"İnanıyorum Rize Belediye Başkan Adayının İsmi Yılmaz Katmer Olacaktır”

"İnanıyorum Rize Belediye Başkan Adayının İsmi Yılmaz Katmer Olacaktır”
Rize Belediye Başkan Aday Adayı Yılmaz Katmer, “İnanıyorum ki yakında açıklanacak olan Rize Belediye Başkan Adayının ismi Yılmaz Katmer olacaktır.” dedi.

Ak Parti Rize Belediye Başkan Aday Adaylarından Yılmaz Katmer, Rize’deki mahalle muhtarları ile düzenlenen yemekte bir araya geldi. Rize Belediye Başkan Aday Adayı Yılmaz Katmer, muhtarlara, “İnanıyorum ki yakında açıklanacak olan Rize Belediye Başkan Adayının ismi Yılmaz Katmer olacaktır.” diye seslendi.

yilmaz-katmer-muhtarlarla-yakamozda-yemekte.jpg

Yakamoz Restaurantta düzenlenen yemeğe Ak Parti Rize Belediye Başkan Aday Adayı Yılmaz Katmer ve ekibinin yanı sıra Rize Muhtarlar Federasyonu (RİMUFER) Başkanı Mustafa Erbaş ile Rize’deki mahalle muhtarları katıldı.

yilmaz-katmer-muhtarlarla-yemekte-1.jpg

Katmer, Ak Parti’den aday adayı olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında Ak Parti’de aday adaylarının teşkilat temayül yoklaması ile partinin kamuoyunda yapacağı kamuoyu yoklaması sonucu belli olacağını belirtti. Teşkilatın bir evladı olduğundan teşkilatın kendisini yakından tanıdığını sözlerine ekleyen Katmer, “Siz muhtarlarımızla 2004 yılında 2,5 yılda birçok verimli çalışmalar yaptık. Daha sonra il başkanlığım döneminde gelen isteklerinizle taleplerinizi elimden geldiğinde değerlendirmeye çalışan bir kardeşinizim. Şu sıralar Rize’de partimiz tarafından yapılmakta olan anketlerde Rizemizin 2023 vizyonu ile yaklaşık 400 bin nüfusa sahip ilimize gelecek yatırımların kimle beraber geleceğini, ahenkli ve verimli çalışmaları kiminle yapabileceğinizi, karnınız ağrıdığında karnınızı kiminle oğuşturabileceğinizi sizler çok iyi biliyorsunuz. Buna yakından ben şahidim.” dedi.

yilmaz-katmer-muhtarlarla-yemekte-5.jpg

“28 yıldır Rize’de muhasebecilik yapıyorum. Bu esnafa, bu millete, Rizeliye minnet borcum var.” sözleriyle konuşmasına devam eden Rize Belediye Başkan Aday Adayı Yılmaz Katmer, “Bu yola çıkarken bu işle ilgili bütün kurum ve kuruluşlarla, sivil toplum örgütleriyle, Sayın Başbakanımız başta olmak üzere Sayın Bakanımız, Milletvekillerimiz ve parti teşkilatımın bütün kademeleriyle istişare ederek yola çıktım. İnanıyorum ki yakında açıklanacak olan Rize Belediye Başkan Adayının ismi Yılmaz Katmer olacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Bu bilgiye, bu tecrübeye sahibim. Ekibimle beraber 2023 Rize vizyonunu belirlemede çok müthiş çalışmalarımız olacaktır. Ben sizlerden birisiyim. Uçaktan karşılanacak bir belediye başkanı değilim. Cuma günü başka bir vilayette evine gidecek birisi hiç değilim. En fazla uzaklığım 11 kilometre ötedeki Pekmezli Köyüme giderim. Ben bu şehirde doğdum, burada büyüdüm. Rize sayesinde bugünlere geldim. Allah izin verirse bu şehirde öleceğim.” şeklinde konuştu.

yilmaz-katmer-muhtarlarla-yemekte-3.jpg

Bir duasını da muhtarlarla paylaşan Katmer sözlerini şöyle sürdürdü: Hep şunu söylüyorum, şöyle dua ediyorum. Yarabbi! Belli makamlarda beni sınadın. Daha yüksek makamlarda nefsime hakim olamayacaksam, bu millete sırtımı çevireceksem Rize’ye hizmet etmekten kendimi alıkoyacaksam bu makamları bana nasip etme. Bu kadar açık bir kardeşinizim. Parti içinde şöyle bir iddiam var. Diğer aday adaylarına da başarılar diliyor, tebrik ediyorum. Hepsi elini taşının altına koyarak yola çıktılar. Ama benim bir farkım var. Ben bütün bedenimi, canımı taşın altına koymaya hazırım. Ben partime şunu söylüyorum. Yılmaz Katmer aday olursa bir siyasi partinin Rize’de geçmişten günümüze kadar en fazla oy oranıyla Rize’de belediye başkanı olacağımı iddia ediyorum. Bu özgüvenimiz var. Biz 2009 yılından beri çalışıyoruz. Bir ekiple beraber il başkanlığımı bıraktığımda gittim sayın başkana dedim ki  benim il başkanlığım döneminde bir daha seçildiniz. 2014’te Rize Belediye Başkan Adayıyım dedim. Dedi bana ki aday adayı olursun. Evet aday adayı olacağım sonra da başkan olacağım. Şimdi bunu kendisine de hatırlatıyorum. O günden bugüne kadar sürekli çalışıyorum. Rize’nin sorunlarını yakinen bilen bir kardeşinizim. Belediyeyi çok iyi tanırım. Belediyeye oturduktan sonra bir belediye başkanının nasıl çalışacağını, nasıl iyi hizmet getireceğini nerden başlayacağını, nasıl verimli hizmet getireceğini en iyi bilenlerden  bir tanesiyim. En geç 2 ayda bir muhtarlarımızla toplantılar yaparak istişarelerde bulunacağız. Bunun sözünü buradan sizlere veriyorum.

yilmaz-katmer-rize-belediye-baskan-aday-adayi.20131115091056.jpg

Rize’ye gelen turistlerden yeteri kadar faydalanılamadığını ve gelen turistlerin daha çok yaşlı turistler olmasına rağmen turistlerden daha fazla yararlanılması gerektiğini kaydeden Katmer, projelendirme konusunda RTEÜ’den TÜBİTAK Danışmanı Prof. Dr. Adnan Midilli ile çalışacaklarını ifade ederek, utanç duvarı olarak bilinen ve Rize’yi ikiye bölen üst geçidin kaldırılacağını Rize Belediye Başkanı seçilmesi halinde bu viyadüğün kaldırılması ile beraber Rize’de 2 mahalle kurulması, teleferik yapımı, belediye bloklarının yıkımı, aşevi, tramvay, Yeni Terminal Binası gibi projelerden bahsetti, teleferiğin Rize sahilindeki itfaiyenin yanından Ziraat Çay Bahçesine, Ziraat’ten Kale Çay Bahçesine dönerli teleferik olacağını belirtti.

yilmaz-katmer-muhtarlarla-yemekte-5.20131115091020.jpg

Rize Muhtarlar Federasyonu (RİMUFER) Başkanı Mustafa Erbaş ise konuşmasında il encümenleri, belediye encümenleri ve belediye başkan aday adaylarına 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi başarılar dileyerek, “seçimlerde Rizemiz için, ülkemiz için güzel hizmetler yapacak insanlarımıza Rabbim yardımcı olsun.” Duasında bulunarak, “Demokrasimizin ve bürokrasimizin ilk basamağını oluşturan mahalle muhtarları aynı zamanda belediyemizin tabii encümenleridir. Muhtarlarımız mahallesindeki eksikleri, noksaklıkları bizzati kendileri tespit ederek belediyemize getirmekte ve belediyeden almış oldukları yardımları mahallesine götürmekte hizmette köprü görevi üstlenen kişilerdir. Bizler, kim olursa olsun bize iyi bakan, bizimle istişare içinde olan her belediye başkanımızla çalışmaya kararlı ve mantıklı olan kanaat önderli muhtarlarız. Biz sizlerden bizimle birlikte çalışmayı, Rizemizi daha güzel yerlere getirmek için elimizden gelen gayreti sarfetmeye hazır olduğumuzu belirtmek isteriz.” dedi.

mustafa-erbas-konusma-yaparken.jpg

yilmaz-katmer-muhtarlarla-yemekte-4.jpg

yilmaz-katmer-muhtarlarla-yemekte.jpg