Rize’de “ACİL” Toplantı !

Rize’de “ACİL” Toplantı !
2013 yılı Karadeniz Bölgesi 3. Bölgesel Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantısı Rize’de yapıldı.

Acil hastaya verilecek sağlık hizmetlerinin hastane öncesi ve hastane acil servislerinde kesintisiz devam etmesi gerektiğinden ambulansla hasta nakilleri ve 112 acil sağlık hizmetleri ile ilgili koordinasyonu konularında gerekli çalışmaları yapmak ve değerlendirmek amacıyla Rize, Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Artvin il temsilcilerinin katılımıyla Bölgesel ASKOM Toplantısı Rize’de yapıldı.

Bölgede verilen acil sağlık hizmetlerinin daha iyi sunulması noktasında Rize Yeni Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulunda yapılan toplantıya Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, Rize Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Mehmet Halit Baykal, Rize'deki hastane başhekimleri ile Trabzon, Giresun, Gümüşhane ve Artvin İllerinden ilgili sağlık yöneticileri katıldı.

3.bolgesel-askom-toplantisi-rizede-yapildi-4.jpg

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, burada yaptığı konuşmada, “İnsanı sağlıksızlaştıran herhangi bir unsurla karşılaşıldığında acilen ona müdahale etmek, onun sonuçlarını ortadan kaldırmak ya da en aza indirmek gerekiyor. Bunda da gerek resmi gerekse özel bütün sağlık kuruluşlarımızın araç, gereç ve personeliyle ciddi derecede koordinasyonunun sağlanması gerekiyor” dedi.

3.bolgesel-askom-toplantisi-rizede-yapildi-2.jpg

Tepe, "ASKOM'un asıl amacının Bölge İlleri olarak sıkıntılarımız nelerdir ve bunları nasıl çözmeliyiz olmalıdır. Rize olarak biz ne yapmalıyız. Sorunlarımızı nasıl çözebiliriz. Diyaloglarımızı en üst seviyeye getirmemiz lazım" diye konuştu.

Tepe, "Bölge İlleri kapasitelerine göre iletişimi tam sağlayamadan sağlıklı hasta sevki gerçekleştiremez. Bölgemizde bulunan hastaların büyük bölge illerine nakillerini sorun çıkarmadan ve hastaların mağdur olmadan en iyi ve etkin sağlık hizmetini sunabilmeliyiz" diye ifade etti.

Toplantı, yapılan değerlendirmeler ve fikir alışverişlerinin ardından alınan kararlar ile sona erdi.

3.bolgesel-askom-toplantisi-rizede-yapildi-3.jpg

3.bolgesel-askom-toplantisi-rizede-yapildi-5.jpg

3.bolgesel-askom-toplantisi-rizede-yapildi-6.jpg

3.bolgesel-askom-toplantisi-rizede-yapildi-1.jpg