Karal; Rize'nin Geçmiş Yöneticilerini Yerden Yere Vurdu!

Karal; Rize'nin Geçmiş Yöneticilerini Yerden Yere Vurdu!
Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, genç işadamlarının programında Rize’nin geçmiş yöneticilerini yerden yere vurdu.

MÜSİAD Rize Şubesi Gençlik Kurulu (Genç Müsiad), 11. Olağan Genel Kurul Toplantısına katılan Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Genç İşadamlarına yönelik yaptığı konuşmada İslam dünyasının batı medeniyeti tarafından büyük bir kumpas ve tuzakla karşı karşıya bırakıldığını ifade ettiği konuşmasında, Rize’nin geçmiş döneminde yönetimde söz sahibi olan kişileri geleceği iyi hesap edememekle, geleceği görememekle, devletin imkanlarını savurganlıkla kullanmakla yerden yere vururken geçmiş yöneticileri vizyon sahibi olmamakla eleştirdi. Karal, geçmiş dönemde Rize’de yapılan yatırımların yanlış bir şekilde değerlendirildiğini günümüzde bu hataları düzenlemeler yaparak zamanlarını geçirmek zorunda kaldıklarını ve milli sermaye kaybına neden olunduğunu açıkladı.

hasan-karal.20150211011926.jpg

Hafta sonu Rize Ticaret Borsası’nda düzenlenen Rize Genç Müsiad 11. Olağan Genel Kurul Toplantısına katılan Karal, genç işadamlarına okumanın önemi ile ilgili bazı paylaşımlarda bulunduktan sonra gençlere geleceği iyi hesap etmeleri ve vizyon sahibi olmaları tavsiyesinde bulunarak, Rize’nin şu an en büyük sıkıntısının vizyon eksikliği olduğunu ve geçmiş yıllarda yapılan yatırımların yöneticilerin vizyon eksikliğinden dolayı günümüzde yeniden ele alınarak değiştirildiği, onarıldığı ve milli sermayenin heba edildiğini ve şu anda Rize’de yaptıkları birçok işin yeni iş olmadığını yapılan işlerin geçmişte yapılan hataları düzeltme işi, tasnif işi olduğunu kaydetti.

hasan-karal.20150211012230.jpg

Karal, burada yaptığı konuşmada, “Rize’de yaşayan gençler, Genç Müsiad üyeleri; Rize’nin geleceğini şekillendirmesi noktasında, Rize’nin gelecek vizyonunu belirleme noktasında ortaya koyacağınız fikirler inanıyorum ki hepimiz için ışık mesafesinde olacaktır. Bizim Rizemizde en çok sıkıntısını çektiğimiz konu budur. Gelecek tasavvur etmek, geleceği şekillendirmek, geleceği taahhüt etmek en büyük problemimizdir. Kısa süre önce 10-15, 20-30 yıl önce yapılanları beğenmiyor, onları değiştirmekle zamanımızı geçiriyoruz ve milli sermayemizi, devletimizin imkanlarını kısa süre önce yaptıklarımızı yenilemekle, bozmakla, değiştirmekle ancak şu anda yetinmekle meşguluz. Niçin? İşte bu vizyon eksikliğinden kaynaklanıyor.  Bu idealistlerin, yönetimlerin vizyonsuzluğundan kaynaklanıyor. Geleceği iyi hesap edememelerinden, geleceği iyi düşünememelerinden, önlerini iyi görememelerinden kaynaklanıyor. Bunları söylerken geçmişteki hiçbir insanı burada özellikle ifşa etmek istemiyorum ama bu bir gerçek bu bir realite. Ama inşallah sizler, değerli genç kardeşlerim bu hataları yapmayacaksınız. Bizden öncekilerin yaptığı hataları tekrarlamak durumunda olmayacağız. Şu anda Rizemizde yaptığımız birçok iş yeni iş değildir, geçmişte yapılan hataları düzeltme işidir, tasnif işidir. Bu da milli kaynakların, milli sermayenin maalesef çok daha farklı kaynaklarda, farklı alanlarda kullanılması yerine eskileri düzeltme çalışmalarına yoğunlaşmamız elbette bizim için çok üzüntü verici bir durumdur. İnşallah kendisini iyi yetiştiren siz değerli genç kardeşlerimizin ve bu genç yaşta böyle bilgi donanıma sahip siz genç kardeşlerimizin özelde Rizemizin geleceğini şekillendirmesi noktasında genelde ülkemizin ve dünyanın geleceğini şekillendirmesi noktasında ortaya koyacağınız fikirler inanıyorum ki insanlık tarihi açısından çok büyük önem arz etmektedir.” dedi.

hasan-karal-rize-milletvekili.20150211012248.jpg

Batı medeniyetinin İslam dünyasına çok büyük kumpas ve tuzak hazırlamakta olduğunu genç işadamlarıyla paylaşan Karal, “Bugün bizim medeniyetimiz çok büyük bir kumpasla karşı karşıyadır. İnanç değerlerimiz, bizi biz yapan değerlerimiz, bizi bugünlere taşıyan yegane sonsuzluk değerlerimiz maalesef bugün çok büyük bir tuzak ve kumpasla karşı karşıyadır. Batı medeniyeti, İslam dünyasına şu anda gerçekten çok büyük bir tuzak hazırlamaktadır. Bakınız, şu anda İslam dünyasının her bir köşesinde kan var, gözyaşı var, problem var, sıkıntı var, kesmekeşlik var. Batı, İslam dünyasını önümüzdeki kısa vadede belki çok çok uzun olmasa bile orta vadede farklı bir şekilde dünyaya tanıtmak ve lanse etmek istiyor. Kendi kucağında büyütüp pazara sunduğu bir takım örgütler aracılığıyla belli bölgelerde adı El Kaide, belli bölgelerde adı İŞİD, belli bölgelerde adı DEAŞ gibi bir takım kendi ürettiği örgütlerle beraber İslam dünyasını töhmet altında bırakıyor. İslamın özüyle yakından uzaktan hiçbir alakası olmayan, İslamın ruhuyla taban tabana zıt,  Kur’an anlayışıyla ve Peygamberin tebliğ metoduyla taban tabana tezat oluşturan bu batının doğurduğu bu siyasal oluşumlar orta vadede dünya için adeta bir felaketin habercisidir. Bizler bu oyunların farkındayız. Dünyada çevrilmek istenen bu dolapların, döndürülmek istenen bu dolapların ne anlama geldiğini üç aşağı beş yukarı kestirebiliyoruz. Bizden sonra gelecek nesiller eğer İslam buysa, İslamı bunlar temsil ediyorsa, eğer İslam eşittir bu adamlar ise ben böyle bir İslama inanmıyorum diyebilirler. Bu da Müslümanlar için büyük bir felaketin habercisi olur. Onun için inancımızı inanç değerlerimizi çok iyi öğrenmeliyiz. Şu anda mensubu olduğumuz siyasi anlayışları bir tarafa koyarak, bizi biz yapan değerlerimizi hakiki anlamda gerçek anlamda öğrenmek hepimiz için olmazsa olmaz bir zarurettir, bir vazifedir. Bu açıdan siz değerli kardeşlerimizin, Genç Müsiad üyelerimizin inanıyorum ki kendimizi çok iyi yetiştirerek önce kendi etrafımıza, kendi çevremize, daha sonra yaşamış olduğumuz şehre, yaşamış olduğumuz ülkeye ve küçülen, adeta köye dönen dünyaya inşallah ortaya koyacağınız fikirlerle ışık saçmanız yegane hedefiniz ve emeliniz olsun diyorum.” şeklinde konuştu.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Karal: MÜSİAD Emin Ellerde

Rize Genç Müsiad'da Devir Teslim