Rize STK'ları: Dersanelerin Kapatılmak İstenmesi Yanlış ve Gereksizdir

Rize STK'ları: Dersanelerin Kapatılmak İstenmesi Yanlış ve Gereksizdir
Rize’deki STK’lar dershanelerin kapatılmak istenmesinin yanlış bir uygulama olacağı görüşünde birleşti.

Rize’de faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’in dershanelerin kapatılması için hazırladığı kanun taslağı hakkında görüş bildirdi.

Rize Sanayici ve İşadamları Derneği (RİSİAD) Başkanı Mustafa Külünkoğlu, dershanelerin bir ihtiyaç doğrultusunda hizmet verdiğini, kapatılmalarının yanlış bir uygulama olacağını söyledi.

mustafa-kulunkoglu.20131117175612.jpgKülünkoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’in dershanelerin kapatılması için hazırladığı kanun taslağı hakkında, “Dershaneler, özel okullarda eğitim gören ya da özel ders gören öğrencilerle dar gelirli öğrencilerin eşit şartlarda eğitim görebildiği ortamlar olması nedeniyle çok büyük önem taşıyor. Anadolu’nun ücra köşelerinden dershanelere devam ederek en iyi okullara giriş hakkı kazanmış öğrencilerimiz, dershanelerin katkısıyla bu fırsatı yakalamaktadır. Dershaneler eğitime yaptığı katkısı kadar istihdam noktasında da önemli. Türkiye’de 100 binin üzerinde insanın ekmek kapısı.” dedi.

Öğrencilerin eşit şartlarda yarışabilmeleri adına dershanelerin her zaman var olması gerektiğine dikkat çeken Külünkoğlu, “Dünyada dershaneciliğin yasaklandığı hiçbir ülke yok. Eğitimde başarı dershanelerin kapatılması değil, bu kurumların kalitesinin artırılmasından geçiyor. Dershaneler bir ihtiyaç doğrultusunda doğmuştur ve hala ihtiyaç varken kapatılması yanlış olur.”diye konuştu.

DABAK: DERSANELERİN KAPANMASINI GEREKSİZ GÖRÜYORUZ

mahmut-dabak.20131117175654.jpgMüstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak da, “Dershaneler bir ihtiyaç sonucu hizmet veriyor. Kapanmasını gereksiz görüyoruz. Diyarbakır’daki kardeşlik açılım süreci sonrasında ülkemizde bugün bir barış havası esiyor. Bu konunun farklı noktalara çekilmeden, hükümetin üst kademesinde bulunan yetkilileri ile bir araya gelinerek çözüme kavuşturulması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

FİL: “DERSHANEYE ÖĞRENCİYİ YÖNLENDİREN SİSTEM KALDIRILMALI”

abdulbaki-fil.20131117175735.jpgTüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Rize Şube Başkanı Abdulbaki Fil ise, dershanelerin kapatılmasının bir anda yapılabilecek bir çalışma olmadığını ifade ederek, “Öğrencilerin dershanelere gitmesi için birtakım sebepler var. Öncelikle öğrenciyi dershaneye yönlendiren sebeplerin ortadan kaldırılması gerekiyor. Eğitimde gelişmiş ülkeler düzeyine erişebilmemiz adına bu işe kafa yormuş insanlar sayesinde sıkıntının hallolacağını düşünüyorum.” dedi.

 

Haber: Hızır İlyas Yıldırım