Rize Genç Müsiad'da Devir Teslim

Rize Genç Müsiad'da Devir Teslim
Genç Müsiad Rize Şube Başkanı Esra Alemdaroğlu, 11. Olağan Genel Kurul Toplantısında görevini Ali Osman Mercan’a devretti.

MÜSİAD Rize Şubesi Gençlik Kurulu (Genç Müsiad), 11. Olağan Genel Kurul Toplantısında Genç Müsiad Rize Şube Başkanı Esra Alemdaroğlu, görevini Ali Osman Mercan’a devretti.

2007 yılında Rize Genç Müsiad’a yönetim kurulu üyesi olarak merhaba diyen ve 2012 – 2015 yılları arasında 3 yıl başkanlık görevini sürdüren Genç Müsiad Rize Şube Başkanı Esra Alemdaroğlu, MÜSİAD Rize Şubesine geçiş yaptığından görevini başkan yardımcılarından Ali Osman Mercan’a devretti.

ali-osman-mercan-esra-alemdaroglu.jpg

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) bünyesinde bulunan GENÇ MÜSİAD Rize 11. Olağan Genel Kurulu, MÜSİAD Gençlik Kurulu Genel Başkanı Faruk Akbal, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri M. Yasir Bayramoğlu ve Taha Toprak’ın da katılımıyla Rize Ticaret Borsası Konferans Salonunda düzenlendi.

rize-genc-musiad,-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-31.jpg

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa, Rize Milletvekili Hasan Karal, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, Genç MÜSİAD Trabzon Başkanı Mustafa Albayrak ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Rize İl Başkan Yardımcısı İshak Alim ve Osman Karavin ile İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, MÜSİAD Rize Şubesi Eski Başkanı Cem Temizel, Genç Müsiad Rize Şubesi Eski Başkanları Recep Ali Avcı, Mustafa Korkmaz, Muhammet Korkmaz ve Talha Küçükvar, Ak Parti Rize kurucu üyelerinden Eski Başkan Yardımcısı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı  Genel Sekreteri Avukat Harun Mertoğlu, Rize Kent Konseyi Başkanı Metin Topçu, Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Dr. Nilüfer Emen, Rize İçin Genç Girişimciler Derneği Başkanı Hatice Semiz, Genç Memur-Sen Başkanı İsmail Karaosman ve yönetim kurulu üyeleri, Osmanlı Eğitim Ocakları Rize İl Başkanı Kerim Keskin ve yönetim kurulu üyeleri, RTOBB Kadın Girişimciler Başkanı Zühre Kavuncuoğlu Kazancı, Rize Gençlik Merkezi Üyeleri ile MÜSİAD Rize Şubesi ve Genç Müsiad Rize Şubesi üyeleri katıldı.

rize-genc-musiad,-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-13.jpg

Programda, Alemdaroğlu, Akbal, Dabak, Karal ve Mercan birer konuşma yaparken, Genç Müsiad’a katılan yeni üyelere rozet takıldı. Programa katılımından dolayı MÜSİAD Gençlik Kurulu Genel Başkanı Faruk Akbal’a Rize Milletvekili Hasan Karal, Genç Müsiad Başkanı Esra Alemdaroğlu’na MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak tarafından çeşitli hediye takdiminde bulunulurken, Genç Müsiad Yönetim Kurulu’nda görev süreleri dolan yönetim kurulu üyelerine de Genç Müsiad Rize Şube Eski Başkanları tarafından hediye sunumu yapıldı. Program sonunda düzenlenen kokteyl ile program sona erdirildi.

hasan-karal-faruk-akbal.jpg

mahmut-dabak-esra-alemdaroglu.20150211010601.jpg

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Genç Müsiad Rize Şube Başkanı Esra Alemdaroğlu, Yeni Başkan Ali Osman Mercan’a başkanlığı devretmeden önce  Genç Müsiad Rize Şube Başkanı olarak yaptığı son konuşmada, Genç Müsiad denilince MÜSİAD’ın okul kısmı olduğunun akla geldiğini ifade ederek, Genç Müsiad’ın böyle ifade edildiği, gençliğin içinde olduğu bir okulda sadece eğitim kısmının düşünülemeyeceği, içinde genç girişimcilerin yer aldığı, geleceğin liderlerinin yetiştirildiği, ortaklıkların geliştirildiği, sosyal dayanışma ve sosyal çalışmaların olacağı bir kurulun akla geldiğini ve edindikleri tecrübelerle bu faaliyetlerle çalışmalarını sürdürdüklerini, bu çalışmalarının sonrasında ise ülke genelinde Rize Genç Müsiad’ın başarılı bir şube olduğu ve ülke genelinde katıldığı programlardan ödüllerle döndüğünü kaydetti.

esra-alemdaroglu.20150208000233.jpg

Alemdaroğlu, görevde bulundukları süreçte büyük organizasyonlara da imza attıklarını kaydederek, “2013 yılında düzenlenen ve 50 Ülkeden 5 bin iş adamının katıldığı Uluslararası Genç İşadamları Kongresi’nde Rize ismini telafuz ettirmenin gururunu yaşadık, orada Rize ismini duymak bizler için gurur vericiydi ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’dan o kongrede ödül almak ayrı bir gurur kaynağımız oldu. Genç Müsiad Rize Şubesi’nin gelmiş olduğu noktada yakaladığı başarıyı bizden sonraki arkadaşlarımın da aynı şekilde yükselterek göstereceğine yürekten inanıyorum. Bizlerde kendilerine gönülden desteğimizi sürdüreceğiz. Biz de bir tabir vardır ‘Genç Müsiad ya da Müsiad’ın emeklisi olmaz, rahmetlisi olur’ denir bizde eskimeyenler arasında bugünden itibaren  ismimizi yazdıracağız.” dedi.

Gerek Rize’de gerekse ülke genelinde gençlere tembel nesil, çoğu adam olmaz, işe yaramaz damgasının vurulduğunu sözlerine ekleyen Alemdaroğlu, gerçeğin bu şekilde olmadığını ve gençlerin ihtiyacı olan şeyin potansiyellerinin farkına vardırılması olduğu ifade ederek, Genç Müsiad olarak gençleri iş adamı, girişimci yapmadan önce yapabileceklerinin farkına varmalarını hedeflediklerini belirterek, “Yaptığımız her türlü eğitim ve sosyal faaliyetlerde bunu hedef aldık. Başkanlığı devraldığımda hedeflerim arasında daha fazla gence ulaşmak vardı ve gerçekten de öyle oldu. Bugün gençlerimizin çoğunun aklında Genç Müsiad yer alıyor ve hafızalarına Genç Müsiad ismini yazdırdık. Genç Müsiad Rize ile sınırlı kalmayıp ülke genelindeki 39, Avrupa’daki 14 şubesiyle birlikte Rize’den verilen sese Mardin’den Almanya’dan cevap gelebilmekte.” dedi.

Alemdaroğlu konuşmasının sonunda ise Genç Müsiad çatısı altında çalışmalarından desteklerini esirgemeyen başta ailesi olmak üzere Genç Müsiad Eski Başkanları, MÜSİAD Başkanı Mahmut Dabak ve Müsiad Eski Başkanlarına da teşekkür ederek, yeni yönetime çalışmalarında başarılar diledi.

esra-alemdaroglu-rize-genc-musiad,-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-1.jpg

Genç Müsiad Rize Şubesi 11. Olağan Genel Kurulda başkanlığı devralan Genç Müsiad Rize Şubesinin yeni başkanı Ali Osman Mercan ise yaptığı konuşmada, birlikte görev yaptığı Esra Alemdaroğlu’na geçiş yaptığı MÜSİAD Rize Şubesinde başarılar dilerken, “MÜSİAD, çağın gerektirdiği şartlarda geleneklerinden ve inançlarından taviz vermeden hareket ederek yöneticiler yetiştiren bir okul gibidir.” dedi.

ali-osman-mercan.jpg

MÜSİAD’ın her anlamda bir okul olarak düşünce dünyamızı  geliştireceğinden ve bize güzel gelecek sunacağından hiçbir şüpheleri olmadığını kaydeden Genç Müsiad Rize Şube Başkanı Ali Osman Mercan, “Bizler, sadece yerel anlamda hizmet veren bir kurum değiliz. Bölgemizde ülkemizde ve  Dünyada faaliyet gösterme çabası içerisinde oluyorz. Genç Müsiad, Türkiye’de 39, Avrupa’da 14 şubesiyle hem ülkemizde hem de dünya çapında faaliyet göstermektedir. Bizim hedefimiz kendi girişimciliğini göstermesi , ticaretini artırması ve çizmiş olduğu gelecek planlamasıyla siyasi ekonomik ve kültürel anlamda katma değer üreterek kendi başarı hikayesini yazmasıdır. Dünyada ve ülkemizde yaşanan değişimleri, dönüşümleri hepimizin çok yakından takip etmesi, algılaması ve ona göre stratejilerini belirlemesi gerekmektedir. Ekonomik, sosyolojik ya da politik gelişmelerin merkezinde insanımızda olabilmesi için biz Genç Müsiadlılara büyük görevler düşmektedir.” dedi.

Konuşmasında, Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in sözlerine de yer veren Genç Başkan Ali Osman Mercan, Kısakürek’in “Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım” sözünü hatırlatarak, bu sözden çok şeyler çıkarmaları gerektiğini kaydetti. Mercan, her şeyden önce bu coğrafyanın bizlere yüklediği tarihi misyonu hepimizin çok iyi anlaması gerektiğini kaydederek sürdürdüğü konuşmasını, “Merkezimize Anadoluyu koyarak çalışmalar yapıyor ve Anadolunun çeşitli illerinde toplantılar gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin gençlerine sahip çıkarak faydalı işler yapması için çalışmalar yapıyoruz. Ülkemiz, biz genç işadamı yöneticilerinden tüm teknolojik gelişmelerden haberdar ve sürekli yenileyen çağdaş ve bilgili iş adamları olmamızı bekliyor. Genç iş adamlarımı donanımlı ve hazır olurlarsa gelecekteki rekabet imkanımız o nispet de artacaktır.” şeklinde sürdürerek Genç MüsiadRize Şubesinin başarılı bir gençlik kuruluşu olduğunu ve gençliğin ve girişimciliğin temsilcileri olabilmesi için kararlılıkla adımlarını atmaya devam edeceklerini ifade etti.

İşlerinin sadece ekonomik işbirliklerden ibaret olmayacağını da sözlerine ekleyen Genç Müsiad Rize Şube Başkanı Ali Osman Mercan konuşmasını şu şekilde tamamladı: İşimiz sadece ekonomik işbirliklerinden ibaret olmayacak. Toplumun her kesimine hitap eden bir çalışma yöntemi ile göreve hazır olduğumuzu söylemek isterim. Yeni yönetim olarak aldığımız bayrağı daha yükseklere en iyi şekilde taşıyacağımızdan eminiz. 2009 yılında tanıştığım bu çatı altında her zaman onur ve gurur duydum. 2023 hedefinde sancağı bizler sahipleniyoruz. Bu hedefe ulaşmak çok kolay değil ama Fatih Sultan Mehmet Han elindeki kısıtlı imkanlar ile bir çağı kapatıp bir çağı açmıştır. Bizde genç işadamları olarak bu şekilde çalışacağız. Biz bu ahlaklı cemiyetin bayrağını onurlu bir şekilde şahlandırmalıyız. Genç Müsiad Rize Şubesi’nin Türkiye genelindeki başarılaraına bu zaman kadar devamlı şahit oldu. Bu sadece bizim başarımız değil, bizleri hiçbir programımızda yalnız bırakmayan Genç Müsiad üyelerimiz, Müsiad üyelerimiz ve tabiî ki desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Müsiad Rize Şube başkanlarımızın başarısıdır. Yeni yönetimimizin Rizemize ve tüm Müsiad ailesine hayırlar getirmesini temenni ederim.

ali-osman-mercan-rize-genc-musiad,-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi.jpg

GENÇ MÜSİAD RİZE’NİN YENİ YÖNETİM KURULU LİSTESİ ŞÖYLE:

Ali Osman Mercan: Genç Müsiad Rize Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı

Tuncay Kılıç: Başkan Vekili / Başkan Yardımcısı

Osman Tuna: Başkan Yardımcısı

Ali Karaca: Başkan Yardımcısı

Hasan Özyürek: Yönetim Kurulu Üyesi

Mustafa Güner: Yönetim Kurulu Üyesi

Burak Rakıcı: Yönetim Kurulu Üyesi

Semih Türüt: Yönetim Kurulu Üyesi

Erdal Serkan Saymazlar: Yönetim Kurulu Üyesi

Nurullah Aslan: Yönetim Kurulu Üyesi

Yakup Beşikçi: Yönetim Kurulu Üyesi

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ İSE:

Y. Emre Okumuş

Yusuf Safi

Yasin Oktay

Erdinç Tuğrul Bostan

rize-genc-musiad,-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-18.jpg

esra-alemdaroglu-rize-genc-musiad,-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi.jpg

faruk-akbal.jpg

mahmut-dabak.20150208000433.jpg

hasan-karal.20150208000441.jpg

rize-genc-musiad-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-4.jpg

rize-genc-musiad,-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-14.20150208000508.jpg

rize-genc-musiad,-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-20.jpg

rize-genc-musiad,-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-21.jpg

rize-genc-musiad,-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-27.jpg

rize-genc-musiad,-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-28.jpg

rize-genc-musiad,-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-23.jpg

rize-genc-musiad,-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-24.jpg

rize-genc-musiad,-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-25.jpg

rize-genc-musiad,-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-26.jpg

rize-genc-musiad,-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-35.jpg

rize-genc-musiad,-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-34.jpg

rize-genc-musiad,-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-33.jpg

rize-genc-musiad,-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-32.jpg

rize-genc-musiad,-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-19.jpg

rize-genc-musiad,-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-30.jpg

rize-genc-musiad,-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-29.jpg

rize-genc-musiad,-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-22.jpg

rize-genc-musiad,-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-16.jpg

rize-genc-musiad,-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-15.jpg

rize-genc-musiad-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-1.jpg

rize-genc-musiad-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-2.jpg

rize-genc-musiad-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-3.jpg

rize-genc-musiad,-11.-olagan-genel-kurul-toplantisi-17.jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Karal; Rize'nin Geçmiş Yöneticilerini Yerden Yere Vurdu!

Karal: MÜSİAD Emin Ellerde