teslim etti.

dursun-ali-yilmaz-harun-mertoglu-1.jpg

AK Parti Rize İl Başkanlığında gerçekleşen müracaatla, Hemşin İlçe Belediye Başkanlığı için Rize Basın camiasından ve Hemşin üzerinde bir çok konu hakkında yazı ve makeleler kaleme alan ve birden çok yazısında Hemşin ilçesinde yapılan yerel ve genel hizmetleri üzerine olan ve yazmış olduğu konularınında aradan zaman geçtikçe tek tek gerçekleşen, İstanbul'da Gazetecilik ve aynı zamanda Muhasebe mesleği ile iştigal eden Dursun Ali Yılmaz, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler dolayısıyla Hemşin Belediye Başkan aday adaylığı ile ilgili dosyayı AK Parti Rize İl Başkanlığında Teşkilat Başkanı Harun Mertoğlu’na teslim etti.

dursun-ali-yilmaz-harun-mertoglu-2.jpg

Ak Parti Hemşin Belediye Başkan Aday Adayı Dursun Ali Yılmaz, kendi anlatımı ile Özgeçmişi ve Adaylıkla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

“ 05.01.1970 Rize İli Hemşin ilçesi doğumluyum. Nurluca  Köyü İlkokulu’nu, Hemşin Ortaokulu’nu bitirdikten sonra Rize Tevfik İleri Endüstri Meslek Lisesi ve ardından Kadıköy Ticaret Meslek Lisesini Dışardan  bitirdim. Halen Anadolu Üniversitesi Açiköğretim Fakültesi İktisat Bölümünden Hazıran 2013 tarihinde Mezun oldum.

1989 yılında ayrıldığım Hemşin İlçemden,askerlik görevimi tamamladıktan sonra 1992 yılından bu yana bir İstanbul Beykoz’da yaşamımı sürdürüyorum.

Askerden önce Çeşitli İşyerlerinde Garson olarak çalışıyorken,Askerden sonra Ticaret Meslek Lisesini Dışardan Bitirerek Muhasebe Mesleğine başladım.Serbest Mali Müşavirlik Ofislerinde eleman olarak çalıştım,halen çalışmaktayım.1992 den bu yana bulunmuş olduğum İstanbul’da  Hemşehri dernekleri ve Sivil toplum örgütleri ile birlikte, Okul yıllarımdan bu yana Bölge Gazetesi olan Karadeniz Gazetesinde yazı, haber, Röportaj yazmaya başladım. İstanbul’da çeşitli Dergi, Gazete ve Dernek Vakif Kültürel Dergilerinde Haber ve Köşe yazıları yazıyorum.İstanbul’da yayın yapan Karadeniz Gazetelerine İstanbul’daki Yöre Dernekleri ve Vakif’larının haberlerini yapıyorum. 2004 yılından bu yana Karadeniz bölgesine yönelik ağırlıklı İstanbul’daki Dernek ve Vakif’ların haberlerinin  yayınlandığı bir haber sitesinin sahibiyim.Sitenin ismi www.medyakaradeniz.com  dur.

Üye olduğum Konfedeasyon,Federasyon ve dernekler :   

Başta Karadeniz Sivil Toplum Örgütü KASTOB’un daimi üyesi ve basın komisyonu üyesi,Trabzon Dernekleri Federasyonu üyesi ve Basın Komisyonu üyesi,Rize Dernekleri Federasyonu daimi üyesi,Trabzon Şalpazarı Dernekleri Federasyonu fahri  üyesi,2002-2004 yılları arasında İstanbul Hemşin Eğitim ve Kültür Derneği yönetim kurulu üyeliği yaptım.Halen aynı derneğin üyesiyim.

Niçin Belediye Belediye Başkanlığı ;

Hemşin ilçesi benim yaşamımda yarı ömrümün ve önemli bir yaş bölünü geçirmiş olduğum,bundan sonraki süreçte de doyduğum yer değil doğduğum yerde yaşayıp ilçeme yapabileceğimi düşündüğüm hizmetlerim olduğunu varsayarak bu anlayış ile yola çıkıp ,doğduğum yerin kültür anlayışının da hayatımın geri kalan sürecinde de  Tüm Hemşinliler ile birlikte yaşayacağım yer olacak olması gerçeği ile yaşam sürecimiz içinde yönetimlerin insan yaşamlarında önemli bir araç olduğu, çocukluğumuzun önemli bir bölümünü yaşamış olduğum bu ilçede hizmetlerin sunulmasında benimde fikrim,düşüncem,projem olacağını düşünerek Belediye Başkanlığı gibi kutsal olan,bir o kadar onurlu bir göreve aday olmayı düşündüm.Umarım bu göreve gelebilir ve Hemşin’in olması gereken gelişmişlik düzeyine ulaşmasında çalışmlar yapmayı Hemşin’e ve Hemşinli hemşehrilerime hizmet edebilme şerefine erişirim.

Yerel Yönetim Eğitim Proğramına Katıldım.

2002 yılı Ağustos  ayından itibaren Ak Parti’nin Beykoz ilçesi’den üyesiyim.2008 yılı içerisinde Partimizin Arge Çalışma başkanlığı bünyesinde Türkiyede ilk defa bünyesinde Siyasetinin birebir öğretildiği bir eğitim olan özellikle Yerel yönetimlerdeki engin başarısını yeni seçilecek yerel yöneticiler için büyük önem veren Başbakanımız Recep Tayip ERDOĞAN’ın talimatları üzerine başlatılan Yerel yönetim Akademisi projesi kapsamında Belediyeciliği bilgi ve becerinin birlikte bütünleştiği eğitim proğramını %82 başarı oranı ile tamamlayıp sertifikamı aldım.Çeşitli Sivil toplum örgütlerinde yöreye  yapmış olduğum hizmetlerimden dolayı bir çok Ödül aldım.Başta Resim çekmek,araştırma yapmak,özellikle yerel gazeteciliği önemsediğim ve yerelin kalkınmanın gerçekleşmesi ile her şeyin düzeleceğini inandığım için,yerel yönetimlerin kalkınmada birinci basamak hizmetler olduğuna inanıyorum.

Orta derecede İngilizce  bilmekteyim. Gezmek, Seyahat etmek, Şehircilik, Belediyecilik ve yerel belediyecilik  ilgili her türlü bilgi belgeyi,sempozyumları tekip etmeyi seviyorum.Bu çalışmalar üzerine  araştırma yapmak, geliştirmek ve yönetmek hobilerim arasındadır.Orta derecede İngilizce bilmekteyim.Halen İngilizce üzerine eğitim almaktayım.Muhasebe elemanı olarak 14 yıldır mesleğimi sürdürüyorum.WEB tasarım kursu eğitimi aldım.Belediyecilik üzerine Çeşitli Seminerlere,sempozyumlara katıldım.